Akcie na ceny leteniek / dovoleniek a pod.

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Indigo
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

tomasso napísal:mam taky problem, ze dnes som rezervoval letenky cez ryanair 3 za 30€ napisal som cislo uctu vsetko..ucet skontrolovalo, napisalo, ze vsetko v poriadku.no mail mi este neprisiel...a teraz vecer idem pozriet na ucet a som zistil ze tam mam len 29,7€..co teraz?
Zavolaj tam zajtra, mas cislo rezervacky? Ak ne, daj mail a zistis, co sa stalo, ci to preslo alebo ne.
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasso »

no mam este taky problem, ze ked uz ukoncujem rezervaciu, tak napisem vsetky udaje o mojej karte platobnej, a ked ju kontroluje tak o chvilu mi vypise ze sa nejaka chyba stala a ze to bolo neuspesne...penazi na ucte mam dost..kartu mam VISA electron..
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

tomasso napísal:no mam este taky problem, ze ked uz ukoncujem rezervaciu, tak napisem vsetky udaje o mojej karte platobnej, a ked ju kontroluje tak o chvilu mi vypise ze sa nejaka chyba stala a ze to bolo neuspesne...penazi na ucte mam dost..kartu mam VISA electron..
Skontrolovat, ci skutocne tomu tak je, zavolat do banky, ci mozes platit cez internet no a este tretia moznost, ze to proste nejde.

Oficialne sa da platit len UK Visa Electron, preco niektore SK Electrony idu a ine nie, mi je zahadou.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Indigo napísal:Skontrolovat, ci skutocne tomu tak je, zavolat do banky, ci mozes platit cez internet no a este tretia moznost, ze to proste nejde.

Oficialne sa da platit len UK Visa Electron, preco niektore SK Electrony idu a ine nie, mi je zahadou.
tiez som tak pocul, Tatra Banka Visa electron ide(vlastna skusenosti) ine banky neviem
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

este sa chcem spytat..som pocul ze na letisko treba donesit aj kreditnu kartu, z ktoru som uviedol pri rezervacii, je to pravda? a bude vadit ked to nieje moja karta? aaa este ze co z toho mailu co mi prisiel potvrdzovaci mam vytlacit ako letenkU?
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

- Áno vytlač si ten mail a hlavný je ten rezervačný kód. Ten kód je vlastne tvoja letenka.

- Kreditnú kartu ktorou sa platila letenka na letisko určite nosiť nemusíš. Hlavne aby si mal občiansky a ten rezervačný kód. Ak letíš mimo EU tak potrebuješ namiesto občianskeho pas (neviem či RYANAIR lieta aj mimo EU)

- Ja som vždy platil za letenku kartou VISA Elektron od Slovenskej sporitelne a vždy mi ju akceptovalo nikdy som s ňou nemal problém.

- Musíš však mať na nej aktivovaný maximálny limit na jednu platbu cez internet. Nie je to ten istý limit ako pri platbe v obchode pri pokladni sú to dva rôzne limity.

Štandardne je ten limit nastavený na nulu. Takže ten kto ho má na nule tomu vyhadzuje chyby a nechce akceptovať platby cez internet.
Dá sa to aktivovať aj telefonicky na linke SPOROTEL (teda aspoň v Slovenskej Sporitelni inde neviem)
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

chcem sa opytat..ked robim online check-in, tak co mam dat pri Travel Document Details Document Type..mam tam na vyber EEA National ID Card a passport...ktore mam dat?
Misuliatko
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Misuliatko »

tomasso napísal:chcem sa opytat..ked robim online check-in, tak co mam dat pri Travel Document Details Document Type..mam tam na vyber EEA National ID Card a passport...ktore mam dat?
zalezi od toho ci budes cestovat s pasom alebo obcianskym preukazom...ak s obcianskym tak das EEA National ID Card a ked s pasom tak das passport
Frito22
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Frito22 »

