Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
Jeremy
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Hovoril som ze fotka je este z leta... No to je tym ze sa este hladam... hladam sign ako by sa mi nalepsie hromadne daval do PS ale teraz som zacal pouzivat kucerka photography a ten budem dlhsie pouzivat...Lub0$ napísal:Mohol byt ostry aj kon s vezou a bolo by to fajn..inac nejak casto si menis svoj ''sign'' nie?
ludia - need rychlo help... potrebujem nejaku panoramu + jej zdrojove fotky - nemusi to byt nic svetaborne, akurat nech to pekne na seba nadvazuje a tak... nemam momentalne k dispozicii stativ a nemam cas to nafotit aj tak.... a zajtra vecer to potrebujem mat odovzdane... odmenim aspon k+, pripadne ak bude moznost pivkom 
No jo no, ISO bolo na automat, cize hodilo tych 1600. Uzavierka bola tych 1/200 a clona f10...no a ten blesk si neviem vysvetlitJeremy napísal:lubos: v prvom rade: iso si hod na 400 max za dna, vypni blesk alebo si daj blesk na TTL a nie manual, clonu daj tak f/8 a cas tak 1/400
lebo oc som sa kukal na tvoj exif tak cas 1/200s je dost vela na zmrazenie behu, a spolu s bleskom a tym isom ti to spravilo straasne vela svetla...
-
chlapec10
Addict
vsetko bolo uz vysvetlene vyssie, az na jednu vec...Lub0$ napísal:No jo no, ISO bolo na automat, cize hodilo tych 1600. Uzavierka bola tych 1/200 a clona f10...no a ten blesk si neviem vysvetlitAle tak ucim sa na vlastnych chybach, nabuduce budem vediet, ze mam hlavne zrychlit uzavierku
Dakujem za rady.
OSTRENIE, aky mod si mal nastaveny? kedze si fotil pohybujuci ciel tak si urcite nastav AI SERVO, a fotak bude kontinualne ostrit , potom so zvolenym ostriacim bodom udrzuj ciel
-
chlapec10
Addict
AI Focus ak sa nemylim je automatika, ktoru pravdu povediac som nikdy nepouzival:Lub0$ napísal:No hned som o nieco mudrejsi, to som nevedel vidis...a teda AI FOCUS je naco?
ONE SHOT - na staticke objekty
AI SERVO - na pohybujuce
AI FOCUS - NIKDY
este poviem, ze toto nema nic spolocne so seriovym snimanim(burst mode)
Aj pri ONE SHOT mozes mat seriove snimanie(ked chces viac snimkou za sebou statickeho objektu)
Ak aj pri AI SERVO mat snimanie po jednom(co pri foteni pohybujuceho objektu podla mna moc zmysel nema)