Dalo by sa to? bud script alebo soft
automaticke kopirovanie v stanoveny čas
automaticke kopirovanie v stanoveny čas
Mám dva HDD... Chcel by som, aby mi v stanovený čas (trebars raz za tyždeň) automaticky prekopírovalo mnou stanovenú zložku (dokumenty) na inú particiu... Dôvod - záloha, preistotu 
-
wintermute
Light Star
Samozrejme, že dalo. najjednoduchšie budeš mať vytvoriť *.bat
kopírovanie samotné stačí:
namiesto C:\OUT\ si zadáš cestu odkiaľ kopírovať a namiesto C:\IN\ cestu kam kopírovať. ak chceš obsah presunúť stačí namiesto copy použiť move.
Takýto batch si už len pridáš do plánovaných úloh.
Obdobne by to šlo riešiť cez vbscript (*.vbs)
a potom vbs pridať do plánovaných úloh. (buď vbs, alebo bat obe by bolo zbytočné)
kopírovanie samotné stačí:
Kód: Vybrať všetko
copy C:\OUT\* C:\IN\*namiesto C:\OUT\ si zadáš cestu odkiaľ kopírovať a namiesto C:\IN\ cestu kam kopírovať. ak chceš obsah presunúť stačí namiesto copy použiť move.
Takýto batch si už len pridáš do plánovaných úloh.
Obdobne by to šlo riešiť cez vbscript (*.vbs)
dim filesys
on error resume next 'len pre istotu
set filesys=CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
If filesys.FolderExists("C:\OUT") Then
filesys.CopyFolder "C:\OUT", "C:\IN\"
End If-
wintermute
Light Star
ďakujem.
avšak ak už mám skopírované súbory, tak pri nasledujúcej zálohe sa spýta či súbory má rpepísať alebo nie... A samozrejme keďže to je pár giga, tak by bolo ohubu aby to znovu prepisovalo. Naj by však bolo, aby to prekopírovalo len nové a modifikované súbory. Na linuxe to je možné, neviem či aj na windowse
avšak ak už mám skopírované súbory, tak pri nasledujúcej zálohe sa spýta či súbory má rpepísať alebo nie... A samozrejme keďže to je pár giga, tak by bolo ohubu aby to znovu prepisovalo. Naj by však bolo, aby to prekopírovalo len nové a modifikované súbory. Na linuxe to je možné, neviem či aj na windowse
-
Ing. Gandalf
Expert
Skus:
replace C:\In\* D:\Out\* /S /U-
Ing. Gandalf
Expert
Eh, sorry... To som vygooglil...
Daj si:
Tam je, co to znamena. Mozno treba dat prikaz 2x. Raz s /A a druhy raz s /S a /U. Ale ja nie som velky kamos s cmd, tak neviem... 
replace /?-
wintermute
Light Star
ak nechceš prepisovať, tak použi ten *.vbs, ale s menšou úpravou:
Toto však nerieši ak sa zmení len obsah súboru (verzia)
Na to sa ešte budem musieť pozrieť, potom to sem pastnem.
dim filesys
on error resume next 'len pre istotu
set filesys=CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
If filesys.FolderExists("C:\OUT") Then
filesys.CopyFolder "C:\OUT", "C:\IN\", false
End IfNa to sa ešte budem musieť pozrieť, potom to sem pastnem.
Ak sa jedná o Windows 7, zaujímavým riešením bude aj toto:
http://www.extrawindows.cz/jak-na-rychl ... -windows-7
http://www.extrawindows.cz/jak-na-rychl ... -windows-7
Nerozmyslal si nad pouzitim programu, ktory je na to urceny? Napriklad Nero BackItUp... v nastaveny cas spravi zalohu dokumentov, kompresiu, do jednej zlozky Ti to moze ukladat ako archiv, ktreho meno bude datum a cas zalohy. Pokial tak chces zalohovat len dokumenty, ktorych velkost je radovo do niekolkych desiatok MB a nelimituje ta prilis priestor na druhom disku, moze to byt zaujimava moznost. Plus mozes napriklad vsetky zalohy starsie napr. ako 30 dni dat mazat, event. naplanovat zalohu kazdy treti den napr., zalohovat len subory nove a tie v ktorych nastala zmena (inkrementalny backup) a kopec dalsich featurin. Urcite aj free softov na takuto cinnost je vela.