Problem s .avi formatom
Nainštaluj si aj tie Servis Packy pre Net Framework 2.0
Mali by byť dva SP1 a SP2. Je to kôli tomu , že keď nainštaluješ Net Framework tak niektoré aplikácie ti prestanú fungovať alebo sú s nimi problémy. Možno tieto tvoje programy patria do tej skupiny ktoré majú potom problémy.
To nie je môj výmysel. To povedal sám veľký Microsoft
Ten väčší je SP1
Len si už nepamätám ako je to s verziami , či je len jedna pre každý Windows , alebo pre český je iná verzia ako pre anglický.
Mali by byť dva SP1 a SP2. Je to kôli tomu , že keď nainštaluješ Net Framework tak niektoré aplikácie ti prestanú fungovať alebo sú s nimi problémy. Možno tieto tvoje programy patria do tej skupiny ktoré majú potom problémy.
To nie je môj výmysel. To povedal sám veľký Microsoft
Ten väčší je SP1
Len si už nepamätám ako je to s verziami , či je len jedna pre každý Windows , alebo pre český je iná verzia ako pre anglický.
Zoženieš ich na oficiálnej stránke Microsoft-u
SP1 pre NetFramework 2.0
SP2 pre NetFramework 2.0 - tam dole na spodku tej stránky NDP20SP2-KB958481-x86.exe
SP1 pre NetFramework 2.0
Kód: Vybrať všetko
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=79BC3B77-E02C-4AD3-AACF-A7633F706BA5&displaylang=enKód: Vybrať všetko
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=6C095BBA-6100-4EC9-9C54-6450B0212565&displaylang=enJa mám od začiatku vypnuté automatické aktualizácie , takže ja tam mám len SP3 a to čo som si tam nainštaloval.
V Preferences sú také voľby neviem na čo slúžia tak si ich skús pozaškrtávať ak si to ešte neskúšal. Vždy len jedna zaškrtnutá nie všetky naraz.
- Skip ´Delete Points´ confirmation
- Open GL ( tu mám 5 nezaškrtnutých , pojednom ich zapínať )
Akú máš grafickú kartu ?
V Preferences sú také voľby neviem na čo slúžia tak si ich skús pozaškrtávať ak si to ešte neskúšal. Vždy len jedna zaškrtnutá nie všetky naraz.
- Skip ´Delete Points´ confirmation
- Open GL ( tu mám 5 nezaškrtnutých , pojednom ich zapínať )
Akú máš grafickú kartu ?
Nebude to tým že ja mám Nvidiu
Ale teraz vážne. Podľa toho na prvej strane tam máš veľa programov na grafiku a na video. Pri inštalácii niektorý z nich niečo pošahá. Nejaké nastavenie Direct Show Video. Skús ešte nainštalovať najnovšiu verziu FFDShow.
Aj ten Satsuki Decoder Pack ešte pár krát nainštaluj a zakaždým restart PC ( možno Windows na prvýkrát nepochopí čo od neho chceš ). Mne sa už pár krát stalo , že nejaký program začal fungovať až po x-tej preinštalácii. Takzvaná metóda BRUTE FORCE
Predsa to bude len v tých Direct Show Filtroch ľudovo povedané kodekoch. Hovorím to kôli tomu ,že keď si nainštaloval ten Satsuki Decoder Pack tak ti niečo začalo zrazu fungovať. On automaticky zaregistruje vo Windowse tie Direct Show Video a Audio filtre.
Ešte existuje ACE Mega Codeck Pack. Tam máš hádam všetky kodeky čo existujú má to okolo 50 MB
( plnohodnotné kodeky , nie len Direct Show Filtre ) . Problém je v tom , že bol naposledy aktualizovaný v roku 2004 , takže sú tam staršie verzie niektorých kodekov. Ale najprv by som vyskúšal párkrát preinštalovať ten Satsuki a FFDshow.
Ale teraz vážne. Podľa toho na prvej strane tam máš veľa programov na grafiku a na video. Pri inštalácii niektorý z nich niečo pošahá. Nejaké nastavenie Direct Show Video. Skús ešte nainštalovať najnovšiu verziu FFDShow.
http://www.free-codecs.com/FFDshow_download.htmPredsa to bude len v tých Direct Show Filtroch ľudovo povedané kodekoch. Hovorím to kôli tomu ,že keď si nainštaloval ten Satsuki Decoder Pack tak ti niečo začalo zrazu fungovať. On automaticky zaregistruje vo Windowse tie Direct Show Video a Audio filtre.
