Boxerske vrece

O športe...
arek1234561
Novice
Novice

Príspevok od používateľa arek1234561 »

v prvom rade je to super fórum..! ale asi 2 otázky tu ešte neboli spomenuté ak by niekto mohol na to odpovedať bol by som strašne rád...
1. či je lepšie boxovať keď je vrece volne zavesené alebo je dobré ho mať opreté aj o nejakú stenu?
2. či je vhodné trénovať aj v chladnom prostredí alebo lepšie je kde je teplejšie a viacej sa potíme..?
:D za komentáre k otázke ďakujem a veľa užitočného som sa tu dočítal.. hehe
vendo
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

arek1234561 napísal:v prvom rade je to super fórum..! ale asi 2 otázky tu ešte neboli spomenuté ak by niekto mohol na to odpovedať bol by som strašne rád...
1. či je lepšie boxovať keď je vrece volne zavesené alebo je dobré ho mať opreté aj o nejakú stenu?
2. či je vhodné trénovať aj v chladnom prostredí alebo lepšie je kde je teplejšie a viacej sa potíme..?
:D za komentáre k otázke ďakujem a veľa užitočného som sa tu dočítal.. hehe
podla mna je urcite lepsie volne vrece
a trenovat urcite v teple, takej normalnej teplote, nikdy nie v zime
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tak vrece nech je voľne zavesené, ale niekedy je dobré ak ti ho niekto podrží, aby sa moc nehompáľalo.

A trénuj v teple, v zime to je blbosť, akurát ochorieš.
Neo-M
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Neo-M »

ono vrece je lepsie ked trochu lieta pretoze sa musis za nim pohybovat (rukami by sa zastavovat nemalo) ked ho niekto vkuse drzi alebo je oprete o stenu tak vkuse stojis namieste a nenaucis sa hybat
arek1234561
Novice
Novice

No lidičký ďakujem za info ešte si len idem kúpiť to vrece aspoň nejakú 140cm aby sa veľmi nehompáľalo.. ehe diky za info budem vás informovať ako sa mi darí..:-D :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Len informuj.
Ja si kupujem "pod stromček" tento kúsok. 8)

http://katsudo.sk/katalog/treningove_na ... lasik.html
Najväčšiu veľkosť, 110 cm x 40 cm ( ktorú tam nemajú, ale to už mám ošéfované ).
Neo-M
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Neo-M »

hughito napísal:Len informuj.
Ja si kupujem "pod stromček" tento kúsok. 8)

http://katsudo.sk/katalog/treningove_na ... lasik.html
Najväčšiu veľkosť, 110 cm x 40 cm ( ktorú tam nemajú, ale to už mám ošéfované ).
pekna vecicka, len bude sranda ked budes domov nosit 200kg piesku :)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

neviem ale to stacionarne by som nejak nekupoval :S stale sa mi zda ze ta zakladna je moc mala nato aby to bolo dobre stabilne, viem ako mi to moje doma lieta (sice je zavesene) ale proste ked do toho riadne tresnes neverim ze sa to nezvali :?
arek1234561
Novice
Novice

ľudia to už aké vychytávky kupujete.. hehe ja budem spokojný ak niekde umiestnim tu 140*35 vrece.. hehe ale tak komu nestačí klasika treba sa zabaviť :-D :lol:
hughito
Redeemer
Redeemer

vendo napísal:neviem ale to stacionarne by som nejak nekupoval :S stale sa mi zda ze ta zakladna je moc mala nato aby to bolo dobre stabilne, viem ako mi to moje doma lieta (sice je zavesene) ale proste ked do toho riadne tresnes neverim ze sa to nezvali :?
Tak tomu kur*a ver, že sa to nezvalí, keď má podstava 200 kg. :)

A navyše toto čo bude mať má taký mechanizmus, že je to na ten podstavec napojené, takže sa to hýbe len cca 3/4 celej výšky vreca + podstavca.

