tak mám na Vás jednu otázočku.
najprv prejdem k problému.
včera sa mi úplne posral môj e-mail, ktorý som mal založený na www.chello.sk a používal som ho vyše dvoch rokov, možno to už budú pomaly aj tri roky. samozrejme že som konto mal v Microsoft Office Outlook. včera som si kvôli tomu založil nové e-mailové konto na www.zoznam.sk. samozrejme, došiel mi hneď e-mail, že nové konto môžem používať aj cez Microsoft Office Outlook. tak podľa návodu som dal všetko do Outlooku. všetko bolo fajn. e-mail mi bez problémov prijímalo. ale aj tak som našiel jednu vadu. vôbec som nedokázal cez Outlook odoslať žiadny e-mail. tak sklamaný som sa rozlúčil s tým, že všetky svoje e-maili budem mať niekde na nejakej "kôpke". spomenul som si, že mám v PC nainštalovaný aj Mozilla Thunderbird, ale nevyužíval som ho, pretože sa mi nepáčilo a nepáči sa mi jeho grafické spracovanie. ale predsa som to vyskúšal. nahodil som e-mailové konto z www.zoznam.sk do tohto Thunderbirdu. a na moje prekvapenie tie e-maili fungujú skvelo. prijíma mi všetko, všetko mi odosiela, triedi poštu tak, ako som si to nastavil.
no a teraz ta otázka.
viete mi niekto povedať, prečo mi e-mailové konto z www.chello.sk fungovalo na Outlooku bez akýchkoľvek problémov? prečo nefunguje v Outlooku aj konto z www.zoznam.sk ? však nastavené mám všetko úplne rovnako! taktiež by ma zaujímalo, či sa dá nejako meniť vzhľad v tom Thunderbirde. aký máte vôbec Vy názor na ten Thunderbird? máte s ním niekto skúsenosti?
Microsoft Office Outlook vs Mozilla Thunderbird
Podľa mňa máš zle nastavené odosielanie pošty v Outlooku. Si ho pre istotu ešte raz skontroluj.. či máš dobre nastavený smtp server, správny port a správny druh zabezpečenia, prihlasovacie meno a heslo.
Inak ja na súkromnú poštu používam Thunderbirda, ale na služobnú korešpondenciu mi viac vyhovuje Outlook.
Inak ja na súkromnú poštu používam Thunderbirda, ale na služobnú korešpondenciu mi viac vyhovuje Outlook.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
http://www.hojko.com/aky-pouzivate-e-ma ... 28-75.html
Nechcel by si pokračovať tam? Ináč takmer jednoznačne treba ísť do Thunderbirdu, Outlook má kopec chybičiek, aj keď je veľmi atraktívny. Nechce sa mi to tu vypisovať, plusy a zápory, niekde som to tu už rozoberal. Každopádne v tej téme by Ti určite viac pomohli...
Nechcel by si pokračovať tam? Ináč takmer jednoznačne treba ísť do Thunderbirdu, Outlook má kopec chybičiek, aj keď je veľmi atraktívny. Nechce sa mi to tu vypisovať, plusy a zápory, niekde som to tu už rozoberal. Každopádne v tej téme by Ti určite viac pomohli...
brm nastavovanie konta som riešil včera asi tak jednu hodinu. všetko som nastavil presne podľa návodu, ktorý je na www.zoznam.sk dostupný. a nič. keďže ma to prestalo baviť, tak som to skúsil spraviť do toho Thunderbirdu a všetko hneď na prvý krát fungovalo. ten smtp port som nastavil na 587, ako bolo písané v návode. taktiež prihlasovanie meno a heslo som použil presne to, čo mi došlo v e-maili po registrácií na www.zoznam.sk .
uplink ďakujem za odkaz na tú tému. pôjdem si prečítať aj príspevky, čo v nej sú. len neviem, či by mi pomohli vyriešiť ten problém, ktorý mi nastal. chcel som ešte aj to, aby mi niekto napísal, či je lepší Thunderbird alebo ten Outlook. lebo podľa mňa sú dosť rovnaké až na tú grafickú stránku. a tiež som chcel vedieť, či existujú nejaké custom aplikácie na zmenu "vyzáže" toho Thunderbirdu.
uplink ďakujem za odkaz na tú tému. pôjdem si prečítať aj príspevky, čo v nej sú. len neviem, či by mi pomohli vyriešiť ten problém, ktorý mi nastal. chcel som ešte aj to, aby mi niekto napísal, či je lepší Thunderbird alebo ten Outlook. lebo podľa mňa sú dosť rovnaké až na tú grafickú stránku. a tiež som chcel vedieť, či existujú nejaké custom aplikácie na zmenu "vyzáže" toho Thunderbirdu.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Moje skúsenosti s Outlookom sú len zlé, ale oponovali mi tu viacerí na fóre že majú opačné. Ja používam ThunderBird Portable, ktorý sa krásne dá zozálohovať spravením jedného archívu z celého programu. To je môj hlavný dôvod. Nemá tak super spracovaný zoznam ľudí a kalendár ako to má Outlook 2007 a 2010, ale mne ide o spoľahlivosť. Za tých XY rokov mi ThunderBird ani raz nespadol, nezamrzol, nespôsobil BSOD, nestratil dáta a sám sa updatuje ako firefox! bez akejkoľvek straty údajov a poškodenia integrity. Outlook mi spôsobil nekompatibilitu iného softwaru, stratil pár rokov mailov, mrzne, keď archivuje zvykne spadnúť [záleží od verzie] atď. atď. atď. Ale tak koľko userov, toľko názorov, možno som len lama a neviem Outlook "nakonfigurovať", avšak ide hlavne o to že ThunderBird netreba nijako extra konfigurovať, proste funguje. Toľko moja skúsenosť.
tak ja som s Outlookom nemal nikdy problémy. ani mrznutie, ani padanie alebo samovoľné vypínanie. taktiež ani BSOD sa mi nikdy neukázalo. bol som s ním maximálne spokojný. páčilo sa mi na ňom to, že sa mi synchronizoval s mojím PDA a tak som si aj kontakty a všetky ostatné veci z PDA mohol zálohovať. či sa to dá aj v Thunderbirde tak to neviem.