mam problem s .avi formatom ,ak ho chcem importovat do niakeho programu vzdy napise nieco podobne "error initializng avi" a to iste mi robi ak chcem ho exportovat .. co mam naistalovat??? niaky codec?
V prvom rade je potrebne zistit si v akom kodeku je ten avi subor. Ak by si pouzil balik kodekov, trebars K-Lite Mega Codec Pack, tak ten obsahuje koprimacne aj dekomprimacne kodeky. Skus, mozno ti to pomoze.
ramaya napísal:Napíš čo chceš s tým AVI v tom programe robiť a do akých programov sa ti ho nedarí natiahnuť.
takze chcel by som ho tam importovat do programu wax 2.0 tam chcem zmenit pozadie videa a v particle illusion by som chcel avi importovat a potom aj exportovat lebo iny format neberie(taky co potrebujem je len avi ) ale mna by zaujimalo ze preco mi nejde ziadne avi ?? tento pc som si kupil len nedavno a na tom starom mi vsetko islo thanks
//autoeditácia príspevku ( 30 Nov 2009, 20:57 )
hojko napísal:V prvom rade je potrebne zistit si v akom kodeku je ten avi subor. Ak by si pouzil balik kodekov, trebars K-Lite Mega Codec Pack, tak ten obsahuje koprimacne aj dekomprimacne kodeky. Skus, mozno ti to pomoze.
no diki ale nie robi mi to pri vsetkych videach napriklad v particle illusion chcem importovat avi video ale nejde to pretoze mi napise toto a to iste pri exporte v avi (pozri image) :
ramaya napísal:Aké kodeky si použil pri konverzii toho videa do .avi ??
Mýslím aj audio aj video kodek.
A akým programom si to konvertoval ??
Hmm nechápem...
Ak myslis aký codec som použil v tom programe na obrazkoch ,tak tam som vyskúšal všetky ale ani jeden mi nešiel stale naskočilo to na druhom obrazku že error.
No a ak myslíš či som avi convertoval a potom som ho dal do programu tak nie. Ja som nahrával na kamere (ona ukladá do avi súbory) a potom som ho jednoducho chcel dat do programu a to je vsetko no vážne neviem čo s tým je . ani export ani import a to mi robí vo všetkých programoch aj ked chcem nahrávat s obrazovky video pomocou napr Fraps alebo VidShot Capturer tak ani tam mi to nejde.
Sorry , že som sa to neopýtal hneď , ale vieš to video vôbec prehrať na PC ? A ak áno tak aj vo WindowsMediaPlayer ?
Ukazuje ti chybu aj keď ho chceš prehrať alebo iba vtedy keď ho chceš natiahnuť do tých programov na ďalšie spracovanie ?
Myslel som takéto programy. Ukážu ti info o .avi súbore. Aké kodeky boli použité. AVI je len obal (kontajner) v ktorom sú video stopa a audio stopa. Nie je AVI ako AVI.
Aspoň sa dozvieš aké kodeky používa tvoja kamera a podľa toho budeš vedieť či ich máš nainštalované v PC :
ramaya napísal:Sorry , že som sa to neopýtal hneď , ale vieš to video vôbec prehrať na PC ? A ak áno tak aj vo WindowsMediaPlayer ?
Ukazuje ti chybu aj keď ho chceš prehrať alebo iba vtedy keď ho chceš natiahnuť do tých programov na ďalšie spracovanie ?
Myslel som takéto programy. Ukážu ti info o .avi súbore. Aké kodeky boli použité. AVI je len obal (kontajner) v ktorom sú video stopa a audio stopa. Nie je AVI ako AVI.
Aspoň sa dozvieš aké kodeky používa tvoja kamera a podľa toho budeš vedieť či ich máš nainštalované v PC :
Ano mne sa to da vsetko prehravat ale nejde do tých programom to natiahnut cize ani prehrat sa v tom neda v programe . A skusal som hocijake videa v avi importovat ale žiadne nešlo ... no a to mi robi na všetkom aj na programoch ktore snímaju obrazovku a potom ju ukladaju do avi
//autoeditácia príspevku ( 04 Dec 2009, 19:39 )
Ja mám naistalované všetky codeci ale stale to nejde .. Ono vzdy napíše error initializng avi a potom sa program vypne a napíše ten rámček že "ohlaste tento problem aplikacii microsoft " A to len chcem importovat video ako background
nevieš mi poradit ako nainstalujem Cinepak Codec ?
Do prílohy som dal 10 sekundové AVI video. Má to 1 MB. Tak si ho stiahni , rozbaľ a skús či to bude robiť aj s týmto.
To AVI video máš z nejakej kamery , ktorá nahráva priamo do AVI , alebo si ho konvertuješ do AVI sám ?
A ešte stále si sem nehodil screeny z tých programov na zisťovanie kodekov , alebo si nenapísal , že čo ti ukazuje, v akých kodekoch bolo to tvoje video vytvárané.
takže to video mi taktiež nejde (prehrat vo windows player mi ide ale nejde ho importovat do programu) No a codeci mam vela naistalované K-Lite Mega Codec Pack a Xvid a Panasonic DV no a ostatne ...
Možno že chyba nebude v codecoch ... Prehravat avi mi ide vo všetkom ale ked ho chcem importovat alebo exportvoat v niakom programe vtedy mi piše error initializing avi . ... no a v kamere mi nahrava do avi. A už som použil vela videí v avi a nič ... Tak a poradiš mi ako naistalujem Cinepak Codec možno že by to mohlo fungovat ked som čital na nete ich komenty na to ... mam tieto subory :
Možno stačí dvakrát kliknúť na ten OEMSETUP.inf a nainštaluje sa to ? Alebo naň kliknúť pravou myšou na ten OEMSETUP.inf a pozrieť sa či tam nie je možnosť Inštalovať.
