Vojsko SR (Existuje Stredna vojenska škola? )

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Pinhead
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Pinhead »

Stoporko,
áno, dobrý výcvik je pri vstupe do PMC len a len výhodou, ale sú tam aj pozície kde to vyžadované nie je..... ale platí tak ako všade, že tiež je to o kontaktoch a možnostiach.... Nebolo to až tak dávno, keď som s jedným známym mal dosť dobrú debatu o PMC.... Tento známy sa tiež venuje rôznym aktivitám a robí kadekde kadečo..... A tento človek mi spomínal, že do PMC často radšej zamestnajú Američana či Anglána bez reálnych skúseností ako človeka zo strednej či východnej Európy, ktorý nejaké znalosti má..... Takže tak to je.... Svet už nie je čo býval.... ale vyslovene stratené to ešte nie je..... ale v prvom rade v tomto biznise treba poznať čo najviac rečí, to môže len a len pomôcť.....

P.S. Tak ma napadlo..... Neviem či ste niekto počuli, ale existuje aj Španielska cudzinecká légia.......
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

aj aj.... na tie vyberove je dobra tlacenka a nedostanes sa tam lahko...do tych "neoblubenych" sa moze ist aj povelom...
a osobne ti radim zabudni na vojsko...mas nejake iluzie o nom...
A btw na misiu sa dostanes ak vies cudzi jazyk..ENG najma a ako citam(nic v zlom) tak mas problem aj zo SVK
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

<j3RrY>: Na misiu treba splnat dake poziadavky, neviem vsak ake, no kamarat bol v Kosove a ze je to dost tazke na psychiku. Ako vojaci tam dostavali aj sladkosti, nejake tie cukriky a tak, ale ze to davali detom. Ked mali strazit trebars nejaku budovu, tak za nimi dosli hladne a smadne deti, ze ci im nedaju vodu, hovorili lamanou anglictinou.

Ze prisli deti a hovorili:
-Deti: Water, water???
-Vojaci: Dollars, dollars?
-Deti: No, no.
-Vojaci: No money, no water.
...ale ze im aj tak vzdy dali vodu alebo nieco na jedenie.

Pozerat sa na nieco take je vraj dost tazke, ze to dokaze robit len silna osoba, byt daleko od domova, mimo moderneho sveta, bez kamaratov, okolo sa zabijaju atentatnici a teroristi. Platovo to vraj nebolo zle, ale potom sa zacali tie platy za misie menit a isli dost dolu, takze teraz sa na tom dobre zarobit uz neda.
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Maro. »

HOJKO

Tak urcite to nezvladne neaka labilna osoba ale pred vstupm sa robia tie psychotesty, cize labilnu osobu by tam asi nepustili, rozmyslal som aj nad vstupm do policie ale odradilo ma to, ze tam treba ist este na policajnu skolu
cize do uvahy pripada len OSSR, no pocul som, ze vojaci maju problem aj zo zalozenim rodiny adt. vela problemov co sa tyka vstahov vseobecne, nemôze neak misia ovplivnit psychyku cloveka, ze ked pride domou je s neho uplne ina osobnost ?
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

<j3RrY> napísal:HOJKO

Tak urcite to nezvladne neaka labilna osoba ale pred vstupm sa robia tie psychotesty, cize labilnu osobu by tam asi nepustili, rozmyslal som aj nad vstupm do policie ale odradilo ma to, ze tam treba ist este na policajnu skolu
cize do uvahy pripada len OSSR, no pocul som, ze vojaci maju problem aj zo zalozenim rodiny adt. vela problemov co sa tyka vstahov vseobecne, nemôze neak misia ovplivnit psychyku cloveka, ze ked pride domou je s neho uplne ina osobnost ?
vojaci co chodia na misiu nejdu strielat a zabijat vrazdit.. co tito vojaci robia je: hliadkovanie resp viacmenej sedenie statie alebo pochodzka. nuda nuda a blbnu z tej nudy tak ze vymyslaju kraviny ktore ked sa niekto dozvie tak kruti hlavou...Niektori sa dostanu do pracovnych misii kde pomahaju s opravami popripade zbavuju sa starej municie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

<j3RrY>: U policajtov mas policajnu skolu, u vojakov to mas vycviky ako napriklad v Lesti. Psychotesty robis aj k policajtom, trvaju 6-8 hodin. Druhy kamarat tam bol a hovoril, ze to nebolo nic prijemne, ked ich nechali dva ci tri dni niekde v terene za dazda, za zimy. Ci maju vojaci problem so zalozenim rodiny, tak to ti povedat neviem, ale ak bol niekto na misii daleko od domova, od normalneho zivota, den co den mal pred sebou obraz hladujucich deti, postrelenych a krvavych obyvatelov alebo cely den sa prechadzas niekde v pusti, kde okolo teba nie je nikto a pocujes len vietor a zvuk lietajuceho piesku, tak to urcite na teba nema dobry vyplv.
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

Lub0$ napísal:Hellboy, ale tu sa bavime o vstupe do armady nie o vstupe do krajiny.

