vase skusenosti z havariou ak ste nejaku mali

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

vase skusenosti z havariou ak ste nejaku mali

Príspevok od používateľa gego »

Vase skusenosti z havariou kto nejaku zazil a tak ... uviest ako dlho mate vodicak , pocet najazdenych km v dobe nehody a ako dlho ste mali vodicak , pocet najazdenych km ku dnesnemu dnu ... kto zapricinil nehodu a sankcie .... a auto ake ste mali v dobe nehody ... a nejake zbezne info o nehode a kto ju zapricinil + sankcie a ci ste pili

1.nehoda
vodicak mam 4 roky , asi 1500 km 4 mesiace po vodicaku , dneska 75000
nehodu som zapricil ja na skode 100 som sa salel z kamosom na cvicnom parkovisku pomedzi koliky a prevratil som sa na strechu . sankcie : 1000 sk sa za nevenovanie pozornosti jazde , zraneny nikto ,a nepil som

2.nehoda
vodicak 4 roky , 17000 km 1,5 roka od vodicaku , dneska 75000 km , nehodu som zapricinil ja na skode 120 som tukol poliaka ktory z nicoho nic zastal na zelenej - nedodrzane odstupy , 2000 sk , zraneny nikto , nepil som .

3 nehoda
vodicak mam 4 roky , 40 000 km 2,5 roka od vodicaku , dneska 75 000 km , nehodu zapricinil iny sofer ktory mi nedal prednost ked vecer sa semafor prepol normalneho rezimu do rezimu zlta blika a on siel a prask , zraneny nikto , pokriveny blatnik , sakncie ziadne ( aspon ja ) , nepil som
4 nehoda
vodicak 4 roky , 60 000 km , 3,5 roka od vodicaka , dneska 75000 , zrazil som jelena ktory mi vbehol , zabity jelen , pokryveny kufor rozbite celne , ohnute stlpiky , auto skoda 120 , ja som zraneny nebol , fyzlov som nevolal cize sakcie ziadne jelena som zobral , nepil som .

tak vsetko cakam vase reakcie
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

Vodicak mam 10rokov, najazdene cca 140.000km

1 nehoda
vodicak som mal rok, nehoda na pristavnom moste smer na bajkalsku: mikrospanok. skody ineho ziadne /oknute zvodila/, moje: pohnute stlpiky, rozbite celne, auto /š120/ predane v rozbitom stave za 8.000sk / kupene bolo za 22.000, vtedy najazdene cca 10.000 km, pokuta ziadna

2. nehoda
vodicak 2roky najazdene cca 20.000km, vyjazd z jednosmerky na krizovatku ujo zo š120 z nicoho nic nacuval do boku firemneho auta /š pick up/, skody, on nic, ja ohnuty blatnik, pokuta ziadna.

3 nehoda
vodicak 10rokov, najazdene cca 140.000 km, nedodrzanie odstupu, skody u poskodeneho: skrabnuty naraznik, u mna polamana plastova maska, zlomena kapota. pokuta: ziadna.
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

1. nehoda Vyjazd z pola na mtorke "ťukol" som traktor. On nic ja zlomena predna vydlica, rozbite svetlo, tachometer rozbity a pneu skrutena do strany. Policia nie lebo to bol moj sused na traktore :D

to je asi vsetko a to som bez vodicaku
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Jedina nehoda asi po 15000km. Vodicak pomaly 4 roky cez 100000km. Ford Fiesta
Ked este nebola Sitina tak pri ceste vedla Utulku v BA (Dubravka) ma potiahlo do nedotacaveho smyku vdaka namraze.
Kedze som chcel zachranit prednu napravu pred Obrubnikom tak som to stiahol cez Rucnu na Zadne Prave koleso. Nastastie som isiel okolo 40km/h.
Skoda: Mierne pokriveny Plechovy Disk, tym padom vyfucana pneu. Z preventivneho hladiska som vymenil pneu za novu.
Cize 1500Sk (Plechac) a 3500Sk Guma ... + Par drobnych za Kontrolu Geometrie vo Forde.

