Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

Tempus7 napísal:Ano, vykorisťujú iných, ale čo si vlastne predstavuješ pod pojmom "tvoriť" ?
Kreativitou sa rozumie schopnosť človeka vytvárať akékoľvek nové a pôvodné myšlienky, ktoré ich pôvodca prv nepoznal.

Najdlhšiu už prekonanú tradíciu malo užšie chápanie tvorivosti ako elitnej aktivity talentovaných vyvolencov osudu zaoberajúcich sa umením, vedou a vynachádzaním

http://sk.wikipedia.org/wiki/Kreativita
Tempus7 napísal:Ako monoteisti boli v tej dobe zavrhovaný, hoci mali aj kráľovstvo, ale čo zmohli proti veľkým ríšam Asýrčanov, Egypťanov, Peržanov, Rimanov, Byzantov, a Arabov ? Ako som už písal, v napätej Blizkovýchodnej oblasti nemá malý národ šancu, lebo vždy si ho podrobili tie väčšie a silnejšie
Zvlastne ze tych zidov si nepodrobili.
Tempus7 napísal:Napríklad, to čoho sa držíš aj ty ako ateista, že žiadny svetský vládca nieje Bohom.
Myslis si ze oni jediny prisli s touto myslienkou?

Rimska risa bola jeden cas republikou, v Grecku fungovala demokracia, takze je na mieste sa skroj opytat kto a kedy prisiel s teoriou ze svetsky vladca je boh?
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

Ale podrobili, navzdory tomu si však zachovali svoju kultúru
S tou myšlienkou prišli Gréci, aj Židia(od nich to čerpáme nepriamo).
takze je na mieste sa skroj opytat kto a kedy prisiel s teoriou ze svetsky vladca je boh?
Pokiaľ viem, tak Egypťania
Nech to zhrniem,
chcem tým povedať len to, že vykreslovať Ž/židov ako parazitov a lichvárov (tu sa s tebou nehádam), ale zároveň bagatelizovať ich prínos vo vede a pokroku je úplne mylné
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No dobre, okrem nich este civilizaciu nevytvorili cernosi
Áno, černosi majú menšie IQ atď, ale treba sa pozrie aj na tie prírodné či klimatické podmienky, to prostredie tiež zohráva svoju rolu.
Ale "preboha", dúfam, že sa nedostaneme ešte aj k riešeniu černochov. :)
Eurospka civilizacia, Americka civilizacia to je vsetko dielo bielych, alebo uz mnou spominane rise Egyptska, Grecka a Rimska atd atd.
No, ale to berieš podľa mňa troška nespravodlivo, Egypťanov, Rimanov, Európanov hodíš do biele rasy a vyrukuješ tu s úspechmi a Židov z biele rasy vytrhneš, označíš ich za semitskú/židovskú rasu ( teda v podstate za nijakú, len za to ,čo sú ) a poukazuješ na ich neschopnosť.
Troška čudný prístup, keď nechceš deliť rasy na 3 základné tak dobre, ale rozdeľ spravodlivo aj bielu rasu na rôzne podrasy, mne takí Egypťania, Rimania a Gréci neprídu moc príbuzní.

A na rozvoji americkej civilizácie sa Židia podieľali, či nie ?

tehla :
To som nikde netvrdil, veď vraj vynašiel atomovu bombu
Tebe som to ani nepripisoval, veď som napísal, že som to čítal na slovenskom B&H.
Ale ja som sa ťa niečo pytal, prečo prudiš na kresťanstvo a obhajuješ judaizmus?
To nie je pravda, ja určite žiadny judaizmus neobhajujem, mne sú všetky náboženstvá v podstate proti srsti. Určite nemusíš mať obavu, že by som obhajoval Židov, len proste o ich náboženstvo toho moc neviem a navyše tu nediskutujem so Židmi, ale s kresťanmi.
To som tu už viackrát vysvetľoval, prečo "útočím" akože "iba" na kresťanov.
A tie tvoje výplody o mojom zaradení určite nie sú teórie, ale len tvoje subjektívne a (môžem potvrdiť) nepravdivé hypotézy.
Royalflush
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Royalflush »

