mladsie ci starsie?.. to je otazka
-
Point
Professional
- Kontaktovať používateľa:
mladsie ci starsie?.. to je otazka
Zdravim chlapi.. kupa noveho auta sa blizi a potreboval by som poradit s jednou vecou.. som mlady chalan odjazdene okolo 50 000km/rocne tak 15 000km (z toho dovodu ani nejako moc neriesim spotrebu aj ked vacsina bude v meste) .. chcem auto do 7-8k evri, urcite benzin a 4/5dverove.. ale teraz prichadza otazka.. co som tak pozeral po nete tak by sa dalo kupi napriklad RIO 2007, nabehane do 50 000km .. alebo napriklad 320i, 323i, 328, max 330, r.v 2001.. poriesil by sa z nemecka nejaky ten dovoz cize nabehane kolo 200.. ked tak rozmyslam do buducnosti a urcite to auto nechcem kupit na 3 roky .. tak by sa hodil aj vacsi kufor..no zasa sa bojim premiovej znacky (drahsie diely?)..stale sa mi v hlave bije myslienka.. auto ktore nove stoji 300 000 v tej cene musi byt zahrnuty zisk, pouzite materialy, praca atd(RIO).. ten bavorak stal novy dajme tomu 1 400 000 tak predsa tam musia byt pouzite ine materialy, ina kvalita spracovania atd.
tolko k vysvetleniu mojej situacie a teraz s avraciam k povodnej otazke.. mladsie alebo starsie? dakujem
(btw ziadnu podobnu temu som nenasiel ak som zle hladal ospravedlnujem sa a poprosim Vas link nech mam kde sa inspirovat)
tolko k vysvetleniu mojej situacie a teraz s avraciam k povodnej otazke.. mladsie alebo starsie? dakujem
(btw ziadnu podobnu temu som nenasiel ak som zle hladal ospravedlnujem sa a poprosim Vas link nech mam kde sa inspirovat)
-
RATZINGER666
Darca
ak by som nad podobnym autom uvazoval ja, moc by som nerozmyslal a siel do toho starsieho s vacsim poctom km... dovod? no ked si porovnam rio a 323i, tak bude vsetko hovorit za bmw... komfort, motor, bezpecnost, jazdne vlastnosti, dizajn, spolahlivost... co sa tyka nahradnych dielov, kludne sa dokaze vyrovnat hociakej fabke, uz len z toho dovodu, ze 3er bolo vyrobenych milion (oproti nejakemu riu) a ceny za nahradne diely budu smiesne nizke, ci uz z buraciek alebo z druhovyroby... dalsia vec je kvalita spracovania, o ktorej hovoris, ale ja by som to otocil opacne... nielen ze auto bude omnoho robustnejsie, ale aj omnoho spolahlivejsie, za co moze fakt, ze bmw stavalo auta na vysoke najazdy... este by som doplnil, ze interier napriklad ria ti po 60 000km zacne vrzgat, zacnu sa hybat kdejake veci, ktore by sa hybat nemuseli, proste bude to auto cele rozhrkane, a to z dovodu, ze to bolo vyrobene ako auto do mesta a na malo kilometrov...
tolko v skratke z mojej strany... aspon zatial
tolko v skratke z mojej strany... aspon zatial
-
Point
Professional
prave nad tym rozmyslam.. auto sice novsie ale vyrobene v case krizy skrz ktorej sa pravdepodobne setrilo na kazdom pouzitom materialy.. alebo starsie.. ma toho uz viac za sebou (keby som sa rozhodol na tu e46ku tak jednoznacne budem riesit dovoz z nemecka, kvoli cestam a servisom) ale stale su to poctivo vyrobene komponenty na dlhe kilometre... pozrel by som si ako by vydrzala spojka na RIU 15 rokov tak ako na hociktorej e36ke..ale zasa nove auto.. je tam vidina bezstarostnej (aj ked menej komfortnej a menej bezpecnej jazdy)
-
RATZINGER666
Darca
point: no bohuzial len vidina
za par km zacnu veci odchadzat a potom sa spamatas...
adameeec: aka premiovka? a aky drahy servis? o dieloch si precitaj, co pisem vyssie... a co sa tyka prace, vsetko su to len auta, cize motor, styri kolesa a par plechov... ked ti ho budem servisovat, tak si zacvakas rovnako, ako pri skodovke, len si pred pracou pozriem iny technicky vykres a servisny plan...
adameeec: aka premiovka? a aky drahy servis? o dieloch si precitaj, co pisem vyssie... a co sa tyka prace, vsetko su to len auta, cize motor, styri kolesa a par plechov... ked ti ho budem servisovat, tak si zacvakas rovnako, ako pri skodovke, len si pred pracou pozriem iny technicky vykres a servisny plan...
