Ako odchytávať pakety s wiresharkom z packet traceru?
-
Fata! ChaoS
Star
- Kontaktovať používateľa:
Ako odchytávať pakety s wiresharkom z packet traceru?
Ahojte, no vlastne neviem jak prepojiť wireshark s Packet Tracerom, toťiž chcem také dačo, že z WireSharku budem odchýtávať packety, ktoré prebiehajú v Packet Tracery, len neviem ako nato. Vedel by mi niekto napísal nejaký stručný a presný postup? 
-
manager666
Star
-
Fata! ChaoS
Star
No tak učiteľ to od nás požadoval, ale zas som viackrát chýbal a aj spolužiak mi povedal, že vie jako len, že sa mu práve pokazil počítač alebo čo, no a práveže nás zajtra s toho bude skúšať, ale čajnu nemám jak to myslel.
//autoeditácia príspevku ( 10 Dec 2009, 17:55 )
Keď som prepojil dva Packet Tracer-y s multiuserom a pingol som tam dva počítače, tak už dačo zachytil wireshark, ale neviem či to bolo ono.
Lebo by to trebalo bey multiusera.
//autoeditácia príspevku ( 10 Dec 2009, 19:15 )
No nič podľa iných spolužiakov sa to nedá, takže môžte zatvoriť či zmazať tému.
//autoeditácia príspevku ( 10 Dec 2009, 22:28 )
Pozrite sa na toto pdf-ko presnejšie stranu 4-5, či je tam TASK 2
Mám chytať pakety pomocou wiresharku z adresy 172.16.x.y, ale ... celé je to také blbé, neviem jak mám odchytiť tie packety ak nemám žiadnú takú sieť ani žiaden eagle server, tak fakt už neviem ako mám zistiť MAC adresy a pod. ak nemám tú sieť.
//autoeditácia príspevku ( 10 Dec 2009, 17:55 )
Keď som prepojil dva Packet Tracer-y s multiuserom a pingol som tam dva počítače, tak už dačo zachytil wireshark, ale neviem či to bolo ono.
Lebo by to trebalo bey multiusera.
//autoeditácia príspevku ( 10 Dec 2009, 19:15 )
No nič podľa iných spolužiakov sa to nedá, takže môžte zatvoriť či zmazať tému.
//autoeditácia príspevku ( 10 Dec 2009, 22:28 )
Pozrite sa na toto pdf-ko presnejšie stranu 4-5, či je tam TASK 2
Mám chytať pakety pomocou wiresharku z adresy 172.16.x.y, ale ... celé je to také blbé, neviem jak mám odchytiť tie packety ak nemám žiadnú takú sieť ani žiaden eagle server, tak fakt už neviem ako mám zistiť MAC adresy a pod. ak nemám tú sieť.
- Prílohy
-
- lab.rar
- (647.5 KiB) 35 stiahnutí
tieto LABy su robene pre oficialne Networking academy....to znamena ze ten LAB ti pripravi Cisco a ty sa do neho napajas cez svoje PC v skole.
je jasne ze nemas ziadny eagle server
ak si chces podobny LAB vytvorit tak to chce trocha prace ale da sa to.
Najlepsie je to pomocou GNS3 (http://www.gns3.net/screenshots) a VMware.
S Microsoft Loopback Interface, ktory si nainstalujes na PC sa potom vies do tejto topologie pripojit a potom robis capture na vlastnom Loopback interfacy na svojom PC napr.
Ale to je na dlho vysvetlovat ako to spravit.
Na internete je plno manualov a treba sa s tym zoznamit a pohrat sa
...ak to clovek pochopi, tak si je schopny spustit doma na vlastnom PC virtualnu sietovu infrastrukturu a pracovat s nou rovnakym sposobom ako so zivymi zariadeniami.
je jasne ze nemas ziadny eagle server
ak si chces podobny LAB vytvorit tak to chce trocha prace ale da sa to.
Najlepsie je to pomocou GNS3 (http://www.gns3.net/screenshots) a VMware.
S Microsoft Loopback Interface, ktory si nainstalujes na PC sa potom vies do tejto topologie pripojit a potom robis capture na vlastnom Loopback interfacy na svojom PC napr.
Ale to je na dlho vysvetlovat ako to spravit.
Na internete je plno manualov a treba sa s tym zoznamit a pohrat sa
-
Fata! ChaoS
Star