Okrem toho nikdy nic (Klop Klop)
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

mne sa stala minuly piatok, pristavny most, zenska v lavom pruhu ktory isiel plynulo sa chcela preradit do praveho, dala smerovku, pribrzdila, bol som za nou, pribrzdil som, zrazu zacala nahle brzdit, tak som stlacil brzdu naplno ale uz som nestihol, naprsane bolo, smyklo ma to, stihol som aspon sstocit volant dolava, takze to odniesla len prava strana (svetlo, naraznik, blatnik)...
fizli to dali za vinu mne, najprv mi dali pokutu 200eur a zobrali vodicak, potom mi volal nech dojdem a vratil mi vodicak za 20eur(tomu som nechapal, ani mi to konanie nevysvetlili)
asi si treba zvykat ze na pristavnom moste je dovolene bezdovodne spomalit na 30km/h(ked je plynula premavka, nikto prednou nebol) a potom este brzdit aj dalej az kym sa nevyprazdni pravy pruh a nemozno sa preradit,...

ale ja som bol vzadu, mal som mat vacsi odstup, bla bla
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Traktorista napísal:ale ja som bol vzadu, mal som mat vacsi odstup, bla bla
...tomu sa v zákone hovorí "predvídať" ...jednoducho máš predvídať že babenka môže prudko zabrzdiť, máš predvídať, že na semafore skočí červená, máš predvídať, že ti do cesty vbehne srnka, máš predvídať, že ti cez ventilačku vbehne do auta guľový blesk atď. ...
plusminus
King
King

traktorista: kamosovi sa stalo nieco podobne, akurat on bol vpredu. pokutu dostal on :cry:
slovensko, policajti, kocurkovo ?
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

V Kezmarku som parkoval Pick-Up v jednosmerke v sikmom zastupe aut, potreboval som vycuvat a tak ma pani co vyberala parkovne navigovala..ukazovala mi ze mozem cuvat zrazu do ulice nabehla zenska na Caddy, ked jej pani ukazala aby zastavila ze mne ukazuje aby som cuval tak sa na nu zahladela a nevsimla si ze z druhej strany ja vycuvavam. Trafila ma zhruba v 40tke tak ze ma hodilo prednou kapotou na chodnik cca 4m posun a auto pootocilo zhruba o 60° a nalepilo na vedla stojace...supa to bola riadna, v momente mi sklopilo sedadlo dopredu tak ze ma natlacilo na celne sklo. Zenska zastala niekolko metrov dalej, policajti prisudili vinu mne a tej pani ktora mi ukazovala ze mozem cuvat, nebola opravnena v takejto situacii zastavovat prichadzajuce auto, mala mne ukazat aby som rychlo hodil jednotku a nazad sa zaradil :). Skoda: rozbite zadne nakladacie dvere, svetlo, ohnuty plech, zhodeny naraznik. Zranenia: narazene celo, tyzden bolave kolena a krcne stavce. Vodicak mam viac ako 4 roky, za sebou cca 100000km. Na sukromnom aute zatial bez nehody (klop-klop na drevo)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

vodicak 2 a pol roka, nabehanych dakych 30000km, jedina nehoda koncom jula tohto roka - retazova havarka za ruzomberkom, chlapik asi ladil radio a nevidel ze kolona a napalil to do auta za mnou, posunul dokopy 3 auta.... keby to napalil rovno do mna (Mitsubishi Carisma) tak neviem neviem, nastastie za mnou bol Grand Voyager... skody neviem ako ine auta - on mal cely predok vprdeli, ja mam auto nepojazdne doteraz(hold slovenske poistovne funguju ako maju a teda to stale nieje vyriesene a stale nemam peniaze) - tuknuty kufor solidne, kapota dokrcena, chladic + chladic klimatizacie prerazene atd atd... skoda na mojom aute odhadnuta na 5000€ - som zvedavy kolko z toho dostanem... alkohol nebol zisteny u nikoho, zranenia nastastie vobec ziadne
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Grim-Reaperka napísal:...tomu sa v zákone hovorí "predvídať" ...jednoducho máš predvídať že babenka môže prudko zabrzdiť...
Suhlas, ale tu by som poziadal v dalsej novele zakona doplnit pre ucely predvidavosti, musi byt auto oznacene velkym napisom ZENA ZA VOLANTOM. ... mozno si nechcela riasenkou vypichnut oko, tak radsej spomalila, nech to tolko nemixuje.