-
RATZINGER666
Darca
sundevil: nech ma rozpocet akykolvek, zimaky, servis a poistku bude musiet platit pri vsetkom... a nemusi sa bat, ze pri bmw sa nedoplati na poistke, pretoze rozdiel bude zanedbatelny... co sa tyka "vymeny vsetkeho mozneho" - hlupost, pokial si auto dobre skontroluje pri kupe, a pojde o premiovu znacku (ako spominame vyssie), nie je mozne, aby sa mu tam kazdu chvilu nieco sypalo...
adameeec: na to mame na slovensku milion servisov, v ktorom sa mu o auto postaraju, v ktorych vedia zohnat aj neoriginalne diely, a v ktorych sa za hodinu prace plati par korun... okrem toho, ked chce do auta zainvestovat 8000e, tak bude mat aj na nejaku pripadnu opravu, poistku a podobne...
adameeec: na to mame na slovensku milion servisov, v ktorom sa mu o auto postaraju, v ktorych vedia zohnat aj neoriginalne diely, a v ktorych sa za hodinu prace plati par korun... okrem toho, ked chce do auta zainvestovat 8000e, tak bude mat aj na nejaku pripadnu opravu, poistku a podobne...
-
Point
Professional
rozpocet kompletny a maximalny je 10 000 evri takze je tam rezerva max 2000.. chcem auto na ktore sa mozem spolahnut.. a chcem mat pokoj.. ano ..mozem kupit nove auto so zarukou.. ale zaruka mi bude na hovno lebo clovek si aj tak musi vsetko platit sam .. a na garanckach odomna vypytaju 200 evri za vymenu oleja
Len si pozri ako sa menia spotrebne materialy v kazdom aute, na zaciatku menis olej, neskor sa k tomu pridavaju kadejake serepeticky az menis vsetko co sa moze pokazit a pri 10 rocnom aute je na vymenu uz takmer vsetko.
Preco by mal predpokladat, ze to auto je odservisovane na 100%? 10 rocne bawo z nemecka bude taka ista rozbita kraksna ako kazde ine 10 rocne auto.
Osobne mat 7-8k eur a pravidelny prijem (neviem ako je na tom autor temy) kupujem nove na uver/leasing a budem si to auto viac uzivat ako hociake pouzite.
Preco by mal predpokladat, ze to auto je odservisovane na 100%? 10 rocne bawo z nemecka bude taka ista rozbita kraksna ako kazde ine 10 rocne auto.
Osobne mat 7-8k eur a pravidelny prijem (neviem ako je na tom autor temy) kupujem nove na uver/leasing a budem si to auto viac uzivat ako hociake pouzite.
ja by som nove auto vobec neriesil, lebo auto strati na hodnote uz ked vyjde zo showroomu.
Point - no tak to uz je samozrejme nieco ine, ked mas rezervu navyse. Aj ked neviem, ci je namieste kupovat 10 rocne auto s 200,000 km. Samozrejme, ze ti ponukne toho viac ako niektore nove auta. Je to vsak tvoje rozhodnutie, chod si ho vyskusat a ak ti bude vyhovovat, tak nevidim problem. Keby som bol v tvojej situacii, tak by som porozmyslal nad predoslou generaciou Mazdy 3.
Point - no tak to uz je samozrejme nieco ine, ked mas rezervu navyse. Aj ked neviem, ci je namieste kupovat 10 rocne auto s 200,000 km. Samozrejme, ze ti ponukne toho viac ako niektore nove auta. Je to vsak tvoje rozhodnutie, chod si ho vyskusat a ak ti bude vyhovovat, tak nevidim problem. Keby som bol v tvojej situacii, tak by som porozmyslal nad predoslou generaciou Mazdy 3.
