Ahojte,
Mám takú otázočku. Mám 2 gigovú grafiku, 32 bitové Visty a 4 GB Ram, ktoré síce po novom SP alokuje Vista ako 4 GB ram, ale fyzicky využíva len 3.25. Niekde som čítal aj na viacerých stránkach, že keď mám dvojgigovú kartu, tak si zožerie 2 giga operačnej pamäte a pre ostatné veci ostane defacto len 1.25 GB ak mám 32 bitový OS. Chcel by som sa opýtať čo je na tom pravdy. Dnes som hral Crysis a keď som zapol štatistiku cez konzolu, tak žral len 1100 MB operačnej pamäte. Tak teraz neviem či preto, lebo zvyšok odbúrala VGAčka, alebo mu stačí tak málo, čo sa mi nezdá. Ďakujem za rady a prípadné riešenie. V januáry chystám upgrade na Win 7, takže jednoznačná voľba bude asi 64 bit OS, to mi je už teraz jasné, len nechcem úplne odpísať ani tie visty, vyhodil som za ne 3500 SKK pred tromi rokmi či dvomi, či kedy...
Ďakujem za rady
2GB grafická karta 32 bitový OS a 4 GB ram [3.25 alo.]
Ta grafika ma zdielanu pamat alebo vlastne 2GB pamate. Nejako som to nepochopil... Ak vlastnu, tak potom ti zo systemovej pamate neubera nic.
A k tej Viste: Ak je to 32bit. system tak max velkost vyuzitelnej systemovej pamate je ako si uviedol, ak prejdes na 32bit. 7-micku tak budes mat vysledok opat rovnaky, takze siahni po 64bit. verzii Visty alebo 7icky.
A k tej Viste: Ak je to 32bit. system tak max velkost vyuzitelnej systemovej pamate je ako si uviedol, ak prejdes na 32bit. 7-micku tak budes mat vysledok opat rovnaky, takze siahni po 64bit. verzii Visty alebo 7icky.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Kód: Vybrať všetko
en.wikipedia.org/wiki/64-bitjednoznačne 64bit
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Ďakujem za odpovede. Pre Win 7 som sa už rozhodol pre 64 bitový avšak musím počkať do januára. Tento mesiac som kúpil veci za viac ako 700 evri, tak som švorc, ale...je to ATi Sapphire HD 4980 2 GB [Vapor-X]. Má vlastnú pamäť, avšak keď je v hrách spustená, tak "údajne" používa stránkovací súbor, ktorý má v RAMke na textúry. Preto som sa pýtal čo je na tom pravdy. Či to cucá z disku, alebo tam je fakt nasáčkovaných 2048 MB dát. Toto je to čo sa pýtam, či je pravda. Hmm dúfam že máš pravdu, že neberie systémovú pamäť pre seba, ako som niekde čítal, dúfam že používa fakt len svoju VRAM. Ďakujem ešte raz, K+.