Rozmazany (neostry) obraz - slaba grafika?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Nyssow
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Rozmazany (neostry) obraz - slaba grafika?

Príspevok od používateľa Nyssow »

Zdravim mam doma na testovanie jedno starsie PC (2005), a problem je, ze obraz je nejaky rozmazany. Je to PC HP dx2000 - http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... =c00193950 . Grafika je integrovana Intel 82865G Graphics Controller 64MB. Ide cez D-Sub do monitora LCD BenQ FP93G (1280x1024 - plne funkcny - odskusany na inych PC). Napadaju ma dve moznosti.

1.) Zle nainstalovane drivery - skusil som nainstalovat, najnovsie od HP - http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... 1093#11360 - nepomohlo.

2.) Karta nezvlada taky velky obraz. Je to ako ked si date na monitore mensie rozlisenie, avsak tu je rozlisenie nastavene dobre. Neviem, ako je vykonoste tato horsia/lepsia od Geforce 4 MX400, avsak tej to problem nerobilo.

V prílohe rozmazanie obrazu + GPU-Z screen.

Nejake navrhy, ako to odstranit? Tento pocitac bol doteraz pouzivany na 15 palcovom LCD, kde problemy neboli. Dakujem
Prílohy
rozmazanie.PNG
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Na tom obrazku ma byt to "rozmazanie"? :smt104 Iba ja tam nic nevdim?
Ak si ale ten screen posielal z toho PC, tak bude asi zly monitor. Pretoze ja tam naozaj nic nevidim :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

obrázok je vždy rovnaký, je vidieť len artefakty a podobné veci a to tiež nie autenticky. Je zle nakalibrovaný monitor, možno cleartype zapnutý, alebo dačo.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Je to pripojene cez analog, nie je vylucene, ze je tam nejake silnejsie rusenie.. Pouzivas solidnejsi kabel s feritovym jadrom? Ono totiz to rozmazanie moze byt sposobene vlnenim obrazu (najviac ho vnimat ked sa na obraz pozries pod velkym uhlom)
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Hm, pozeram z duheho PC, ten obrazok je tu ostry..

Skusil som zmenit obnovovaciu frekvenciu, z 60Hz na 75Hz, a obraz je normalny ostry. Neviem aky to malo nato vplyv no uz to funguje. Kabel, neviem co sa kvality tyka, bol ku monitoru Samsung T220, cize tam by problem nemal byt. (predtym, na este starsiom PC co som spominal s Geforce 4, tam bol nejaky uplne obycajny, ani neviem z kade a fungovalo..)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

No ta frekvencia tiez robi svoje. Zalezi od toho, na ktoru je monitor optimalizovany. Ze ma toto nenapadlo, rovnako to mam aj v robote - na 60Hz, je to nepozeratelne :)
Napísať odpoveď