Len tak mimochodom to video ktoré si si odo mňa stiahol je kódované v kodeku DivX. Taký tam nemáš nainštalovaný. Ale to asi nie je dôležité.
-------------------------------------------------------------
Tak mi to nedalo a stiahol som si ten Particle Illusion 3.0 ( verzia 20.máj 2003 ). Len nechápem kde sa tu naťahujú videá. Žiadnu takú možnosť tu nevidím. Ponúka mi len možnosť otvoriť nejaké .IP3 .a. .IPF súbory.
Postupujem takto:
- File -- New
- Vpravo kliknem na nejaký efekt napríklad Star Trail 2
- Potom kliknem do stredu do toho prázdneho čierneho obdĺžnika.
- Hore v položke Action dám Save Output.
- Vyberiem AVI , pomenujem ho napríklad 1 a dám uložiť.
- Vybehne tam na mňa nejaké okno Output Options , s tým nerobím nič len potvrdím OK
- Vyskočí ďalšie okno AVI Options. Toto je asi najdôležitejšie lebo tu si musím vybrať kodek ktorým sa to bude konvertovať.
- Ja som si vybral najprv môj DivX Pro 5.0.2 ale potom som skúsil aj Full frames Uncompressed a všetko prebehlo bez problémov. Žiadnu chybu mi nevyhadzovalo. Obidve výsledné videá sa dajú prehrať bez problémov.
- Takže v kodekoch to asi nebude ...
-------------------------------------------------------
Akú máš konfiguráciu ?
Ja mám :
- Windows XP Servis Pack 3
- Mám všetky Net Framework 2.0 , 3.0 , 3.5 a všetky Servis Packy na Net Framevork
- DirectX 9.c - marec 2009
- Microsoft Visual C++ 2005
- Microsoft Visual C++ 2008
- Direct Show ( nejaké staré nie najnovšie )
- CyberLink kodek ( MPEG 2 )
- Windows Media 11 kodeky
- DivX Pro 5.0.2 kodek
- Kodek Pack nemám nainštalovaný žiadny.
mám problém pri prehrávaní .avi formátu na DVD prehrávači, na jednom DVD mám viacero filmov a vždy prehrá len par minut z každého, neviete niekto čo by to mohlo byť a ako to mám vyriešiť? ...skúšal som už zmeniť program napalovania, skúšal som napalovať na inom počítači a stále ta ista chyba, poraďte mi niekto
Skús ešte toto:
Mám český Win tak neviem ako sa budú tie položky volať v tvojom.
Ovládací panely -- Možnosti složky -- Typy souború -- a tu si nájdi AVI
Ak ho némáš v tom zozname tak si ho vytvor tlačítkom Nový. Napíšeš tam AVI , stlačíš Upřesnit.
V kolonke Přidružený typ souboru vyberieš AVI Video a stlačíš OK -- Použít -- OK
Ak ho v tom zozname máš tak skús trochu experimentovať. Keď naň klikneš v tom zozname tak ti ukáže Otevřít v programu no a v položke Změnit skús vybrať iný prehrávač na otváranie súborov s touto koncovkou AVI. Ja mám napríklad Media Player Classic.
Ešte ma tak napadlo v tom Particle Illusion je vo View -- Preferences -- položka Reset to defaults . Tak to skús vyresetovať na základné hodnoty ak si tam niečo nastavoval.
Ináč mne to nerobí žiadne problémy. Ani pri načítaní ani pri ukladaní. Viď príloha.
Ok ten avi som si nastavil do : Windows media player a to reset default som tiež dal ale stále mi to nejde
a tiež by som chcel aby mi išiel ten avi vo všetkých programoch ....
Máš tam niečo pokrížené a bije sa ti to medzi sebou.
Podľa mňa nemáš čo stratiť. Ja na tvojom mieste by som odinštaloval a preinštaloval všetko čo má niečo spoločné s videom.
- Kodekpaky
- Direct Show
- Rôzne DVD prehrávače
- samostatne nainštalované kodeky
- programy na tvorbu DVD
- rôzne videoeditory
- ovládače od grafiky
- a pod.
A potom si už nainštaluj len:
- najnovší DirectX ( myslím update 9.0c-éčka )
- najnošie ovládače na grafiku
- Direct Show
- Xvid alebo Divx ( podľa toho s ktorým robíš )
- Media Player Classic ( nepotrebuje pri prehrávaní videa žiadne kodeky )
- a programy s ktorými robíš
No dobre ak myslíš tak odinstalujem zajtra až vyskušam lebo teraz som k.o idem spat
//autoeditácia príspevku ( 15 Dec 2009, 17:06 )
Ok všetko som odinštaloval a teraz to mám nainštalovat naspat? Nainštalujem si všetko čo máš ty ok?
//autoeditácia príspevku ( 15 Dec 2009, 18:55 )
uhm no spravil som čo si mi povedal a som naisnštaloval to čo máš ty ale stále to isté ešte niaky nápad?
Ešte skús nainštalovať tento Satsuki Decoder Pack 3.1.1.7. Nastav ho tak ako na obrázkoch. Musel som ho rozdeliť na dve časti pretože má viac ako 6 MB.