RC - Vselico na dialkove ovladanie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

Podla popisu to vyzera presne tak, ako napisal Bobr.
playerSC
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa playerSC »

a nevie niekto o niecom co sa nabija normalne??? akoze vrtulnik maly lahky akoze nerozbitny???
Gajdy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Gajdy »

poradte chcem skusit rc lietadlo ale som uplny zaciatocnik viem ze budem potrebovat ovladac a simulator a skusat to by som si natrenoval teraz cez zimu a na jar zacat lietat tak poradte daky set
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: RC - Vselico na dialkove ovladanie

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Tak rozhodovanie medzi nitro a elekro autom mi ulahcil kolega, ktory spalovaka ma a volba padla na E-Firestorm od HPI. Za neporovnatelne nizsiu cenu som ho upgradol na brushless verziu so striedavym motorom. Este cakam na LiPo baterky a bude to raketa :smt007

http://www.hpiracing.com/kitinfo/10550/
Prílohy
IMG_4229e.jpg
dxfan
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dxfan »

vo štvrtok som objednal z DX E-SKY Belt CP V2 stal niakych 194 dolarov. Som zvedavy či to dojde a v akom stave. Dam potom vedieť

//autoeditácia príspevku (13 Mar 2010, 19:49)
Inak k tej téme čo na začiatok. Môj prvý vrtulník teda ak sa to tak dá povedať, lebo bola to len hračka bol pi*****. Znesie všetko ale lieta kam chce. Presnejšie ide hore / dole plus dá sa ovládať natáčanie chvosta vlavo / vpravo. Letí len pomalyčky dopredu vďaka tomu že sa na čumák nalepí závažie ktoré je v balení. Všetky ostatné pohyby sú nemožné. tj: pohyb do boku, pohyb dozadu

Ďaľší vrtulník som kúpil E-Flite Blade MSR z firmy Peckamodel. Cena bola niekde okolo 141,- €. Na naučenie je to už ovela lepšie. Tento vrtulník je velmi živý a dobre sa ovláda. Je dobrý hlavne na lietanie vnútri, ale pri bezvetrí sa dá aj vonku. Strašne veľa toho znesie a ked sa niečo zničí dajú sa zohnať všetky diely a sú relatívne lacné.

Teraz vyskúšam a hlavne chcem sa naučiť lietať s tým Beltom CP. Uvidíme čo teda z DX príde.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

ak by niekto mal zaujem objednavat nejake rc veci tak tu ej nieco lepsie ako DX. Je to tiez z hong kongu ale nasiel som lacnejsie veci + vacsi vyber.velka skoda ze som to nenasiel skor.
http://www.ehirobo.com/shop/index.php?language=en
Gothar
Moderátor
Moderátor

Tak z DX by som nebral, ale pozeram, ze ten tvoj shop je iba o kusok drahsi ako http://hobbycity.com , nevies kde sidlia a ako dlho trva dorucenie?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Hobbycity je v Honkongu. Bral som odtial baterky a servo (balicek mal 950g) a dorucenie trvalo 8dni.
Gothar
Moderátor
Moderátor

jj to viem, ja som sa pytal na ten shop z jeho prispevku, len som to nestastne formuloval. V hobbycity mam teraz 2 objednavky uz 3 tyzdne, ale na jednej este ostava jedna vec ktoru nemaju na sklade a druha sa zdrzala kvoli tomu, ze overovali kreditku (bola to prva priama platba, adresa pisana ku kreditke je z CR a adresa v SR, tak kvoli tomu) a teraz ked to konecne overili, tak zacali stahovat sklad :) Navyse v case ked to mali overovat prisli o niekolkych ludi zo supportu, takze im ludia zahltili mail a tak...
Ked to v pondelok/utorok poslu, tak za tych 8 dni by som bol rad :)
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re:

Príspevok od používateľa Hannibal »

