Prosim Vas mam túto procedúru upraviť tak, že sa ma má prv spýtať ktorý záznam chcem vypísať (napr mam ich tam uloženych 20 ale chcem vypísat len 3.)...Vopred ďakujem
ak je to tvoj program, a robíte už so súbormi, určite ste mali aj vstupy a cykly. Pokús sa aspoň sám, lebo mám taký pocit že si iba niekde zkopíroval kod ktorý ti trošku vyhovuje a čakáš kým ti niekto spraví úlohu
pravdu povediac to nie je moj program ale kamoskin..robime prave databazu... a snazim sa jej pomoct s tym skokom..skusal som to ale na nic som neprisiel..tak preto sa pytam bo my sme oproti nim s ucivom pozadu..... chcel som dako cez seek ale netusim ako..
len taka otazka pascal som dlho nevidel ani si to nepamatam ...
"filmv" je premenna typu struktura ? v pascale existuju struktury ? nenacitava read(); iba jeden znak ? a readln(); jeden riadok..
dakujem velmi pekne..takto som to skusal aj ja..ale niekde som sa musel asi pomylit ..hned som o nieco mudrejsi..fakt dik.-) aha uz vem preco..ja som tam zbytocne volal proceduru eoln preto mi to blbosti vypisovalo:-)
c-ice: dáta v súbore sú typu record (štruktúra je to isté, no v céčkovej terminologii (ak sa ale zameriame už na c++ tak to to isté nie je)). A read načítava to, čo mu prikážeš druhým parametrom (jeho dátovým typom). Readln načítava riadok, ten pri dátových súboroch použiť nemôžeš