Juicy - trosku tazka p*covina preboha... Vsak nie ty si ju nacuval, ale ona teba nabrala a to statocne - kde bola ta spominana predvidavost? Keby na chodniku bol chodec, ktory tym nedajboze utrpi smrtelne zranenie, tak za to tiez nesies vinu ty? Ak je niekto tak sprosty, ze si nevie dat pozor ani v pripade, ze je upozorneny asistujucou osobou, tak nepatri za volant. To co si ti fizli dohaduju s vinnickami fajku, ak to hodia na nevinneho?
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa 3-mato-3 »

ja som havaroval s mojim bratom jeden chlapik nam nedal prednost a bumm
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

KoCi napísal: Juicy - trosku tazka p*covina preboha... Vsak nie ty si ju nacuval, ale ona teba nabrala a to statocne - kde bola ta spominana predvidavost? Keby na chodniku bol chodec, ktory tym nedajboze utrpi smrtelne zranenie, tak za to tiez nesies vinu ty? Ak je niekto tak sprosty, ze si nevie dat pozor ani v pripade, ze je upozorneny asistujucou osobou, tak nepatri za volant. To co si ti fizli dohaduju s vinnickami fajku, ak to hodia na nevinneho?
Tak ta zenska povedala ze ma nevidela lebo sa pozerala na tu pani ze co jej ukazuje rukami, ked ma trafila zabrzdila asi o 20m dalej nevedela co sa stalo a v podstate ani nevidela co trafila...Az ked som vystupil z auta cez spolujazdcove dvere a zacal na nu kricat tak vedela koho trafila. Chlapci co stali dalej na chodniku mi este dosvedcili ze poculi ako vytaca motor ked vosla do ulice, takze sa urcite patricne rozbiehala...zo smyku usudili ze jej rychlost bola 40km/h ale to bol smyk po tom co do mna naburala a tak flekovala...takze jej rychlost musela byt vyssia. Policajti prisudili vinu mne pretoze pri aute ako je pickup mas pri cuvani zboka slepy uhol a mas si zabezpecit poucenu osobu na to aby ti pomohla vycuvat...Ja som tu pani o to neprosil, spravila to sama, ale podla policajtov neovlada vyhlasku a nie jej mala ukazovat aby zastala ale mne kedze som cuval. Este mi aj povedal paragraf podla ktoreho je vodic povinny sa presvedcit ci ma volnu cestu a cuvat iba v pripade ze je priestor do cuvania uplne volny a bezpecny. Kedze to bolo sluzobne auto, opravu mojho hradila havarijka, ta pani mala na Caddy zhodeny naraznik, rozsipany reflektor ohnuty blatnik v tvare A a skrcenu prednu kapotu tak nestastne ze ju nemohli otvorit...ja som svoje "crepy" nasukal do auta a mohol odist ale ona musela volat odtahovku lebo s takym autom nemohla pokracovat v jazde.

Pre lepsiu predstavivost som vam to nacrtol. Ta pani stala na opacnom okraji cesty, ktovie ked takto nezastala ci by bola zastala ked by sa jej postavila do cesty :) Zena si pomylila mozno brzdu s plynom takto si to odniesli plechy a stastie ze sa nikomu nic vazne nestalo.
Nerozoberajme to uz ved tema nie je len o mojej buracke :D
Prílohy
Sketch.JPG
plusminus
King
King

Juicy: zaujimava situacia, no ked uz chcela ukazovat, mala stat v ceste aby teta nemohla prejst...
neviem kde sa to stalo, tazko sa posudzuje ale vinnika oznacili spravne, ona sla po ceste, ty si vychadzal z parkoviska... hold, taky je zivot
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

By ma hlavne zaujímalo, ako polícia vyhodnotila, že tá pani nebola náležite poučená. Len tak som zagooglil a hneď prvý link je packa s tvrdením
packa napísal:Ján Packa: „Šofér kamiónu môže požiadať aj niekoho z okoloidúcich chodcov, ktorého náležite poučí o tom, aby mu pomohol pri cúvaní. Pokiaľ je to naozaj nejaká zložitá situácia, tak samozrejme v mimoriadnych prípadoch môže zavolať policajnú hliadku, ktorá mu pomôže dostať kamión z miesta, kde stojí.“
Tiež by som sa ale pozrel, že čo tá pani z parkoviska vlastne ukazovala (holu prdel?)
Veď vidím auto - postavím sa do stredu a dvihnem dlaň. :slap:
Napísať odpoveď