Stačí zdroj pre HD5770 ?
Stačí zdroj pre HD5770 ?
Zdravím,
chcel by som vymeniť moju súčasnú ati X1950XT za HD5770, problém je, že mám dosť slabý zdroj, je to Xilence 500W. Wattáž by stačila, len asi po stránke vetiev to bude slabota, zdroje nie sú moja parketa, tak preto sa spýtam, či by nestačil. 5770-ka má skvelú spotrebu, ale podla toho asi nemôžem súdiť, či je menej náročnejšia než moja súčasná X1950XT. Ak by nestačila, tak by som musel kúpiť aj nový zdroj ( v prvom rade ).
Zostatok je Gigabyte GA965-GM S2 rev.2.0 ; Core 2 Duo [email protected], 2-1-2-1 GB Ram ( rozumej 2x dualchanel ), 1HDD, 1xFan a DVDromka ( snáď som na nič nezabudol )
chcel by som vymeniť moju súčasnú ati X1950XT za HD5770, problém je, že mám dosť slabý zdroj, je to Xilence 500W. Wattáž by stačila, len asi po stránke vetiev to bude slabota, zdroje nie sú moja parketa, tak preto sa spýtam, či by nestačil. 5770-ka má skvelú spotrebu, ale podla toho asi nemôžem súdiť, či je menej náročnejšia než moja súčasná X1950XT. Ak by nestačila, tak by som musel kúpiť aj nový zdroj ( v prvom rade ).
Zostatok je Gigabyte GA965-GM S2 rev.2.0 ; Core 2 Duo [email protected], 2-1-2-1 GB Ram ( rozumej 2x dualchanel ), 1HDD, 1xFan a DVDromka ( snáď som na nič nezabudol )
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Nie, nezhorí nić, len sa trochu "zapotí" zdroj, maximálne bude hučať a bude trochu teplý. Neboj, to zistíš. Pusti si potom HD Tune, alebo HD Tach, pusti ho teraz a porovnaj výsledky potom. Zdroj, ak nedodáva dosť prúdu, tak trpia disky, VGA a CPU čiže celý systém. Potom pusti CPU Mark, alebo HOT CPU Tester, poprípade SuperPi. A nakoniec pusti Futuremark, alebo najnovší Futuremark Vantage od nich. Keď zbadáš pokles výkonu, budeš vedieť na čom si 
Pre inšpiráciu
http://www.hojko.com/post1315478.html#1315478
odporúčam prečítať celé, je to na minútku.
Pre inšpiráciu
http://www.hojko.com/post1315478.html#1315478
odporúčam prečítať celé, je to na minútku.
-
uplink
VIP
Filipito môžem Ti zaručiť že slabou dodávkou prúdu a napätia si MOBO neodpáliš ani náhodou, chyba musela byť inde. Odpáliš ju ak jej dodáš moc napätia, alebo prúdu, v slabom zdroji sa dodáva málo oboch. Zdroj ak je extrémne vyťažený, tak môže rupnúť poistka od prehriatia, extrém ako zhorenie nastáva len vo veľmi vzácnych prípadoch.
-
vendo
Guru
-
uplink
VIP
to si musel mať fest neštastie...Filipito napísal:ja ti nevravim aby si nebral grafiku, len kebyze ti nahodou nestaci zdroj, aby si potom neplakal.
Nie nadarmo sa hovori ze zdroj je srdce pocitaca
zober grafiku a vyskúšaj, nić sa Ti nestane. Ešte písni koľko máš diskov a ventilátorov poprípade viac optických mechaník?Luxo napísal:Teda myslím, že namiesto grafiky si teraz budem musieť kúpiť HX520
1x WD6400AAKS, 1x LG DVD-RW, 1x Rasurbo basic ( FAN )
Teraz sa mi deje v hlave asi toto : " Zober výkon a užívaj gamingu - zober istotu a neskôr si zahráš bez rizík - zober HD5770 - zober HX520 " ... neviem neviem ... rozmyslím sa
, možno teraz asik zoberiem ten zdroj, a počkám si pol roka na grafiku
.
ked toto niekto povie tak mi prevrati pecienku... Srdce pocitaca je maticna doska cez ktoru ide uplne vsetko. hlavnou srdcovou komorou je procesor ktory riadi vsetky vypocty a ramka ktora mu pomaha uchovavanim prechodnych informacii. Aby ti to fungovalo potrebujes zdroj, od ktoreho potrebujes iba aby mal dostatocny vykon. (V 99 percent aktualne predavanych uzivatelsky pouzivanych pc staci priemerna 500vka) zapojeny do prepatovej ochrany.Filipito napísal:ja ti nevravim aby si nebral grafiku, len kebyze ti nahodou nestaci zdroj, aby si potom neplakal.
Nie nadarmo sa hovori ze zdroj je srdce pocitaca
Uvedomit si ze vo viac ako 80 percentach pc je nejaky lacny eurocase alebo nieco podobne je pre niektorych z vas tazke a budete argumentovat kazivostou. Ten eurocase je vynimocne dovodom na reklamaciu pc. (viac reklamacii sme mali vo firme na fortron)
Dalej by som dodal ze u 9 z 10 reklamacii ak odisiel zdroj, odisiel iba zdroj. Je jedno ci bol lacny alebo drahy.
Pravda je ze zapajat na fotrona styristovku hentie komponenty by som ani neskusal, lebo by som vopred povedal ze to neutiahne.
k teme. 500vka by mala stacit (urcite ti neodpali mb) , priklanam sa k uplinkovi, skus, ak bude vsetko ok nemas co riesit.
-
Andrew007
Guru wannabe
Luxo mozem ta ukludnit, mam Corsaira HX520 s Gigabytom 5770 a ani pri najvacsej zatazi som nemal ziadne problemy, a to sa mi ledva tocil fan v Corsaire (zrejme nespotreboval tolko W)Luxo napísal:Teda myslím, že namiesto grafiky si teraz budem musieť kúpiť HX520
btw. osatne komponenty:
DCE6300 @3,8Ghz
2x2GB dual Corsair XMS2
Seagate Barracuda 7200
4x fans vsetky Noctua + LG mechanika a este neoniky a take
V tomto ohlade som kludný, pretože toho corsaira si asi budem musieť poriadiť na to, aby som zapol 5770kuAndrew007 napísal:Luxo mozem ta ukludnit, mam Corsaira HX520 s Gigabytom 5770 a ani pri najvacsej zatazi som nemal ziadne problemy