oplatí sa HD5870 do tejto zostavy?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

oplatí sa HD5870 do tejto zostavy?

Príspevok od používateľa dekarbon »

čo myslíte?
CPU: E8400 3 [email protected]
RAM:4 Gb (kvoli doske iba 800 mhz inak su to 1066 a teraz po pretaktovani bezia na 1066)
PSU:Fortron BSII 500W
MB:Asus P5K Premium WiFi/AP (P35)
VGA:GeForce 9600 GT 512 MB PCI-X 16X
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Oplatit sa urcite oplati, ta karta ma aj nizku spotrebu tak ta 500-ka by ju utiahla urcite.

:wink:
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Neni skoda 5870 na dvojjadro?
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

To je pravda ale nastastie nema low-end a ako pisal este ma zvisenu aj frekvenciu, moj nazor.

:)
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

len váš názor som chcel edieť čo si o tom myslíte lebo môj je na to taký že to dvojjadro aj ked je pretaktovane stale zvlada len dva thready sparcovavat paralelene takze tu grafu by to limitovalo to dvojjadro..karta by sa nemohla naplno presadit..a navpše štvrjadro kupovať do LGA775 je uz dnes pomaly aj zybtocne lebo ej to predrazene jak hovado..mozno ta Q9500 kebyze este by stala za uvazovanie ale ten co som ja chcel Q9650 bohužial..za tu cenu dostanem Cire i5 minimalne o 20% vykonnjesie nez ta Q9650
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Dvojjadro ju určite bude trochu limitovať, avšak rozdiel určite cítiť bude. Do 775 by som štvorjadro už moc nekupoval, radšej ísť ako si písal do i5, i7.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Bude ju brzdiť dvojjadro, a možno nepostačí zdroj, aspoň podľa mojej skúsenosti s 4890 :? nechcem nič zlé proti fortronom, ale nemyslím si že dosahujú kvality silverstonov. Pozri si min sys. req. tej VGA...a hlavne si pozri koľko ampérov je na 12V vetve na Tvojom zdroji. Ak 30 - 50 tak je to okay, ak menej, tak budú problémy.
Donald_
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Donald_ »

dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:Bude ju brzdiť dvojjadro, a možno nepostačí zdroj, aspoň podľa mojej skúsenosti s 4890 :? nechcem nič zlé proti fortronom, ale nemyslím si že dosahujú kvality silverstonov. Pozri si min sys. req. tej VGA...a hlavne si pozri koľko ampérov je na 12V vetve na Tvojom zdroji. Ak 30 - 50 tak je to okay, ak menej, tak budú problémy.
to fakt? kks som nemzslel ze fortronz maju take slabe dodavky prudu na 12 V vetvu lebo pokial viem tak fortrony su jedny z najkvalitnejsich u nas na trhu..je to nieco ako enermax z tej kategorie
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

ja mam na AMD X2 6400+(3,21Ghz) HD 5850 a mal som predtym HD4850 tak to neni takmer ziadny rozdiel tu uz vidno ze tie karty su robene pre ovela silnejsie CPU
urcite by som na tvojom mieste nesiel do HD5870 skor HD 5850 zbytocne vyhodis prachy
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

dekarbon napísal:to fakt? kks som nemzslel ze fortronz maju take slabe dodavky prudu na 12 V vetvu lebo pokial viem tak fortrony su jedny z najkvalitnejsich u nas na trhu..je to nieco ako enermax z tej kategorie
Fortrony sú najlacnejšie "lepšie" zdroje na trhu, ku enermaxom ani nečuchli. Nepatria do skupiny s Enermax, TT, LC, Corsair a pod. Sú mostom medzi nekvalitnými a lacnými zdrojmi a kvalitnými a lacnými. Nehovoriac o tom že na Blue Stormoch odchádzajú ventilátory takmer z pravidla. Má ich kopec mojich zákazníkov a každý z nich [doslova] tam má noctuu namiesto "stockového" fanu. Ale to bokom, späť ku špecifikácii.

