Ako prepojím notebook s PC cez wifi router?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
cipo11
Amateur
Amateur

Ako prepojím notebook s PC cez wifi router?

Príspevok od používateľa cipo11 »

Zdravím všetkých maníkov. Viem že podobné témy tu sú ale ani jedna mi nepomohla aj ked som robil všetko podľa návodu.. Mám router Vigor 2700 VGST a z neho cez kábel mám napojený na net PC. Cez wifi som zase cez ten istý router napojený na net v notebooku. Ani za boha neviem ako sa nastavuje aby som sa z notebooku dostal cez wifi do desktopu a naopak a pritom zdieľal súbory v oboch počítačoch. Je to vôbec možné? A aby pritom bolo zachované pripojenie na net aj v desktope aj notebooku? Veľmi by ma potešil návod krok po kroku ako pre lamku :-) Srdečná vďaka snáď sa tu nájde nejaký macher.
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

napis nam ake mas operacne systemy na obidvoch kompoch..a robi sa to cez zdielanie...dallej bz bolo dobvre vediet akz pouzivas firewall ci nahodou ten ti neskrzva pc v lokalnej sieti aby neboli vidiet.taku funkciu ma napriklad eset smart security..pokial ho mas treba to zmenit na zdielanie suborov a nie mat zapnute prisna ochrana..
cipo11
Amateur
Amateur

Re: re

Príspevok od používateľa cipo11 »

Mám na oboch kompoch XP Profesional, v ESS4 som povolil zdielanie tiež na oboch kompoch. Ja skôr potrebujem návod krok po kroku ako ponastavovať všetko. Po kábli sa mi ich podarilo spojiť a zdieľať, lebo som našiel super návod. Ale aby mi to fičalo cez wifi, tak taký dobrý návod som zatiaľ nenašiel. :-(

//autoeditácia príspevku ( 16 Dec 2009, 11:11 )
Oba počítače aj PC aj notebook majú rovnaký názov pre pracovnú skupinu, ale volajú sa rozdielne. Na router sa cez wifi pripájam notebookom tak, že mám vloženú MAC adresu notebooku v routri.
Napísať odpoveď