algoritmus - vyvojovy diagram
-
yvory
Novice
- Kontaktovať používateľa:
vyvojovy diagram
nejake prakticke rady pri vytvarani vyvojoveho diagramu na prevod šestnástkového čísla do osmičkovej sústavy?
zdravim... je tu niekto kto by sa pozrel ci som moj algoritmus spravne vypracoval ? je to prevod z 8s do 16s .. thx http://www.sendspace.com/file/8yfl6t
b<-length(a), tam staci dat rovna sa
i = dh, hh, k
i – riadiaca premenná cyklu
dh – dolná hranica
hh – horná hranica
k - krok
, cize v tom cykle, kde menis osmickove cislo na dekadicke, by som dal i=0,b,1, pripadne ak potrebuejs naopak tak potom asi nejako takto i=b,0,-1(aj ked isty si nie som ,ci sa to tak moze
)
Tu podmienku i=0, tam nemusis davat, to si overuje samotny cyklus, vsak preto tam aj ma tu spodnu hranicu
Ten vbypis desiatkoveho cisla, tam moze ale aj nemusi byt, aspon v zadani ako si ho napisal to nemas napisane, takze ja by som to tam ani nedaval
Ako si daval podmienku pom < 10, tak to ti tam akosi chyba a mas tam If co tam nemusis davat, to ti zobrazuje ta znacka
Vystup, ze "nie je 16", tam davat nemusis, na mod 16 sa mozes spolahnut, ze ti nic zle vratit nemoze
. A pri tych podmienkach, kde menis cisla na A-F si pridat zv=10 az 15 (ak to tam mas a len mi to nezobrazuej tak sorry, ale mam to otvorene v open office, tka mozno nejaka chyba
)
i = dh, hh, k
i – riadiaca premenná cyklu
dh – dolná hranica
hh – horná hranica
k - krok
, cize v tom cykle, kde menis osmickove cislo na dekadicke, by som dal i=0,b,1, pripadne ak potrebuejs naopak tak potom asi nejako takto i=b,0,-1(aj ked isty si nie som ,ci sa to tak moze
Tu podmienku i=0, tam nemusis davat, to si overuje samotny cyklus, vsak preto tam aj ma tu spodnu hranicu
Ten vbypis desiatkoveho cisla, tam moze ale aj nemusi byt, aspon v zadani ako si ho napisal to nemas napisane, takze ja by som to tam ani nedaval
Ako si daval podmienku pom < 10, tak to ti tam akosi chyba a mas tam If co tam nemusis davat, to ti zobrazuje ta znacka
Vystup, ze "nie je 16", tam davat nemusis, na mod 16 sa mozes spolahnut, ze ti nic zle vratit nemoze
Re: algoritmus - vyvojovy diagram
vedel by mi niekto pomoct?? mam zadanie napiste algoritmus na prevod z dvojkovej do 16 sustavy....pls..
no presne pred rokom o takomto čase to tu ludia tiež vypisovali takze skus si to tu najst... ak si to nepridal akurat do temy ktora tu bola pred rokom ...
dobry den vedel by mi tu niekto skontrolovat algoritmus? Zadanie : ktorý pre zadane prirodzene cislo n zobrazi na vystupe vsetky prvocisla v intervale <2,n> dik
-
audiotrack
VIP
je tam viacero chýb:
1) najprv do d priradíš dvojku, a potom ju načítavaš. To prvé priradenie si prepíšeš. V zadaní máš interval od 2, takže to d nemuší načítavať (rovnako tak v cykle môžeš mať rovno napísané od dva, a nemusíš vôbec premennú d používať)
2) cyklus máš zapísaný s riadiacou premennou cyklu d, pritom tam má byť i. (v tele cyklu správne používaš i)
3) potom do h priradíš d, teda tú dvojku. Mal by si tam priraďovať i
4) chýba ti tam druhý cyklus, snažil si sa to nejak napodobniť podmienkami ale to ti nepôjde. Tie podmienky vnútri sú úplne zlé
5) máš tam premennú poč. deleni ktorú porovnávaš s dvojkou. Takú premennú nikde nemáš definovanú. Nemalo tam byť skôr p?