Gajdy napísal:poradte chcem skusit rc lietadlo ale som uplny zaciatocnik viem ze budem potrebovat ovladac a simulator a skusat to by som si natrenoval teraz cez zimu a na jar zacat lietat tak poradte daky set
Skus popozerat modelarske predajne ... a na zaciatok ti staci obycajny vetron - 2 kanale (vyskovka + smerovka) u teba ako zaciatocnika by ti velmi pomohlo ci v blizkosti tvojho mesta nie je modelarsky klub tam sa o teba postaraju a poradia...riesit ucenie cez simulator je nezmysel treba to skusat nazivo s niekym kto sa do toho rozumie (a vie aspon trosku lietat)
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Nezmysel je to čo si napísal.. Simulátor treba určite vyskúšať, samozrejme ako napísal Hannibal treba sa trošku poradiť a popýtať, možno ho ani nebudeš potrebovať.. Ale vravím ti je lepšie si zohnať alebo kúpiť simulátor, pretože ja som tiež išiel nato dosť rýchlo spanikáril som a zapichol to do jedného stromu, ktorý bol zamnou.. Na simulátory sa naučíš základy, ktoré ti dosť pomôžu :wink:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ja rovno poviem, ze to je nezmysel a uvediem priklad - sameho seba :)
Pri dnesnych cenach modelov a elektroniky je hovadina ist na to postupne, ked sa tomu chce clovek zacat venovat, tak treba hned kupit 4-6 kanalovu vysielacku (tie su celkom dostupne) a k tomu 4 kanalove lietadlo, bud nejaky hornoplosnik alebo motoroveho vetrona. Vsetko treba natrenovat na simulatore, potom sa da ist v pohode lietat na ostro, ale treba pouzivat hlavu a neskusat nic krkolomne. Da sa to riesit aj tak, ze si so sebou vezmes niekoho skuseneho, kto model odstartuje a pristane s tym a pocas normalneho letu ho mozes riadit ty ako zaciatocnik.
Ja som trenoval iba na simulatore, cez leto som nalietal kopu hodin s vetronom a nespadol som ani raz. S combatom som asi 2x tresol do zeme pri akrobacii a raz v boji :) Lietal som aj s vacsim motorakom a ten bol tiez v pohode.
Chce to hlavne nezaludny model. 2 kanalove vetrone podla mna nie su velmi dobre, pretoze reakcia na smerovku je pomala a v krizovej situacii to je nevyhoda, ale ked sa na simulatore clovek nauci ovladat vsetky 3 kanaly naraz (motor nepocitam), tak to v reali pojde rovnako.
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Podla mne vec osobneho nazoru ...zacinal som s hadzadlami, A3, A2, A1, modely na Co2 pohon a potom som presiel na vetron nikdy som nemal simulator (v tej dobe ani neexistoval) kamarati + modelarsky klub v MT a dotiahol som to az na F3J (ak vam to cosi hovori) podla ma su za to zbytocne vyhodene prachy (iked chapem ze ako cloveku kt. nema pri sebe nikoho kt. by mu pomohol sa to vyplati ...) tolko odomna....
Je to len vec nazoru !!

//autoeditácia príspevku (29 Mar 2010, 16:48)
GothaR napísal:Ja rovno poviem, ze to je nezmysel a uvediem priklad - sameho seba :)
Pri dnesnych cenach modelov a elektroniky je hovadina ist na to postupne, ked sa tomu chce clovek zacat venovat, tak treba hned kupit 4-6 kanalovu vysielacku (tie su celkom dostupne) a k tomu 4 kanalove lietadlo, bud nejaky hornoplosnik alebo motoroveho vetrona. Vsetko treba natrenovat na simulatore, potom sa da ist v pohode lietat na ostro, ale treba pouzivat hlavu a neskusat nic krkolomne. Da sa to riesit aj tak, ze si so sebou vezmes niekoho skuseneho, kto model odstartuje a pristane s tym a pocas normalneho letu ho mozes riadit ty ako zaciatocnik.
Ja som trenoval iba na simulatore, cez leto som nalietal kopu hodin s vetronom a nespadol som ani raz. S combatom som asi 2x tresol do zeme pri akrobacii a raz v boji :) Lietal som aj s vacsim motorakom a ten bol tiez v pohode.
Chce to hlavne nezaludny model. 2 kanalove vetrone podla mna nie su velmi dobre, pretoze reakcia na smerovku je pomala a v krizovej situacii to je nevyhoda, ale ked sa na simulatore clovek nauci ovladat vsetky 3 kanaly naraz (motor nepocitam), tak to v reali pojde rovnako.
Dnes je ina doba bohuzial dnes je v trende ako pises kupit supravu a bum pome lietat ale !! borec co nema ponatie o vyvazeni lietadla, ovladani motora (o spalovacom nejdem ani pisat tam na simulatore mu neukaze ze kam musi davat zhavidlo a ako to ma startovat aby mu vobec nejaky prst ostal)trim a kopec inych...simulator nie je vsetko !
Gothar
Moderátor
Moderátor