FSP Blue Storm II 500W
+3.3V +5V +12V1 +12V2 -12V +5VSB
30A 30A 18A 18A 0.8A 2.5A
152W 9.6W 12.5W 480W 20W
combined 500W

No takže s odretými ušami Ti to tú VGA utiahne, vzhľadom na to že dokáže dať na tej 12V vetve 480W avšak len 18 A čo je úplne mizerné a čakaj že tá VGA bude brzdená aj prúdom.

P.S.: http://www.jonnyguru.com/modules.php?na ... ry&reid=84

Hanba fortronu, že na oficiálnej stránke http://www.fspgroup.co.uk/u.k/02_newpro ... storm2.htm neudávajú prúd z jednotlivých vetiev a musel som to vyhľadať až na johnnyguru.com + škaredý design webu a fakt zlé ventilátory :/
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

fuu no ako tak vidim tak fortron uz asi nebudem brat..ked uz tak asi nieco lepsie minimalne ten enermax alebo corsair..aa este k tym fanom bohuzial mas pravdu staci mi troska ze zavadim do bedne a fan zacne tak rezonovat na zdroji ze sa to neda zniest a jedine co v tej chvili pomoze je to ze vzpnem a znova zapnem komp..ako keby ta vrtula nesedela dobre v lozisku alebo co...a ten zdroj je kvazy novz sak kupovanz bol v lete 2008
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

podla ma pri tom pretaktovanom dvojjadre nemas co riesiet .... minimalne este rok v pohode bude zvladat s tou grafikou tlacit v hrach na full detailoch nad 40FPS cize nieje co riesit ... hry sekat nebudu a neskor vymenis procak za nejake poriadne 4 jadro ktore bude mat za taky rok na socket 755 uplne ine ceny ako dnes kedze uz dlhsie mame na trhu nove sockety a k nim nove procesory ... plus samozrejme pride novy aj zdroj a ramky .... a to sa uz bude nabalovat ... zatial ked tak vymen v tom fortrone ventilator ...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

dekarbon: no tie BS II zvyknú byť také od výroby, je zázrak že ho máš rok a nemusíš ho meniť. Spýtaj sa t-pack s WB tu na fóre, jemu idem vymeniť v Blue Storme zdrojový fan za noctuu, ten istý problém. Btw. ten corsair čo mám je šialený :-) vrele odporúčam [650W TX series]

LordANAKIN: Teraz mám doma 3.4 GHz štvorjadro od AMD [Phenom II 965 BE] 4 GB Ram, 4980 a Crysis mi ide v 1280x1024 FSAA full [8x viac ATi nedá], entuziast detaily v zložitých scénach 22-28 fps a v jednoduchších 32-35. Takže tých 40 fps by som mu ani náhodou nesľuboval, keďže málokto z Vás hráva na 19" monitore ako ja. Všetci máte minimálne 20" WS. 4890 sa výkonovo obšmieta okolo 5850 Bohu žiaľ...len toľko ku realite. Jedná sa o fungl novú inštaláciu systému [Shitdows Vista updated to SP2], dnes tam idem narvať Velociraptora, zatiaľ je tam "len" WD ABYS 7200 rpm 16 MB cache, ktorý dáva veľmi slušné ready v hrách [up to 80 MB/s] a writy [up to 60 MB/s].
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Corsair TX650 su identicke zdroje ako Seasonic SS-650HT, lisia sa len farbou a nalepkou (corsair zdroje nevyraba, ale vyraba ich pre nich Seasonic). Tie seasonic sa daju zohnat o cosi malo lacnejsie, aj ked si myslim, ze az 650W nie je treba - fakt len pozri tie vetvy, ak ti potrebny odber dokaze zabezpecit aj 500W zdroj (samozrejme, ine to bude v pripade zapojenia SLI/CF - ale rec je o SingleGPU)
Napísať odpoveď