Hughito, si černoch?
hughito
Redeemer
Redeemer

Royalflush napísal:Hughito, si černoch?
Áno, som černoch a mám menšie IQ. Nemal som také šťastie byť beloch a mať také veľké IQ ako Royalflush.
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

hughito napísal:Áno, som černoch a mám menšie IQ. Nemal som také šťastie byť beloch a mať také veľké IQ ako Royalflush.
Odkiaľ si prišiel na to, že černosi majú menšie IQ?
hughito
Redeemer
Redeemer

Gepid napísal:Odkiaľ si prišiel na to, že černosi majú menšie IQ?
To je proste fakt, neviem čo k tomu viac povedať.
Najväčšie IQ majú zas Ázijci.
No a aby som sa vrátil k tým černochom, tak tí si to zas vynahradzujú na telesnej štruktúre a celkovo fyziológii tela, ktorú majú určite najlepšiu zo všetkých rás.
Samozrejme, to sú len štatistiky, napríklad momentálne človek s najvyšším IQ je aj černoch Philip Emeagwali, nigérijský matematik a ruský šachista Kasparov.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Kali - svetský panovník sa sám vyhlasoval za boha napríklad v tebou zmieňovanej egyptskej civilizácii...a tuším aj v Ríme malo pár cisárov podobné maniere. Imho egypťania sú bieli? :smt081 Egypt je v afrike na pomedzí s arábiou (proste krajiny, kde žijú uteráci), takže majú bližšie k "hnedej" "rase" než ku nám... takže by podľa tvojej teórie nemali vybudovať civilizáciu... pozdravuj pyramídy. Nejak som nepochopil, prečo by židia nemali vytvoriť civilizáciu, ale napríklad takí Babylončania, Sumeri, Asýrčania už hej... všetko národy žijúce na tom území (Sumeri o "pár" rokov skôr) a susediace s Izraelom - vtedajším izraelom. Nič ti nevraví vybudovanie chrámu, spísanie zákona...? Aké sú podľa teba základné znaky civilizácie?

Nauraa - Nie, Adventisti siedmeho dňa sú "potomkovia" Jehovistov - po tom, čo Jehováči predpovedali koniec sveta (teraz neviem ktorý z mnohých predpovedí) a nič sa nestalo, žiadny armageddon, tak skupina viac duchovne orientovaných Jehovistov si povedala, že len zle pochopili výklad Biblie - v ten dátum nemal byť koniec sveta, ale Ježiš mal vstúpiť do nebeskej svätyne svätých (v nebeskej reprezentácii starého židovského chrámu, svätyňa svätých = miesto, kde v starom žid. chráme sa stretával veľkňaz s Bohom). Potom im ešte o tomto písala ich prorokyňa (meno mi vypadlo) v niekoľkých knihách... inak, názory niektorých adventistov na to, ako bude vyzerať koniec sveta/nebo sú veľmi zaujímavé, keďže po Jehovistoch zdedili veľký záujem o štúdium Zjavenia Jána z Biblie... - moje poznatky sú z rozhovorov s "farármi" Adventistov a mnohých "radových" veriacich...

odkiaľ je tvoja informácia, že Adventisti boli skôr než Jehovisti?

//autoeditácia príspevku ( 18 Dec 2009, 9:29 )
edit: Einstein a Planck -
Einstein je proste mega známy, pretože jeho objav teórie relativity veľmi ovplyvnil naše pozeranie sa na fyziku... zabudnite na stredoškolskú interpretáciu tejto teórie: teleso sa pohybuje relatívne voči inému, uvedomte si, ako to napomohlo a ovplyvnilo kvantovú fyziku. A o to ide. Výroba jadrovej bomby? Najrozumnejší vynález v dejinách (hneď po splachovacom záchode).