-
Point
Professional
mazdu 3 som si presne pozeral.. za tu cenu sice dostanem vyssi rocnik.. ale ten isty pocet kilometrov nabehany na nizsom objeme..
konkretna predstava..fu.. neviem aky parameter ti chyba.. rocne 15 000km.. prevazne mesto.. tym padom mi je uplne zbytocny diesel.. ci bude spotreba 13 alebo 8 mi je v podstate jedno.. na tych 15 000 rocne to nespravi nejaku palku..chcem konfortne vozenie.. chcem si sadnut do auta a tesit sa z neho.. chcem sa usmievat.. a ked pridem do ciela cesty tak si chcem dat este jedno kolecko okolo baraku lebo sa v tom auto proste budem citit dobre.. chcem sedan alebo lift.. kedze chcem aby mi auto ostalo aj trosku dlhsie chcem aby bolo bezpecne a kvalitne
konkretna predstava..fu.. neviem aky parameter ti chyba.. rocne 15 000km.. prevazne mesto.. tym padom mi je uplne zbytocny diesel.. ci bude spotreba 13 alebo 8 mi je v podstate jedno.. na tych 15 000 rocne to nespravi nejaku palku..chcem konfortne vozenie.. chcem si sadnut do auta a tesit sa z neho.. chcem sa usmievat.. a ked pridem do ciela cesty tak si chcem dat este jedno kolecko okolo baraku lebo sa v tom auto proste budem citit dobre.. chcem sedan alebo lift.. kedze chcem aby mi auto ostalo aj trosku dlhsie chcem aby bolo bezpecne a kvalitne
-
RATZINGER666
Darca
sundevil: mozes mi, prosim ta, aspon priblizit, co su to tie "serepeticky", ktorych je cim dalej viac? co vsetko je pri desatrocnom aute na vymenu? pre priklad: ja mam 13rocne auto a za 3 roky, co ho mam, som menil akurat stabilizatory, ktore ma z druhovyroby vysli na 20e... nic viac...
netvrdim, ze ma predpokladat, ze auto bude komplet oservisovane, preto hovorim, ze pokial si auto dobre skontroluje, je mala sanca, ze sa na niecom opali... a ako bude vylietane bavo, tak bude vylietane aj rio, ak nie este horsie... okrem toho nestaci hladiet na kilometre, treba hladiet na stav, pretoze ak kupis auto pred povinnym servisnym intervalom nejakeho zlozitejsieho komponentu, tak to vie spravit peknu ciaru cez rozpocet...
okrem toho autor temy nechce nove auto, podla mna je to tiez hlupost, radsej za polovicnu cenu podobnu kategoriu s nalietanymi 30 000km z bazaru... za zvysne peniaze nemas sancu ten servis preplatit, ked uz ide o to...
// point: skus este sprasnit tvoju predstavu, nech ti vieme nasledne pomoct pri konkretnom modeli
netvrdim, ze ma predpokladat, ze auto bude komplet oservisovane, preto hovorim, ze pokial si auto dobre skontroluje, je mala sanca, ze sa na niecom opali... a ako bude vylietane bavo, tak bude vylietane aj rio, ak nie este horsie... okrem toho nestaci hladiet na kilometre, treba hladiet na stav, pretoze ak kupis auto pred povinnym servisnym intervalom nejakeho zlozitejsieho komponentu, tak to vie spravit peknu ciaru cez rozpocet...
okrem toho autor temy nechce nove auto, podla mna je to tiez hlupost, radsej za polovicnu cenu podobnu kategoriu s nalietanymi 30 000km z bazaru... za zvysne peniaze nemas sancu ten servis preplatit, ked uz ide o to...
// point: skus este sprasnit tvoju predstavu, nech ti vieme nasledne pomoct pri konkretnom modeli
-
RATZINGER666
Darca
frikso: vychadzam zo skusenosti, jazdil som aj v rozheganom 5rocnom hjundaji, ktory mal 60 000km, a jazdil som aj v W124 ktora ma pomaly 20rokov a cca 350 000km... rozdiel je neporovnatelny v prospech merklu... a samozrejme nie su to jedine dve auta, v ktorych som jazdil, ale na tomto porovnani je vidiet to, co chcem povedat... ten novy accent stal novy 400 000sk a odjazdilo sa na nom 60kkm a W124 stala 320 000 a odjazdene kilometre netusim, pretoze uz od kupy ma zaseknuty kilometrovnik... odhad 120 000... hjundaj kupovany pred 5 rokmi, merkel pred 7, servis oboch bol kupodivu porovnatelny... a ten myslim aj jedinou porovnatelnou vecou aj ostane...