Ešte existuje ACE Mega Codeck Pack. Tam máš hádam všetky kodeky čo existujú má to okolo 50 MB
( plnohodnotné kodeky , nie len Direct Show Filtre ) . Problém je v tom , že bol naposledy aktualizovaný v roku 2004 , takže sú tam staršie verzie niektorých kodekov. Ale najprv by som vyskúšal párkrát preinštalovať ten Satsuki a FFDshow.
http://www.free-codecs.com/download/ace_mega_codecs_pack.htmWAX
Po anglicky veľmi nerozumiem a toto sú všetko odborné veci takže je to ešte horšie. Zatiaľ čo som čítal po tých fórach tak jeden tam odporúča:
When you name the file in project settings make sure you add the .avi to the end of the name and it is only the name itself, not the destonation folder
----------------------------------------------------------------------------------------
Keď som to dal do online prekladača tak mi vyhodilo toto:
Keď sa názov súboru v nastavení projektu nezabudnite pridať. AVI na konci názvu, a to je len samotný názov, nie je destonation zložky
Takže to bude miečo s názvom asi tam k tomu názvu treba pridať koncovku .avi
Len tomu ďalej nerozumiem:
a to je len samotný názov, nie je destonation zložky
Po anglicky veľmi nerozumiem a toto sú všetko odborné veci takže je to ešte horšie. Zatiaľ čo som čítal po tých fórach tak jeden tam odporúča:
When you name the file in project settings make sure you add the .avi to the end of the name and it is only the name itself, not the destonation folder
----------------------------------------------------------------------------------------
Keď sa názov súboru v nastavení projektu nezabudnite pridať. AVI na konci názvu, a to je len samotný názov, nie je destonation zložky
jjramaya napísal:WAX
Do prílohy som ti dal môj kodek Cinepak , ktorý som našiel vo Windows\system32. Ani som nevedel že tam niečo také mám 
Ten kodek treba ručne nakopírovať do \windows\system32 a potom spustiť ten .reg súbor čo som dal do prílohy aj s kodekom.
Ja by som ho ešte skúsil zaregistrovať aj s regsvr32.exe
- klikneš pravou myšou na ten súbor iccvid.dll ale najprv si ho prekopíruj do Windows\system32
- dáš Otevřít v programu
- Procházet
- pôjdeš do Windows\system32 a tam najdeš súbor regsvr32.exe
- Otevřít
- a malo by ti vypísať niečo také ,že registrácia súboru blablabla se zdařila
Ten kodek treba ručne nakopírovať do \windows\system32 a potom spustiť ten .reg súbor čo som dal do prílohy aj s kodekom.
Ja by som ho ešte skúsil zaregistrovať aj s regsvr32.exe
- klikneš pravou myšou na ten súbor iccvid.dll ale najprv si ho prekopíruj do Windows\system32
- dáš Otevřít v programu
- Procházet
- pôjdeš do Windows\system32 a tam najdeš súbor regsvr32.exe
- Otevřít
- a malo by ti vypísať niečo také ,že registrácia súboru blablabla se zdařila
- Prílohy
-
- Cinepak Codec.rar
- (32.2 KiB) 25 stiahnutí
hh tak už vieš
.. NO skopíroval som to zapol som ako si mi povedal a sa to zdarilo
ale žiadna zmena
teda to už neviem kde je chyba
možno bola chyba ked sa inštaloval windows
podla mna to
//autoeditácia príspevku ( 20 Dec 2009, 18:47 )
Pozri si toto
to je na ten druhý program Wax
ten istý problém mám.
http://forum.videohelp.com/topic350961.html
//autoeditácia príspevku ( 20 Dec 2009, 18:47 )
Pozri si toto
http://forum.videohelp.com/topic350961.html
Mohol by si sem hodiť screeny z tých
- Project settings
- output file
Ako to máš nastavené a kde vpisuješ ten názov a pod. Lebo ja nemám ten program tak neviem očo ide. Stále na tých fórach melú o tom istom , že chyba je v nastavení toho výstupu.
Sú tam aj takéto rady:
nastaviť rozlíšenie na 720 x 480 ( NTSC ) alebo na 720 x 576 ( PAL ) a začať úplne nový projekt
Použiť Celocida DV codec
Použiť raw uncompressed t.j. asi bez kompresie
Koľko to má MB ten WAX ?
Asi si ho stiahnem aby som bol v obraze
//autoeditácia príspevku ( 20 Dec 2009, 19:35 )
Už ho mám , ale napíš mi sem nejaký návod čo mám robiť lebo sa v ňom neviem ani pohnúť
Čo urobíš aké kroky kým ti vyhodí tú chybu ?
- Project settings
- output file
Ako to máš nastavené a kde vpisuješ ten názov a pod. Lebo ja nemám ten program tak neviem očo ide. Stále na tých fórach melú o tom istom , že chyba je v nastavení toho výstupu.
Sú tam aj takéto rady:
nastaviť rozlíšenie na 720 x 480 ( NTSC ) alebo na 720 x 576 ( PAL ) a začať úplne nový projekt
Použiť Celocida DV codec
Použiť raw uncompressed t.j. asi bez kompresie
Koľko to má MB ten WAX ?
