co by ste poradili, ake jednoduche - az stredne zlozite cukrovinky - alebo aj slane., sa daju upiect na Vianoce, sviatky?.......Viem, ze na nete mam receptov milion, ale rad by som pocul od ludi, co uz maju nieco odskusane...
Rad by som totiz prekvapil frajerku, a zopar veci osobne urobil....nakolko je poznat ked je to kupovane
Ci to bude nejako extra blbe to neviem, baby (ak ste tu) potesili by ste sa keby vam partnet nieco na sviatky upiekol?
Jednoduchý a dobrý je zákusok z indián keksov, piškót a pudingu.
V prípade že nemáš nič proti týmto zložkám, príprava je fakt jednoduchá.
Nachystáš si plech na pečenie - plech trochu vyššími okrajmi je lepší.
Celé dno plechu zaplníš rozloženými indián keksami.
Do širšej šálky uvaríš kávu.
Uvaríš puding, najlepšie vanilkový zlatý klas - liter mlieka a tri zlaté klasy, vanilkový cukor a kryštálový cukor, aby si to mal sladké koľko chceš,
Asi polovicu pudingu vyleješ na indián kekse na plechu a rozotrieš.
Piškóty namáčaš do kávy a ukladáš do pudingu pekne vedľa seba až zaplníš celý plech.
Zaleješ druhou polkou pudingu a zarovnáš.
Na vrch naukladáš indián kekse rovnako ako si ich ukladal na dno.
Na indián kekse môžeš dať várovú čokoládu podľa návodu na obale, alebo napríklad natrieť lekvár a posypať grankom.
Na klasický plech treba 6 balíčkov indián keksov, jeden balíček piškót, liter mlieka, tri zlaté klasy, 1-3 vanilkový cukor, trochu kryštálového cukru a jednu várovú čokoládu.
Hotové sa to nechá v chladničke niekoľko hodín odstáť, kekse potom zmäknú.
Niekto radí do pudingu pridať maslo aby to vraj dobre stuhlo, ale ono to tam vôbec netreba, radšej uvariť hustý puding. (preto tri zlaté klasy a nie dva)
Thovt napísal:.....
Niekto radí do pudingu pridať maslo aby to vraj dobre stuhlo, ale ono to tam vôbec netreba, radšej uvariť hustý puding. (preto tri zlaté klasy a nie dva)
Urcite vyskusam.....ale ako pozeram vela ludi to necha na mamy
burizonove gulky , potrebujes par balikov burizonov, cukor, salko, trocha hery, postup: cukor rozpustis na miernom ohni, kym neskaramelizuje,pridas salko, chvilu povaris a potom odstavis, pridas trochu hery a vysypes tam burizony, vznikne ti masa, zktorej potom robis gulky, je to perfektna pochutka, ktora u nas na vianocnom stole nikdy nemoze chybat, samozrejme toto je moja specialita, ktoru vzdy robim ja