Sú aj také stacionárne vrecia, ktoré sú celé, nemajú tam taký spoj, ale podľa mňa ani také nepadne, keď má spodok toho vreca 200 kg. Maximálne sa to mierne nahne, ale hneď sa to vráti späť.
arek1234561
Novice
Novice

Re: Boxerske vrece

Ľudia nejak to tu utíchlo čo už nik neboxuje po sviatkoch...?
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

to chces aby sem niekto pisal kazdy druhy den ako si zaboxoval? :?
hughito
Redeemer
Redeemer

vendo napísal:to chces aby sem niekto pisal kazdy druhy den ako si zaboxoval? :?
Asi. :)

Ja som môjho krásavca ešte nevyskúšal, totižto sa zachviľu sťahujeme a už to tu nechcem plniť nejakým pieskom na chvíľu. Inak, je to pekný macek, má cez 180 cm a 40 cm na šírku. :twisted:
krucko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa krucko »

neviete kde by som si zakupil popruhy na vrece??? lebo retaze robia dost hluk :?
Sttyx
Novice
Novice

Prosím o pomoc pri výbere box. vreca

Príspevok od používateľa Sttyx »

Zdravím,
už dlhšie som rozmýšľal, že by som začal s boxom. Najprv nejak rekreačne, neskôr môžno na profesionálnej úrovni. Teraz hlavne by som to chcel pre spevnenie hánok, odreagovanie, vybitie energie a na naučenie úderov(rukami,nohami) a techniky a hlavne na schudnutie. Kamarát už dlhšie trénuje a nemá box. vrece, tak by sme sa zložili na menšiu posilovňu v pivnici. Čítal som pár fór, kde doporučujú vyberať box. vrece podľa váhy, materiálu a teda či na dlhodobo alebo len na kratší čas. Čo som si pozeral, tak zatiaľ ma oslovili box. vrecia značky Katsudo(140x35 plastel Reťaz,cca 55 kg). Chcel by som vás požiadať o pomoc pri hľadaní vriec, keďže v tom som začiatočník. Ten kamarát odporúča hlavne kožené vrece, s hmotnosťou 30kg

Kód: Vybrať všetko

http://www.insportline.sk/1337/boxovacie-vrece-spartan-30-kg
Ak je teda váha človeka potrebná pri vyberaní vriec, tak on váži 75kg a posilňuje, tak pomalinky mu ide váha hore. Moja váha je o dosť robustnejšia a to 105 kg. V priebehu však roka by som chcel schudnúť aspoň na 95kg, neskôr možno až na 85-90kg. Hľadal som vrecia pre hmotnosť aspoň 70kg, ale nechcem moc dlhé, najlepšie by vyhovovalo 120-150cm.
Ďalej by som sa chcel opýtať, "ako to zavesiť". Aké závesné mechanizmy by sa hodili ? Chcem to zavesiť do panelu, ktorý oddeľuje pivnicu od prvého poschodia(bývam v paneláku). Cena tak max. do 100-120€. Vopred ďakujem za vaše tipy a návrhy.
Header
Professional
Professional

Re: Prosím o pomoc pri výbere box. vreca

Príspevok od používateľa Header »

Ahoj. Tak na zaciatok by som ti odporucl navstivit forum www.fightnews.sk dozvies sa tam vsetko to najdolezitejsie. Co sa tyka vreca, nieje ani tak dolezite ake bude tazke, resp. dlhe ale skorej to aku techniku zvolis. Samozrejme nesmie byt ani moc male aby ti nelietalo, ale ani privelke. Zvol optimalne, 100 x 40 cm, 30kg bude na zaciatok stacit. Pokial planujes iba klasicky box, nie kopy, klince a lakte tak bude stacit mensi. Ktovie ci ta to po par treningoch neprejde. :wink: Vo vseobecnosti su Katsudo vrecia dobra a osvedcena volba. Su cenovo dustupne a dobre. Odpocuram ti k vrecu kupit hned sparingove rukavice (pripade boxovacie) a bandaze. Bez nich budes mat na zaciatku problemy zo zapastim, ked to prezenies hrozi vyklbenie. Co sa tyka zavesenia, vacsinou stacia 4 hmozdinky a 4 srobiky.