Presne ako pises, dnes je ina doba, kedysi museli byt skusenejsi, teraz staci simulator. K vyvazeniu sa pise v navodoch k rtf/arf lietadlam. Tazisko sa riesilo hlavne pri vlastnej stavbe, teraz sa da kupit model, stravit s nim hodinu a moze sa ist lietat. Spalovacie motory su ina kategoria, ale dnes so spalovakom asi nikto nezacina od nuly, skor idu ludia do cohosi mensieho z EPP na elektropohon :)
A este k tvojmu "bum podme lietat" - ano, je to tak, ale vdaka simulatoru to model moze prezit v zdravi.
Ja som samozrejme tiez v modelarskom klube, ale zacinal som doma za domom bez doprovodu niekoho skusenejsieho (predtym som si iba na par minut skusil 2 kanalovy vetron vo vyske) a vsetko v pohode, klub ma vyhodu kvoli sutaziam a komunite ako takej, ked sa proste vyberieme na letisko, trosku polietame, pokecame, zas polietame a tak :)
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

zacinam uvazova o nejakom lacnejsiom lietadielku som zaciatocnik vedel by mi niekto poradit? z tohot.http://www.besthobbysite.com/shop/index ... th=345_370

ta cesna ma zaujala.
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

twardykamen napísal:zacinam uvazova o nejakom lacnejsiom lietadielku som zaciatocnik vedel by mi niekto poradit? z tohot.http://www.besthobbysite.com/shop/index ... th=345_370

ta cesna ma zaujala.
K tej Cessne - je maličký, má rozpätie 94cm a váhu pol kila, čiže letový čas bude minimálny. Vysielačka (zrejme trojkanálová) bude mať dosah len niekoľko metrov a väčšinou sú nekvalitné (očakávaj rušenie). Fakt záleží od toho, pre čo to chceš. Ak chceš pre seba na seriózne lietanie - plne nevyhovujúce. Ak to chces iba ako hracku na lietanie tak si to kup ta cena nie je az taka velka ....
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Hannibal napísal:
K tej Cessne - je maličký, má rozpätie 94cm a váhu pol kila, čiže letový čas bude minimálny. Vysielačka (zrejme trojkanálová) bude mať dosah len niekoľko metrov a väčšinou sú nekvalitné (očakávaj rušenie). Fakt záleží od toho, pre čo to chceš. Ak chceš pre seba na seriózne lietanie - plne nevyhovujúce. Ak to chces iba ako hracku na lietanie tak si to kup ta cena nie je az taka velka ....

a co ostatne modely? k tej cessne vsade je ten isty model za 100-150dolarikov fakt je az taky spatny?
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

neviem ja by som ti to neodporucil ...asi jedina vyhoda je, ze su to skoro nerozbitne modely ...ja na tvojom mieste by som kupil cosi z bazaru zalietane a v pohode...
Ale stale opakujem ak to chces ako zabavku tak si to kludne kup...ja by som bral tu cessnu na vyblaznenie to staci ...
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

na naučenie doporučujem simulator ako bolo spomenute, a na zacaiatok :http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=34016

na letisko to aswčko u nas ma vela ludi a pekne sa s tym naučili lietat. je to komplet s radiom a osadeny model. nie je očom. pokial ta to nebude bavit a vysolis 150-200 € za 6 kanal radio, budes sa ho potom tazko zbavovat.

ak ta to bude bavit, nie je problem potom kupovat vsetko z HK, mam to osvedcene, mam odtial osadene komplet: Multiplex Easy Glider Pro, Multiplex Mentor, Telink YAK55M, VA MODEL Ultimate ... a tiež dva vrtulniky HK250GT (kopia align trex 250) a HK500GT (kopia trex 500 - idem osádzať)

takže moja rada: najrpv skusit ci to bude cloveka bavit, a potom sa do toho naplno pustit :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

twardykamen: vzhladovo nic moc, skor by som to nazval Decathlonom ako Cessnou, ale na bezne poletovanie postaci. Skusis si, ci ta to bude bavit a potom mozes ist do poriadneho modelu :)
V svojom predchadzajucom prispevku som akosi zabudol na ludi, ktori este nevedia, ci ich RC lietadla budu bavit, hezo ma totiz pravdu, ze je lepsie zacat s niecim takymto. Je to plne ovladatelne a pritom nenarocne, je to hornoplosnik, takze by mal byt absolutne nezaludny.
Napísať odpoveď