Snad ti je jasne, ze ty co nemaju pokoncene skoly idu hned do front line, a sup sup na misie, do Iraqu a Afganistanu.
Zas nemusi to byt pravda, kamarat byvali vojak mi rozpraval ako si oni v martine delili slovensku armadu
3skupiny:
SG Tímy (silny a glupy - prva linia)
Zdravotaci (ti co ich tahaju z maleru)
Ženisti (ti co to tam potom upratuju)

Aj bez vyssieho vzdelania sa napriklad mozes dostat k zenistom, co je na slovensku asi najoptimalnejsia volba (Zenijna jednotak v martine bola zrusena uz je iba v seredi cela ROTA), a zenisti chodia na misie pokial viem, ale iba so suhlasom, nikto ti nemoze dat rozkaz ist na misiu
(samozrejme pokial sa nebavime o vseobecnej pohotovosti vramci NATO - zas tato pohotovost ma svoje vyhody - extra vybava, vacsinou nieco kvalitne a dobre . casto to ostane ale v nitre, alebo v seredi na velitelstve kde si to poberu dostojnici ktorim je to naprd)

Kludne mozes ist robit k zenistom vodica (co kamarat rozpraval - vodic Tatrapanu - ze on pol roka robil desiatnicku robotu a vodica tatrapanu, pol roka dostaval desiatnicky plat a plat vodica tatrapanu a pol roka sa hral wowko v kancli pretoze nemal vodicak na tatrapan a musel chodit na kurz)
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Ešte by som chcel vediet ako to je s nástupom do dôchodku kolko musím mat odpracované roky vo vojsku ? Alebo keď ma prepustia z vojska dajme tomu po 5 rokou slúženia tak potom bude určite problem uplatniť sa niekde inde v práci lebo nebudem mat žiadnu prax nie ?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

<j3RrY> napísal:Ešte by som chcel vediet ako to je s nástupom do dôchodku kolko musím mat odpracované roky vo vojsku ? Alebo keď ma prepustia z vojska dajme tomu po 5 rokou slúženia tak potom bude určite problem uplatniť sa niekde inde v práci lebo nebudem mat žiadnu prax nie ?
ak si slúžil v nejakom "lepšom" útvare - prieskum... a bol si na rôznych kurzoch v zahraničí (ranger kurz, seals...) tak si ťa armáda len tak nepustí. Takí väčšinou končievajú ako inštruktori. Ako "obyčajný vojak" bez nejakých vyfikundácií so službou u ženistov sa môžeš zamestnať v stavebníctve, ak si robil u lapiduchov tak v zdravotníctve, ak u rozviedky, tak tí si ťa tiež len tak nepustia... proste závisí od toho kde si robil...
neboj, dnes to už nie je ako za WWII kedy vojaci po návrate z fronty šli opravovať chladničky...
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Stoporko napísal:ak si slúžil v nejakom "lepšom" útvare - prieskum... a bol si na rôznych kurzoch v zahraničí (ranger kurz, seals...) tak si ťa armáda len tak nepustí. Takí väčšinou končievajú ako inštruktori. Ako "obyčajný vojak" bez nejakých vyfikundácií so službou u ženistov sa môžeš zamestnať v stavebníctve, ak si robil u lapiduchov tak v zdravotníctve, ak u rozviedky, tak tí si ťa tiež len tak nepustia... proste závisí od toho kde si robil...
neboj, dnes to už nie je ako za WWII kedy vojaci po návrate z fronty šli opravovať chladničky...
Niečo k tým kurzom, vojsko posiela každého vojaka na kurzy alebo si ich musíme žiadať, že nan chcem íst ? Alebo si proste vyberú najlepších a ich pošlu na tie kurzy ?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

