Ahojte, nedavno sme sa nastahovali do prenajmu a v byte je jedno WC, v ktorom je dost neprijemny zapach...to WC ani nepouzivame kedze nastastie mame 2
Mam pocit, ze ten zapach ide z tej rury ktorou odtekaju fekalie.
Viete mi poradit nejaky dobry prostriedok, ktory by sa nalial do WC a rozpustil vsetok ten pousadzany kal ?
V prvom rade vyčerpaj z misy vodu, čím viac tým lepšie (najlepšie všetku). Potom zbehni do nejakej drogérie a kúp kyselinu soľnú. Nalej ju do misy a nechaj cez noc. Len nezabudni poriadne vetrať lebo je to velký smrad. Ak máš v záchode okno, tak ho otvor, ak nie, tak potom ten odsávač, ventilátor nechaj bežať. Ráno to potom očisti záchodovou kefou.
Ako moze smrdiet odtokova rura, ked mas vo wc tzv. vodny zamok proti pachom? Ved pokial wc normalne vycistim kefou s nejakym savo, tak to musi byt ok. Ak to smrdi aj potom, treba skor pozret potrubie, ci nemas trhnlinu na "husom krku" (ak tam nejaky mas) a pod. Cez vodu v mise nemoze smrdiet nic. Niesi nahodou na najvyssom poschodi? Ked niekto pod Tebou splachne, nevytiahne Ti vodu z misy?
Cize ak byvas hore, tak logicky cez Tvoju stupacku musi byt vyvedena rura niekam na strechu - odvetravanie (kompenzator podtlaku). Neviem ako to tam mas spravene, ale mozno Ti ten pach z rury nejak stlaca do tej sachty tlak vzduchu, alebo prievan atd. Treba pozriet do stopacky, ci sa tam nesvieti, pripadne sviecka ku dvierkam - ci pohne plamenom a ktorym smerom. Mozno to len chce pretesnit dvierka stupacky a vyvod rury do hora obstreknut PUR penou alebo take nieco.
S tou kyselinou solnou by som nepokusal, je to dost narez. Pri pouziti sa z nej vyparuje chlorovodik (je to v podstate kyselina chlorovodikova), ktory je vysoko drazdivy a rozleptava sliznice. Rozhodne by som to tam nedal na noc, ak mam vedla spat...
k6 napísal:S tou kyselinou solnou by som nepokusal, je to dost narez. Pri pouziti sa z nej vyparuje chlorovodik (je to v podstate kyselina chlorovodikova), ktory je vysoko drazdivy a rozleptava sliznice. Rozhodne by som to tam nedal na noc, ak mam vedla spat...
Je to normálna vec. Aj keď dôjdeš do drogérie a povieš, že máš riadne špinavé WC od kalu a pod., tak ti odporúčia tú kyselinu soľnú. My sme to už tak vela krát robili a v pohode. Jasné, že to nevonia, ale ani mu to nespraví z wécka chemický labák. Tak potom nalej tú HCl ráno, keď pôjdú všetci z bytu preč a vyčisti WC poobede/večer, keď sa vrátiš.
Nehovorim ze to je nenormalne, ale beriem to ako krajnu metodu. Neviem ci sa moje navyky na toalete lisia od Tvojich, ale zatial som nieco tak drasticke chvalabohu nepotreboval a som rad
Ak sa vám to s tou kyselinou zdá nebezpečné (aj keď nieje), tak potom je tu čistenie záchodu Coca Colou Light, ale nemám to odskúšané, tak neviem či to ozaj funguje.
No mna este napada, ze na odvetravanie zapachov z WC je robeny spolocny ventilacny system cez ktory ti moze ten zapach prebijat k tebe. Skus sa postavit na stolicku a privonaj k ventilatoru, moze tam byt dost enchutny sajrajt ktory ked prudenie vzduchu zo spodu narusi tak to robi smrad hlavne u teba