Asi si ho stiahnem aby som bol v obraze
//autoeditácia príspevku ( 20 Dec 2009, 19:35 )
Už ho mám , ale napíš mi sem nejaký návod čo mám robiť lebo sa v ňom neviem ani pohnúť
Čo urobíš aké kroky kým ti vyhodí tú chybu ?
hh ok
ani ja ho neviem velmi dobre ovládat
ale niečo viem ... !slúži (aspon by mal slúžit) na zmenu pozadia vo videu,, napr. mam niaky object na zelenom pozadí a chcem na to zelené pozadie dat niake video alebo obrázok (využíva sa to tiež v počasí ked moderuje
)ale má aj iné vecičky ten program. len ešte som sa im nevenoval ... no a moj problém je nasledovný : na foto 
Project ---> Add Media Files ---> načíta mi tam video ale nevidím žiadny náhľad toho videa nič mi nezobrazuje len čierna obrazovka. Je to tak v poriadku ? Obrázok 1
A čo s ním mám robiť ďalej ? Ako mám do videa pridať nejaké efekty ?
Ja som myslel screeny z Project -- Settings a Project -- Settings -- Options , že či to mám dobre nastavené.
A čo s ním mám robiť ďalej ? Ako mám do videa pridať nejaké efekty ?
Ja som myslel screeny z Project -- Settings a Project -- Settings -- Options , že či to mám dobre nastavené.
Takže aby ten WAX fungoval treba splniť dve veci:
1. Obrázok 1 - zadať ručne cestu kde sa má výsledný súbor uložiť.
2. Obrázok 2
- ak použijeme Uncompressed RGB , tak parametre musia byť takéto ( 320x240 , 24.00 )
- ak použijeme Cinepac Codec , tak parametre môžeme zvýšiť , video bude kvalitnejšie ale treba dlhšie čakať ( 720x576 , 25.00 )
- ak použijeme kodek DivX Pro 5.0.2 , tak môžeme dať parametre tiež na ( 720x576 , 25.00 ) , a aspoň mne to prevádzalo s DivX-om rýchlejšie ako s tými druhými kodekmi , ale to záleží aj na tom akú kompresiu nastavíme.
- s inými kodekmi som to neskúšal
-------------------------------------------------------------------------------------
Keď už raz začne vyhadzovať chybu , tak zmeny parametrov už väčšinou nepomôžu. Treba ukončiť program a začať celý projekt odznova. Preto je dobre si ten projekt postupne ukladať pod rôznymi názvami , aby sme nemuseli začínať odznova.
-------------------------------------------------------------------------------------
Pri práci s audiom treba pretiahnuť dole na lištu aj tú zvukovú stopu. Nestači len video stopa , pretože potom by bolo výsledné video bez zvuku.
Dá sa tam pridať aj vlastná audio stopa. Napríklad ako hudobný podmaz pre video alebo pre obrázky. Pridať sa dá iba audio vo formáte .wav. Iný audio formát sa do programu cez položku Add Media Files nedá natiahnuť. Jedinou výnimkov je to audio , ktoré sa nachádza vo videu.
Do prílohy som dal aj video-návod nastavenia pri použití kodeku Cinepac Codec , ale musel som ho rozdeliť na dve časti lebo má viac ako 6 MB.
1. Obrázok 1 - zadať ručne cestu kde sa má výsledný súbor uložiť.
2. Obrázok 2
- ak použijeme Uncompressed RGB , tak parametre musia byť takéto ( 320x240 , 24.00 )
- ak použijeme Cinepac Codec , tak parametre môžeme zvýšiť , video bude kvalitnejšie ale treba dlhšie čakať ( 720x576 , 25.00 )
- ak použijeme kodek DivX Pro 5.0.2 , tak môžeme dať parametre tiež na ( 720x576 , 25.00 ) , a aspoň mne to prevádzalo s DivX-om rýchlejšie ako s tými druhými kodekmi , ale to záleží aj na tom akú kompresiu nastavíme.
- s inými kodekmi som to neskúšal
Keď už raz začne vyhadzovať chybu , tak zmeny parametrov už väčšinou nepomôžu. Treba ukončiť program a začať celý projekt odznova. Preto je dobre si ten projekt postupne ukladať pod rôznymi názvami , aby sme nemuseli začínať odznova.
Pri práci s audiom treba pretiahnuť dole na lištu aj tú zvukovú stopu. Nestači len video stopa , pretože potom by bolo výsledné video bez zvuku.
Dá sa tam pridať aj vlastná audio stopa. Napríklad ako hudobný podmaz pre video alebo pre obrázky. Pridať sa dá iba audio vo formáte .wav. Iný audio formát sa do programu cez položku Add Media Files nedá natiahnuť. Jedinou výnimkov je to audio , ktoré sa nachádza vo videu.
Do prílohy som dal aj video-návod nastavenia pri použití kodeku Cinepac Codec , ale musel som ho rozdeliť na dve časti lebo má viac ako 6 MB.
- Prílohy
-
- Video2.part2.rar
- (5.65 MiB) 26 stiahnutí
-
- Video2.part1.rar
- (5.66 MiB) 25 stiahnutí