Planck - neboj, nie je v tieni niekoho iného, je tak isto známy - planckov čas, planckova konštanta... takže tvrdiť o týchto dvoch pánoch, že einstein je známejší pre to, že bol žid je prinajmenšom úsmevné... to môžte začať porovnávať Boyla a Galilea s Kopernikom...proste niečo absurdné.
Každý toho spravil pre modernú vedu dosť a je hlúpe ich porovnávať kto viac a kto je známejší... vo vede sú známi obaja - kuk do vysokoškolskej fyziky a chémie...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Stoporko k tym Egyptanom odporucam toto http://beo.sk/pochod-titanov/468-08-egy ... ustna-risa

Hughito to tvoje vnimanie bielej rasy je dost skreslene rovnako aj s tym prostredim takze odporucam zase toto http://beo.sk/pochod-titanov/448-01-dol ... -a-kultura

Zidov nemozem dat do bielej rasy rovanko ako arabov (farba pleti neni prioritna a tymto uvazovanim tieto rasy mozme pridelit hocikam). Tieto rasy mozme povazovat bud za samostanty druh nejakych miesancov alebo jednoducho semitske rasy, alebo z geografickeho hladiska ich mozme priradit k azijskej rase.

Tato diskusia uz ide mimo temu takze pokracovat odporucam bud v pripade rasy tu http://www.hojko.com/skinheads-t17425.h ... t=skinhead alebo tu http://www.hojko.com/multi-kulti-t66762 ... ti%20kulti

Tempus7 napísal:chcem tým povedať len to, že vykreslovať Ž/židov ako parazitov a lichvárov (tu sa s tebou nehádam), ale zároveň bagatelizovať ich prínos vo vede a pokroku je úplne mylné
A kde popieram ze niektori ich jednotlivci v ramci europskej spolocnosti sa zasluzili o pokrok? Stale sa tu bavim o komlexnom zidovskom narode ako celku, mna vobec nezaujima par ich jednotlivcov.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Stoporko, toto je jeden priklad z mnohych, nemusime to tu vôbec rozoberať. Takych pripadov je strašne veľa. Napr. Charlie Chaplin vraj svojho času v Holywoode predstieral, že je žid, aby postupil v kariere :lol: Jednoducho sa navzajom uprednostňuju

Chapem, prečo ich tak obhajuješ. Media, vrcholni predstavitelia dnešnej cirkvi atď velebia židov ako niečo dokonale a nespravodlivo trpiace. Lenže aj keby si neviemako chcel, proste nevyvratiš, že je tu skupina „mocnych“ židov (s veľmi negativnym spoločenskym vplyvom) skryvajucich sa za tento narod, vytvarajucich o židoch obraz nedotknuteľnosti.

Par dôkazov slobodomurarskej infiltracie aj vo Vatikane:

Davidova hviezda na Ratzingerovej čiapke:
Prílohy
aax (4).jpg
12pope_650.jpg
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

Stoporko napísal: Nauraa - Nie, Adventisti siedmeho dňa sú "potomkovia" Jehovistov - po tom, čo Jehováči predpovedali koniec sveta (teraz neviem ktorý z mnohých predpovedí) a nič sa nestalo, žiadny armageddon, tak skupina viac duchovne orientovaných Jehovistov si povedala, že len zle pochopili výklad Biblie - v ten dátum nemal byť koniec sveta, ale Ježiš mal vstúpiť do nebeskej svätyne svätých (v nebeskej reprezentácii starého židovského chrámu, svätyňa svätých = miesto, kde v starom žid. chráme sa stretával veľkňaz s Bohom). Potom im ešte o tomto písala ich prorokyňa (meno mi vypadlo) v niekoľkých knihách... inak, názory niektorých adventistov na to, ako bude vyzerať koniec sveta/nebo sú veľmi zaujímavé, keďže po Jehovistoch zdedili veľký záujem o štúdium Zjavenia Jána z Biblie... - moje poznatky sú z rozhovorov s "farármi" Adventistov a mnohých "radových" veriacich...

