záloha HDD notebook

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
patress
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

záloha HDD notebook

Príspevok od používateľa patress »

zdravím mám doma jeden notebook zrejme vyskratovana doska. ASUS A6M

stalo sa asi toto: najprv sa monitor po nejakom case cinnosti (par sekund) vypol.. akonahle som NB sklopil a znova otvoril zase svietil par sekund a zhasol..( iba osvetlenie LCD displeja ..obraz isiel stale.) takto to robilo stale.

dal som dole kryt od LCD a dole je plosak co ma nastarosti monitor z jednej strany sa pcha kabel na obraz do monitora a z druhej ide kabel kt ma nastarosti aj osvetlenie.

vytiahol som ho dal nas5 a zase tych 10 sekund isiel a zhasol.

v servise mi povedali ze jedine vymenit cely ten plosak cca 50€. ze je to zrejme vyskratovane ta doska. jeden chlapik ho mal doma ale nic s tym neurobil akurat nejakym sposobom rozhasil Windows. zase som ho dostal ja a po dni hodil pravdepodobne nejaku iskru a nesial ani zapnut ani nejde.

o notebook v prvom rade nejde dolezite su data na disku . mam hp pavilion DV6000 ale tam je SATA. a na tom asuse zrejme IDE disk.

ako dostanem data cca 80 GB z asusu do mojho. aby som nemusel platit nic.

dalsia rada by bola kde moze byt chyba v asuse, pomohol by reset biosu, kde teda najdem baterku od biosu

diki moc za rady.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Disk mozes pripojit do lubovolneho PC, ktory ma pozadovane ATA ci SATA rozhranie. Takze to mozes napojit kludne doma do pocitaca, prekopirovat data a je po probleme. V pripade, ze mas NTFS file system, uzivatelsky ucet si mal pod heslom a mas tam dokumenty, tak tieto subory nebudu bezne pristupne. Je potrebne cez rozsirenie zdielanie vo Windowse pouzit auditovanie adresara, resp. prav pre adresar, pripadne pouzit Linux ci koverziu na FAT32 file system (ten ale neberie vacsie ako 4GB subory).
patress
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa patress »

to je síce pekné no ide kabel od pc ma 40 pinov a tento HDD ich ma 50

tu su fotky toho HDD neskor ho teda skusim dat do stoloveho pc...
Prílohy
13122009019.jpg
13122009018.jpg
13122009021.jpg
hudkinson
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hudkinson »

Nato existuju redukcie, jedine ze si ju kupis.

http://www.pcmania.sk/zbozi/redukce-sli ... ?p=z:50240
Napísať odpoveď