neviete nieco otom ze od noveho roka by sa malo spoplatnit nakup leteniek cez net?kamarat mi nieco vravel ze za kazdu letenku 5eur. hladal som to ale na stranke ryanairu a nic som nenasiel
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Neviem o tom nič , ale keď to príde tak s tým neurobí nikto nič.
Ceny majú fantastické. Lepšie ako skrachovaný SkyEurope. Takže je len otázkou času kedy ich budú musieť začať dvíhať.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Frito22 napísal:neviete nieco otom ze od noveho roka by sa malo spoplatnit nakup leteniek cez net?kamarat mi nieco vravel ze za kazdu letenku 5eur. hladal som to ale na stranke ryanairu a nic som nenasiel
pocul som ze od noveho roku bude spoplatenena platba Visa Electron tymi 5 Euro, a zase zrusili spoplatenie Maestro(alebo Matercard, nie som si isty)
Frito22
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Frito22 »

mam aj Maestro aj Mastercard(embosovanu) takze nebduem priplacat tych 5 evri ci?
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Frito22 napísal:mam aj Maestro aj Mastercard(embosovanu) takze nebduem priplacat tych 5 evri ci?
to som pocul, urcite ale nic negarantujem, co tak kuknut ich stranku?
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

idem na erazmus do belgicka a rozmyslam ist Ryanairom do bruselu a odtial do gentu. Letenka vychadza lacno okolo 10 e ale ako je to s batozinou a priplatkami.(batozina by bola okolo 30 kg) Nech potom nezistim ze z 10 eciek bude 50
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

No to si pis ze z 10e bude minimalne tych 50e....hlavne tych 30kg spravi svoje, kedze maximum v ryanair je 15kg....cize budes mat 15kg nadvahu (aj ked nechapem naco ti je 30kg veci na koncert). cize mam take tusenie ze len ta batozina ta vyjde cez 50e.

tu sa dozvies viac o poplatkoch
Konkretne si vsimni 6ty riadok zo sbodu, kde pisu, ze dalsie kilo stoji 20e
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Keď som letel naposledy RYANAIR-om tak bola situácia takáto :
- letenka : 10 Euro
- online check-in : 0 Euro
- poplatok za platbu kartou VISA Electron : 0 Euro
Takže celá cesta ma vyšla 10 Euro.

Musel som splniť tieto podmienky:
- platba kartou VISA Electron
- online check-in
- Len 1 príručná batožina s hmotnosťou max. 10 kg a rozmermi max. 55 x 40 x 20 cm
---------------------------------------
( Len platba kartou VISA Elektron bola bez polatkov , za klasickú VISA bol polatok 5 Euro )
( Ak chcete klasický check-in na letisku (nie online) tak za ten sa platí už neviem koľko )
( Ak mám nahlásený online check-in a prekročil by som hmotnosť 10 kg alebo rozmery 55 x 40 x 20 cm , tak batožinu neuznajú ako príručnú a musí sa odbaviť ako veľká batožina. To by nebol až taký problém , ale treba zmeniť údaje na letenke a to stojí 80 Euro !!! , a navyše treba absolvovať a doplatiť check-in na letisku )
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ked spominas len tu prirucnu...tak teda mohol si mat aj normalnu klasicku batozinu dufam, ci?
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Lub0$ napísal:No to si pis ze z 10e bude minimalne tych 50e....hlavne tych 30kg spravi svoje, kedze maximum v ryanair je 15kg....cize budes mat 15kg nadvahu (aj ked nechapem naco ti je 30kg veci na koncert). cize mam take tusenie ze len ta batozina ta vyjde cez 50e.

tu sa dozvies viac o poplatkoch
Konkretne si vsimni 6ty riadok zo sbodu, kde pisu, ze dalsie kilo stoji 20e
erazmus je vymenny pobyt na jeden semester....inak dik za info, ktora spolocnost by sa mi najviac oplatila ak mate s tym dake skusenosti
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ty kokos jaky trapas, neviem preco ma napadol koncert, a ist tam na vykend :oops: ups.

Inac sa ned apovedat ktora spolocnost je pre teba najlepsia, kedze ja lietam minimalne 6-9 krat do roka uz nejaky ten piatok, a nikdy nelietam vyhradne jednou spolocnostou...proste skontrolujem si dve, tri, kto ma nejalepsie ceny na dany datum co potrebujem, to beriem.
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

je nejaka stranka, na ktorej sa da porovnat jednotlive ponuky alebo chodis po strankach jednotlivych airoliniek.
Ktore airolinky by si mi odporucil?
Napísať odpoveď