odkiaľ je tvoja informácia, že Adventisti boli skôr než Jehovisti?
Počas jeden a pol storočia svojej existencie Cirkev adventistov siedmeho dňa vyrástla z hŕstky zanietencov, ktorí v úsilí poznať pravdu pozorne študovali Bibliu, na celosvetovú komunitu viac ako jedenásť miliónov členov a miliónov ďalších, ktorí považujú Cirkev adventistov za svoj duchovný domov. Vierouka adventistov siedmeho dňa má svoje základy v učení Millerovho hnutia zo 40-tych rokov 19. storočia. Hoci názov "adventisti siedmeho dňa" si zvolili už v roku 1860, denominácia nemala oficiálnu organizáciu až do 21. mája 1863, kedy hnutie zahŕňalo približne 125 zborov a 3500 členov.
Novodobé dejiny Jehovových svedkov sa začali písať pred viac ako sto rokmi. Začiatkom 70. rokov 19. storočia v americkom štáte Pensylvánia v meste Allegheny, ktoré je dnes časťou Pittsburghu, vznikla pomerne nenápadná skupina študujúca Bibliu. Hlavným iniciátorom činnosti skupiny bol Charles Taze Russell. V júli 1879 vyšlo prvé číslo časopisu Zion's Watch Tower and Herald of Christ's Presence (Sionská Strážna veža a hlásateľ Kristovej prítomnosti). Do roku 1880 vznikli z tejto malej biblickej skupiny desiatky zborov v okolitých štátoch. V roku 1881 bola založená spoločnosť Zion's Watch Tower Tract Society a v roku 1884 bola zaregistrovaná.
To je z ich oficiálnych stránok, adventisti 7. dňa vychádzajú z milleritov (čo bolo hnutie tiež okolo jedného predpovedača konca sveta a druhého príchodu JK, teda nie z jehovistov http://en.wikipedia.org/wiki/Millerites

ďalej, k jehovistom a ich počiatkom, z wikipédie:
Charles Taze Russell came in contact with Advent Christian[4] preacher Jonas Wendell[5] (influenced by the Millerites) in 1869[6] and began a Bible study group soon after in Pittsburgh, Pennsylvania. He acknowledged[7] the influence of Adventist ministers George Storrs (who had earlier predicted Christ's return in 1844)[6] and George Stetson, and also strongly reflected the teachings of Philadelphia Lutheran pastor Joseph Seiss.[6]
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of ... _Witnesses

takže v podstate jehovisti sa inšpirovali skôr adventistami, než naopak
nauraa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nauraa »

kali520 napísal:No skor tvoja neschopnost prijat moje odpovede
Na toto si mi k veci neodpovedal. Hlavne, ze tvrdis, ze moje prispevky maju nulovu hodnotu...

Stoporko napísal:Nauraa - Nie, Adventisti siedmeho dňa sú "potomkovia" Jehovistov - po tom, čo Jehováči predpovedali koniec sveta (teraz neviem ktorý z mnohých predpovedí) a nič sa nestalo, žiadny armageddon, tak skupina viac duchovne orientovaných Jehovistov si povedala, že len zle pochopili výklad Biblie - v ten dátum nemal byť koniec sveta, ale Ježiš mal vstúpiť do nebeskej svätyne svätých (v nebeskej reprezentácii starého židovského chrámu, svätyňa svätých = miesto, kde v starom žid. chráme sa stretával veľkňaz s Bohom). Potom im ešte o tomto písala ich prorokyňa (meno mi vypadlo) v niekoľkých knihách... inak, názory niektorých adventistov na to, ako bude vyzerať koniec sveta/nebo sú veľmi zaujímavé, keďže po Jehovistoch zdedili veľký záujem o štúdium Zjavenia Jána z Biblie... - moje poznatky sú z rozhovorov s "farármi" Adventistov a mnohých radových" veriacich... Odkiaľ je tvoja informácia, že Adventisti boli skôr než Jehovisti?
Nie, ako uz MIRV napisal, nie su. Adventisti (znami aj ako milleriani) su hnutim, ktore zalozil William Miller zaciatkom 30. rokov. Na rok 1843 a neskor na 1844 predpovedal koniec sveta, no ten sa nekonal, preto niektori jeho sklamani stupenci odisli a pripojili sa k Elllen White, ktora sa stala zakladatelkou Adventistov siedmeho dna. V roku 1881 Charles Russel zalozil Straznu vezu - biblicku a traktatnu spolocnost, ktora sa v roku 1931 premenovala na spolocnost Svedkov Jehovovych, ktori na Adventistov nenavazuju bezprostredne, maju ale spolocnu myslienku adventu Jezisa a presvedcenie, ze je mozne urcit presny datum jeho prichodu. Mam to od predsedu Ceskej spolocnosti pre religionistiku.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Sorry za OT, ale nemôžem si pomôcť. Ján Pavol II pôsobil ako moja prababka, stelesnená dobrota. Oproti nemu Ratzinger vyzerá ako pure evil, proste totálny zloduch. Stavím sa že v AD&D by mal alignment lawfull evil. Presne ako nejaký wicked mních z typického cliché filmu. Evil Monastery Monk, z nejakej cursed monastery. Či to len ja mám ten pocit? Na všetkých fotkách má evil auru, podĺa mňa teda...