Hlavne si ale musis uvedomit co chces. Ked chces aj ozaj nieco vediet, nie len doma bezducho tlct do vreca tak si zajdi aspon na par treningov niekde kde to ucia. Osvoj si techniku a potom trenuj kludne aj sam. Na zaciatku je to dost dolezite lebo ked sa naucis zlu techniku, potom si budes velmi tazko odvykat. Sam sa nenaucis tak lahko ako spravne dychat, udierat a pod. Takisto by bolo vhodne upravit si jedalnicek tak aby ti vyhovoval a bol v sulade s tym co trenujes.

Neviem ci uz si niekedy pred tym trenoval na verci ale zo zaciatku to bude dost boliet...hlavne hanky a zapastie. Ale postupne si zvyknes. Tvrdost sa da trenovat vela sposobmy, napr klikmi zo zatatymi pastami, trenovanie o stenu (iny tvrdy predmet) atd. atd. Je toho strasne vela a ja niesom odbornik :) ... z vlastnej skusenosti ti mozem povedat ze po intenzivnom dvojmesacnom treningu o stenu ti pride vrece ako molitanova pena.

Ked ti to trosku pojde a osvojis si to, skus box kombinovat s posilkou. Jeden den trening, dalsi posilka, potom trening alebo sparing a zase do kola a ked budes tvrdo trenovat tak s teba bude velke zviera :D vela stastia, sil a sebazaprenia :smt006
Sttyx
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Sttyx »

Dik za odpoveď. Bandáže mám, sparingové rukavice by som si objednal. Do steny si sem tam zaboxujem :D ale dlho nevydržím. Na pár tréningov pôjdem, navyše mám pár spolužiakov, čo sú boxeri a kickboxeri, takže môžu mi aj oni pomôcť.

Či mi to vydrží ? Mám to v hlave už asi dva mesiace, až teraz som sa rozhodol už niečo s tým robiť. Trénoval som už na vreci, raz u bratranca(asi rok dozadu), bol som u neho asi týždeň a po pár dňoch ma bolelo zápästie, hánky ani tak moc nie. Viem, že ma čaká veľa driny, sebazaprenia a podobne ale chcem sa do toho pustiť! :)
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

tak ti držim palce :) nenechaj sa odradit.... ked mas kamosov co trenuju box, kickbox mas to o lepsie ze mozes s nimi sparovat a naucia ta techniku atd... hej, zo zaciatku boli cely clovek, ale postupne si zvyknes :wink:
5up3rm4n
Novice
Novice

Príspevok od používateľa 5up3rm4n »

Caute ludia...precital som si tu vela dobrých rád k výberu rukavic a boxovacích vriec, ale uvítal by som aj nieco take ako odkazy na nejaku literatúru, kde by boli popísané techniky boxovania do vreca alebo kombinácie úderov, ale mohla by to byt aj knižka vseobecne o boxovaní. Prípadne ak by niekto mal podobnu knizku - tak by sa to urcite dalo nejak hodit do elektronickej formy a uploanut na net.

bol by som naozaj rád - keby sa niekto taký našiel.
Miňo_sk
Light Star
Light Star

Re: boxeristicke vreco

Príspevok od používateľa Miňo_sk »

Shmexo napísal:cawte ... chcel by som sa len spitat ci moc vadi susedom ked by som mal v panelaku boxovacie vreco :D

//GothaR: temy spojene
si lamem hlavu nad tym ako to zavesit na plafon (4.poschodie, panelak, nadomnou je uz len plocha strecha), nemozem predsa spravit do plafonu diery
Napísať odpoveď