problem energency info
problem energency info
pri sppusteni PC sa ako kazdemu zobrazi obraz pre vstup do BIOsu.tiez sa zobrazi info co vse mame nainstaloavane na PC aku mame RAM atd moj problem je vtom ze ked sa mi to zobrazi nejde mi to dat prec len ak stlacim klavesu F1. mozete mi poradit ako to mam nastavit tak aby to zmizlo automaticky??
Halt On nie Healt On 
Ja mám BIOS Phoenix a tam je to Standard CMOS Features hneď prvá položka vľavo hore. Je to tam kde sa nastavuje dátum.
Ale ty môžeš mať iný typ Bios-u.
Ide o to , že v tej položke Halt On sa nastavuje pri akej chybe ti zastane bootovanie. Ak nastavíš No Errors , tak bude ignorovať všetky chyby a bude bootovať ďalej.
Ja mám BIOS Phoenix a tam je to Standard CMOS Features hneď prvá položka vľavo hore. Je to tam kde sa nastavuje dátum.
Ale ty môžeš mať iný typ Bios-u.
Ide o to , že v tej položke Halt On sa nastavuje pri akej chybe ti zastane bootovanie. Ak nastavíš No Errors , tak bude ignorovať všetky chyby a bude bootovať ďalej.
Keď zapneš počítač tak hneď začni stláčať Delete alebo F5 a tak sa dostaneš do Bios-u
V Bios-e sa pohybuješ šipkami na klávesnici a potvrdzuješ Enter-om. Naspäť sa vraciaš klávesou Escape ( Esc )
Keď zmeníš tú položku na No Errors tak to nezabudni uložiť voľbou Save a Exit a napísať Y a stlačiť ENTER
V Bios-e sa pohybuješ šipkami na klávesnici a potvrdzuješ Enter-om. Naspäť sa vraciaš klávesou Escape ( Esc )
Keď zmeníš tú položku na No Errors tak to nezabudni uložiť voľbou Save a Exit a napísať Y a stlačiť ENTER
Máš aj disketovú mechaniku ?
Lebo ak ju nemáš tak si tú položku Legacy Diskette A nastav na None.
Ak ju nemáš tú disketovku a v Biose ju máš nastavenú , ako keby tam bola tak Bios ju stále pri zapnutí PC hľadá a nevie ju nájsť. Preto sa vždy zastaví. A treba stlačiť F1.
Len jedna vec mi nejde do hlavy. Ten tvoj prvý obrázok. Toto je prvá obrazovka tvojho Bios-u ??
Hneď ti to takto nabehne ako je na tej prvej obrazovke , alebo je tam ešte predtým nejaká základná obrazovka ?
Lebo ak ju nemáš tak si tú položku Legacy Diskette A nastav na None.
Ak ju nemáš tú disketovku a v Biose ju máš nastavenú , ako keby tam bola tak Bios ju stále pri zapnutí PC hľadá a nevie ju nájsť. Preto sa vždy zastaví. A treba stlačiť F1.
Len jedna vec mi nejde do hlavy. Ten tvoj prvý obrázok. Toto je prvá obrazovka tvojho Bios-u ??
Hneď ti to takto nabehne ako je na tej prvej obrazovke , alebo je tam ešte predtým nejaká základná obrazovka ?
jo hned ako stlacim DEL tak mi vyhodi tu obrazovku. a s tou disketovou mechanikou sem to udelal stale mi pytalo bootovat z nej nastavil som na disabled a disabled som dal aj tam kde mam najdene hardwarove suciastky ale stale mi ta tabulku nece zmiznut ak ces tak poslu jak to vyzera mozno z toho vycitas vice nez ja. prisel sem na vselico ale na tohle nemuzu prist
vubec to nemuzu vyresit
Skontroluj si HDD nejakým diagnostickým programom či nemáš chybné sektory.
Ak ti ten program ukáže , že je všetko OK , tak si vypni v BIOS-e funkciu S.M.A.R.T.
Ak ti ten program ukáže , že je všetko OK , tak si vypni v BIOS-e funkciu S.M.A.R.T.
Kód: Vybrať všetko
http://www.computerhope.com/issues/ch000184.htm