Tak v tomto máš pravdu, tie passaty sú stále premrštené. Na druhej strane odstup týchto dvoch vozidiel su 4 roky, čo nie je až taká doba a rozdiel kategorii menší než napr. oproti tomu riu.Point napísal:ani by som nepovedal.. ked si porovnas ceny napr s passatom a samozrejme vybavu tak bmw ma stale navrch .. a kludne mozes porovnat 2005 passat a e46 2001
Keď pozerať novšie vozy, tak by som sa zameral na pažravých šrotovačov, čo to neodhadli s leasingom. Tam by sa mohli nájsť atraktívne kúsky.
ja by som volil zrejme e39. z mojho uhla pohladu velmi pekne (az na predne svetla), elegantne bawo. priestranne, spolahlive a co sa tyka nahradnych dielov, tak s tymi sa obchoduje ako s parkami. staci pozriet na klubove stranky. ked si niekto mysli, ze servis BMW je drahsi ako servis nejakeho ineho auta, tak sa riadne myli. pre porovnanie... v lete som menil na hyudai (lantra rv 96) predne brzdy. cele kotuce a platnicky. v beznom servise ma to stalo aj s materialom 200€. celkom vysoke cislo. pytal som sa preco to stalo tak vela a odpovedou mi bolo, ze na tychto autach sa nedaju kotuce zhodit tak lahko. vraj su nalisovane a trebalo to robit strojom (plus nejaky obkec, ktoremu som ja ako nemechanik prd rozumel). na BMW by mi stacilo 10 minut pobrowsit klubove stranky, kupit kotuce a platnicky a mohol som si to vymenit sam. cele je to o 5 sroboch na kolese a 1 na kotuci a stalo by ma to o hodne menej. ked som videl kamarata ako zhodil z svojho bawa kotuce a platne behom par minut, tak mi bolo jasne, ze uz len kvoli takymto detailom by som do toho siel. niekde som to uz tusim spominal, ze na WIP autovrakovisku boli 7er, ktore mali nalietane okolo 600 - 700 000 km. zvuk motora otrasny ako pred absolutnym zosypanim, ventily rozbite, hlava K.O., ale tie kilometre to vydrzalo. chcel by som vidiet nejaku Kiu, ktora nabehna aspon 400 000 
btw tiez mam podobne poziadavky na auto len s o vela nizsim budgetom. keby som do toho chcel vrazit viac, tak by to bola e46 dovezena z nemecka. lenze pri tychto autach je to trosku nebezpecne kupovat z druhej ruky. tieto kary boli velkym krokom vpred. ked tomu niekto dupne na krk, tak to besne taha a ked to taha, tak sa tomu dupe na krk stale. preto su vacsinou tieto jazdene auta v desnom stave. e46 si vacsinou kupuju chalani, ktori chcu rychle auto za nizky peniaz. M verzie jazdia este stale na okruhoch. ale vlastnosti toho motora ma neskutocne lakaju a casom sa nieco take snad ocitne u mna. alebo spominana e39 s vymenenymi prednymi svetlami.
btw tiez mam podobne poziadavky na auto len s o vela nizsim budgetom. keby som do toho chcel vrazit viac, tak by to bola e46 dovezena z nemecka. lenze pri tychto autach je to trosku nebezpecne kupovat z druhej ruky. tieto kary boli velkym krokom vpred. ked tomu niekto dupne na krk, tak to besne taha a ked to taha, tak sa tomu dupe na krk stale. preto su vacsinou tieto jazdene auta v desnom stave. e46 si vacsinou kupuju chalani, ktori chcu rychle auto za nizky peniaz. M verzie jazdia este stale na okruhoch. ale vlastnosti toho motora ma neskutocne lakaju a casom sa nieco take snad ocitne u mna. alebo spominana e39 s vymenenymi prednymi svetlami.
a preco sa prave zameriavas na KIA RIO ako oponent tomu bmw, ked mas finalny rozpocet 10000€ tak do toho spada vela novsich aut urcite lepsich ako rio, napr ford focus, mozno aj golf V ktore su kvalitou uz na dobrej urovni, ako tu uz bolo spometute by bolo fajn hladat ludi co odtupia leasing, vtedy maju casto krat malo najazdene
kvoco: ano pravdu mas, ten rozpocet je uplne mimo tohto auta. autor temy tento model spominal, tka som ho zobral ako oponenta. ja keby som mal taky rozpocet, tak by som tiez siahol po niecom inom. zalezi od vkusu, skusenosti, skusenosti jeho znamych a podobne. preto nikomu ziadny nazor vyvracat nebudem. kazdopadne sa to da aplikovat aj na inych modeloch.
edit: nieco taketo by som si predstavoval ja: http://www.bmwklub.sk/predaj-auta-bmw/p ... 25613.html
edit: nieco taketo by som si predstavoval ja: http://www.bmwklub.sk/predaj-auta-bmw/p ... 25613.html