<j3RrY> napísal:Niečo k tým kurzom, vojsko posiela každého vojaka na kurzy alebo si ich musíme žiadať, že nan chcem íst ? Alebo si proste vyberú najlepších a ich pošlu na tie kurzy ?
...ak ti nutnosť kurzu vyplýva z hodnosti alebo funkcie tak je povinní ...napr. ak si nadrotmajster a dostaneš sa do funkcie veliaci poddôstojník roty tak si musíš spraviť kurz pre veliacich poddôstojníkov
..sú aj dobrovolné na kt. sa musíš prihlásiť ale musí ti ich aj schváliť veliteľ napr. trhací kurz a pod
...viac na specialunits.sk forum OSSR téma kurzy
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

ohladom tych kurzov - netusim ako to funguje - kamos bol na seals ale nejak sa viacej k tomu nevyjadroval...
klasika
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa klasika »

twardykamen napísal:aj aj.... na tie vyberove je dobra tlacenka a nedostanes sa tam lahko...do tych "neoblubenych" sa moze ist aj povelom...
a osobne ti radim zabudni na vojsko...mas nejake iluzie o nom...
A btw na misiu sa dostanes ak vies cudzi jazyk..ENG najma a ako citam(nic v zlom) tak mas problem aj zo SVK
tak to je riadna sprostost...na misiu sa dostanes aj ked vies len z madarizovanu slovencinu :D .... a v tom sa uz urcite nemylim

// mozno nejake uplne zaklady....poznam viac ludi ktory boli na misiach a nevedia ziadny jazyk nejak vyborne (okrem nasho)
hojko napísal:<j3RrY>: Na misiu treba splnat dake poziadavky, neviem vsak ake, no kamarat bol v Kosove a ze je to dost tazke na psychiku....
zalezi aj kde si...kamarat bol na cypre a tam to je v pohode...teraz je v afganistane
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Klasika, a k tým požiadavkám na misiu neviem či som dobre pochopil ale na misiu nemusia pustiť každého vojaka ? Aké by mal spĺňať požiadavky ved už pri prijatí do armády musíš spĺňať požiadavky nie ? Tak zvlášť ešte na misiu musíš spĺňať zasa iné požiadavky ?
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Neplanujes skor ist do: http://www.profesionalnaarmada.sk
Tam som planoval ist ja, ale nejak som si to 2x premyslel.
Blizsie info mas taktiez na stranke.
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Soviet napísal:Neplanujes skor ist do: http://www.profesionalnaarmada.sk
Tam som planoval ist ja, ale nejak som si to 2x premyslel.
Blizsie info mas taktiez na stranke.
Prečo si nakoniec zmenil názor a nešiel tam? A plánujem ísť do armády ved to tu riešime výhody nevýhody adt.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

<j3RrY> napísal:Prečo si nakoniec zmenil názor a nešiel tam? A plánujem ísť do armády ved to tu riešime výhody nevýhody adt.
Noo mal som predtym rok problem ze ma vykydalo na motorke a ruku som si slusne vtedy dochramotil, takze skuskami by som len tak nepresiel..Sice je to teraz OK, ale bohuzial za tie prachy co tam clovek ma ponuknute, sa mi extra dret nechcelo, ked za sedenie v kancli mam odost viac...Sice dochodok predcasny je dobra alternativa, ale predsa na slovensku do armady som si dako rozmyslel..
A za druhe....vkuse je tam plno a ten rok ani nebrali..Takze testy budu narocne a vela ludi sa bude hlasit..takze tipujem, ze aj makat treba poriadne, ak sa clovek chce niekam dostat.
klasika
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa klasika »

<j3RrY> napísal:Klasika, a k tým požiadavkám na misiu neviem či som dobre pochopil ale na misiu nemusia pustiť každého vojaka ? Aké by mal spĺňať požiadavky ved už pri prijatí do armády musíš spĺňať požiadavky nie ? Tak zvlášť ešte na misiu musíš spĺňať zasa iné požiadavky ?
neviem presne podmienky ale zalezi na aku misiu by si sa chcel dostat...na lahsie misie kde je mier,len tam vojaci chodia nieco strazit atd sa dostanes v pohode...ale aby si mohol ist na tie tazsie (afganistan...) musis nieco splnat ale lahsie sa tam dostane vojak ktory uz predtym bol na tych lachsich misiach...ale niesom vojak a z ludmi ktory su a poznam ich som v kontakte malo takze nemam lepsie info
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Ďakujem všetkým, že mi odpovedali na moje otázky. :wink:

//autoeditácia príspevku (28 Jan 2010, 20:43)
Takže mam otázku nechcem zakladať novú tému tak napíšem sem Existuje nejaká stredná vojenská škola ? Skúšal som googliť no našiel som len vysokú školu v Liptovskom Mikuláši

Dakujem za odpovede

Up Nikto nevie ?
mLuks
Addict
Addict

Re: Vojsko SR (Existuje Stredna vojenska škola? )

Príspevok od používateľa mLuks »

existovala ...už ju zrušili, už je len vojenská výška čiže Akadémia Ozbrojených Síl (AOS)
Napísať odpoveď