6) tlač prvočíslo je čo za procedúru? Máš ju niekde tiež nakreslenú vo vývojaku? Ak nie, tak si tam mal dať print d alebo výstup so šípkou ako zakresluješ aj vstup. To už je vec toho ako ste sa učili
1) najprv do d priradíš dvojku, a potom ju načítavaš. To prvé priradenie si prepíšeš. V zadaní máš interval od 2, takže to d nemuší načítavať (rovnako tak v cykle môžeš mať rovno napísané od dva, a nemusíš vôbec premennú d používať)
2) cyklus máš zapísaný s riadiacou premennou cyklu d, pritom tam má byť i. (v tele cyklu správne používaš i)
3) potom do h priradíš d, teda tú dvojku. Mal by si tam priraďovať i
4) chýba ti tam druhý cyklus, snažil si sa to nejak napodobniť podmienkami ale to ti nepôjde. Tie podmienky vnútri sú úplne zlé
5) máš tam premennú poč. deleni ktorú porovnávaš s dvojkou. Takú premennú nikde nemáš definovanú. Nemalo tam byť skôr p?
6) tlač prvočíslo je čo za procedúru? Máš ju niekde tiež nakreslenú vo vývojaku? Ak nie, tak si tam mal dať print d alebo výstup so šípkou ako zakresluješ aj vstup. To už je vec toho ako ste sa učili
idem to opravit a hned hodim na prekontrolovanie dakujem 
//autoeditácia príspevku (12 Dec 2010, 16:23)
tak skusil som to opravit je to uz v poriadku ?
//autoeditácia príspevku (12 Dec 2010, 16:23)
tak skusil som to opravit je to uz v poriadku ?
-
audiotrack
VIP
1) obrazky patria do prilohy, dvakrat som ti to opravil, do tretice ti to rovno zmazem
2) mas to stale zle, ved pouzi trochu hlavu. V podmienke mas ci je 2 / i cele cislo. To je totalna kravina. Vies ty vobec ako sa zistuje prvocislo?
3) mas cyklus v cykle, a oba pouzivaju ako riadiacu premennu d. To by ti pekne zkolabovalo, lebo vnutorny bude ovplyvnovat vonkajsi
to len tak v skratke, lebo nemam cas. Sedim na fakulte. Doma sa pozrem poriadnejsie, ale necakaj ze ti to budem kreslit ja. Dal som ti dost rad cez ss a icq, a ked to nezvladas tak sa to proste musis naucit
2) mas to stale zle, ved pouzi trochu hlavu. V podmienke mas ci je 2 / i cele cislo. To je totalna kravina. Vies ty vobec ako sa zistuje prvocislo?
3) mas cyklus v cykle, a oba pouzivaju ako riadiacu premennu d. To by ti pekne zkolabovalo, lebo vnutorny bude ovplyvnovat vonkajsi
to len tak v skratke, lebo nemam cas. Sedim na fakulte. Doma sa pozrem poriadnejsie, ale necakaj ze ti to budem kreslit ja. Dal som ti dost rad cez ss a icq, a ked to nezvladas tak sa to proste musis naucit
potreboval by som algoritmus na prevod 16stkového čísla do dvojkového pomohol by mi niekto?
-
audiotrack
VIP
áno, pomohol. Sprav čo vieš a my ťa nasmerujeme kde robíš chyby
ale nejak nemam čas teraz alebo aspon prevod z dvojkovej na nieči iné alebo naopak, lebo nestiham doteraz som bol mimo mal som prácu a trebalo by mi to najlepšie dozajtra
//autoeditácia príspevku (13 Dec 2011, 19:00)
ale nejak nemam čas teraz alebo aspon prevod z dvojkovej na nieči iné alebo naopak, lebo nestiham doteraz som bol mimo mal som prácu a trebalo by mi to najlepšie dozajtra
//autoeditácia príspevku (13 Dec 2011, 19:00)
-
audiotrack
VIP
V tom prípade ani my nemáme na teba čas.
aspon niečo podobné pls tu nemôžete dať
//autoeditácia príspevku (13 Dec 2011, 19:09)
aspon nieco podobne pls nemozete dat
-
black evil
Light Star
Zda sa my ,že si sa tu zaregistroval len kôly tomuto, prečitaj si pravidla.dony151 napísal:aspon niečo podobné pls tu nemôžete dať
napísal by mi niekto aspon aký je princíp prevodu zo šestnástkovej do dvojkovej sústavy, ukazal nejaký príklad na nejakom čisle pls
-
audiotrack
VIP
lebo nemáš google? http://mps1c.webnode.sk/news/prevody-medzi-sustavami1/ asi druhý link po zadaní "prevod medzi sústavami"
už mi to netreba len som nechápal jednej veci, ale už som na to prišiel