Trošku som sa pohral s jeho fotkou v photoshope. Tá horná je taká, ako by mal podľa mňa pôsobiť a vyzerať, tá dolná je pôvodná neupravená...záver si spravte sami...:)

Obrázok
Prílohy
ratzinger.jpg
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

uplink napísal:Sorry za OT, ale nemôžem si pomôcť. Ján Pavol II pôsobil ako moja prababka mama, stelesnená dobrota. Oproti nemu Ratzinger vyzerá ako pure evil, proste totálny zloduch. Stavím sa že v AD&D by mal alignment lawfull evil. Presne ako nejaký wicked mních z typického cliché filmu. Evil Monastery Monk, z nejakej cursed monastery. Či to len ja mám ten pocit? Na všetkých fotkách má evil auru, podĺa mňa teda...
myslíš toto? pápež palpatine :D
Prílohy
ratzinger-palpatine.jpg
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Presne o tom hovorím, nechcem pôsobiť nejako povrchne [aj keď som a veľmi :D], ale tak niekto kto predstavuje "Božieho" námestníka, by zrovna nemusel vyzerať ako prime evil :?
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Tu ide skôr o to, aký je vnútry a nie ako vyzerá na vonok
hughito
Redeemer
Redeemer

Gepid napísal:Tu ide skôr o to, aký je vnútry
No tiež žiadna sláva. :?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Gepid hej, to nám nejako došlo. Avšak určite si počul už aj o tom, že Tvoje vnútro odzrkadluje Tvoj zovnajšok. Nejde o to či má krivý nos, alebo vypúlené oči, o tom som vôbec nehovoril. Písal som o jeho vyžarovaní. Sú starí ľudia, ktorí su síce starí, ale pôsobia dobrácki a milo a sú takí čo pôsobia evil. Ide o to ako človek žil počas života, ako sa správal, tváril, či sa smial, alebo mračil, či dobrorečil, alebo zlorečil. Podľa toho aj na starobu vyzeráš. Je to fyzika, biológia [biofyzika] a morálno-duševný zákon. Samozrejme že výnimka potvrdzuje pravidlo, na wikipedii som si o ňom prečítal čo to, vyrastal v ťažkých podmienkach, aj keď v "zbohatlíckom" domčeku, avšak o to mi nešlo. Šlo mi naozaj o to ako na mňa pôsobí. Ani Ján Pavol II. nebol žiadny krásavec, alebo bol to proste taký dobrý deduško...ak mi rozmumieš...
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Vtip: skupinka Hitlerjugend na ulici bije poľskeho chlapca, pristavý sa pri nich okoloiduci a hovori chlapcom: nehanbíte sa, čo ak z toho chlapca raz bude papež? Zrazu sa ozve jeden výrastok: "haha, keď tento bude pápež, tak ja budem hneď po ňom"

O 5 dni su vianoce. Darčeky už mate pokupene? Izbičky popratane? :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

nauraa a spol - ok, beriem. Mne to tak vraveli adventni farari...tak som ich asi zle pochopil...

a hlavne nezabudnut vyčistiť komin a krb, aby mal kadiaľ santa prísť :) Jeho CocaCola kamióny už prišli...dnes som jeden videl v Ba smerom na aupark... :D

//autoeditácia príspevku ( 19 Dec 2009, 19:27 )
teraz dávali v správach na markíze o zázrakoch na ukraine - uzdravovania chorých v tom kostole, pred ktorých je socha ako Jozef drží Ježiška. Zaujímavé, že socha by mala byť z jedného kusu kameňa, no rokmi ten Ježiško bledne, no zvyšok sochy ostáva rovnaký...

čo si o tých uzdraveniach, prípadne soche myslíte?

(v správach vraveli, že tie uzdravenia sú aj lekársky zdokumentované - lekári si to nevedia vysvetliť - teta mala umrieť na rakovinu, nik je nedával nádej... a podobne)
Napísať odpoveď