GPS do auta
GPS do auta
(v prípade potreby mi presuňte tému do vhodnej kategórie)
aké sú dobré aké nie a prečo, a tak.
čo odporučíte čo nie, na čo si dať pozor
mám na mysli čisto GPS, nie v kombinácii s mobilom
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
V prvom rade sa spytam, comu davas prednost - jednoduche nahranie map a aktualizacii nacierno, alebo oficialnu podporu (tj plne legalna aktualizacia), nizsia cena, velky displej, mapy ktorych statov..
Lidrami su v nasich koncinach Garmin, MIO, a konecne aj TomTom sa dotiahlo. Su aj ine, lacnejsie znacky, ale - nekupujes to na chvilku, ci?
Ak planujes pravidelny upgrade map legalnou cestou, tak nie je odveci poobzerat sa po Garmine s moznostou dozivotnej aktualizacie map za priplatok, ak by si rad mapy nahraval ako sa ti zapaci, tak jednoduchsie je to u MIO. CO sa TomTom tyka, tam prehlad nemam.
A model? Vyberaj podla statov ktore sa ti zidu, podla toho ci potrebujes/vyuzijes BT handsfree, pripadne ti mozno zaimponuje vacsia uhlopriecka displeja. Po mapovej stranke Slovenska su +/- zhodne, nakolko podrobne mapy Slovenska dodava CONAN (distributor garminu), rozdiely budu ked tak vo vizualizacii map a rychlosti prepocitania trasy (nuz v sucasnosti to uz hadam nie je taky problem ako par rokov dozadu).
Lidrami su v nasich koncinach Garmin, MIO, a konecne aj TomTom sa dotiahlo. Su aj ine, lacnejsie znacky, ale - nekupujes to na chvilku, ci?
Ak planujes pravidelny upgrade map legalnou cestou, tak nie je odveci poobzerat sa po Garmine s moznostou dozivotnej aktualizacie map za priplatok, ak by si rad mapy nahraval ako sa ti zapaci, tak jednoduchsie je to u MIO. CO sa TomTom tyka, tam prehlad nemam.
A model? Vyberaj podla statov ktore sa ti zidu, podla toho ci potrebujes/vyuzijes BT handsfree, pripadne ti mozno zaimponuje vacsia uhlopriecka displeja. Po mapovej stranke Slovenska su +/- zhodne, nakolko podrobne mapy Slovenska dodava CONAN (distributor garminu), rozdiely budu ked tak vo vizualizacii map a rychlosti prepocitania trasy (nuz v sucasnosti to uz hadam nie je taky problem ako par rokov dozadu).
-
Kibo
Hardcore addict
Za tých pár rokov, čo jazdím sa technológia posunula na úplne inú úroveň, mapy už sú kvalitnejšie aj na lacných prístrojoch, nemalo by sa stávať to, že na diaľnici Ti bude zrazu kázať v 130ke odbočiť do poľa 
Mám teraz jeden nový kus na predaj, pozri si bazár, ale neviem či nebude pre Teba drahý. Ak ho chceš fakt používať iba príležitostne, možno by padlo vhod dačo lacnejšie, ale rátaj s tým, že čím lacnejší aparát, tým menšie rozmery a teda aj display. Ten čo ponúkam má 4,3" a dáke lacnejšie potom 3,5" alebo tak podobne. Potom je ešte základný parameter pri výbere počet štátov, ktoré mapy obsahujú, môj má mapy 42 štátov, ak kúpiš dačo lacnejšie, bude tam mapa možno 7 okolitých štátov, takže si treba zvážiť, kadiaľ budeš jazdiť. V tých najlacnejších väčšinou bývajú SK, CZ, PL, HU, SLO, HR a A, ale ak sa s ním vyberieš do DE, NL či FR, môžeš ho voziť akurát v kastlíku...
Najlacnejšie navigácie sa hýbu okolo 100€, ale ja osobne by som si asi priplatil za niečo väčšie, kvalitnejšie a s väčším počtom máp, ale ak máš ísť raz za rok do Chorvátska, na nákupy do Maďarska či po krówki do Poľska, bude stačiť aj lacnejší, nakoľko tie mapy to bude obsahovať.
Zo značiek by som preferoval Mio alebo Garmin, možno ešte TomTom - ten je drahší, ale má asi najkvalitnejšie mapy, sú to v podstate najväčší výrobcovia, Pioneer či Blaupunkt už budú drahé...
Mám teraz jeden nový kus na predaj, pozri si bazár, ale neviem či nebude pre Teba drahý. Ak ho chceš fakt používať iba príležitostne, možno by padlo vhod dačo lacnejšie, ale rátaj s tým, že čím lacnejší aparát, tým menšie rozmery a teda aj display. Ten čo ponúkam má 4,3" a dáke lacnejšie potom 3,5" alebo tak podobne. Potom je ešte základný parameter pri výbere počet štátov, ktoré mapy obsahujú, môj má mapy 42 štátov, ak kúpiš dačo lacnejšie, bude tam mapa možno 7 okolitých štátov, takže si treba zvážiť, kadiaľ budeš jazdiť. V tých najlacnejších väčšinou bývajú SK, CZ, PL, HU, SLO, HR a A, ale ak sa s ním vyberieš do DE, NL či FR, môžeš ho voziť akurát v kastlíku...
Najlacnejšie navigácie sa hýbu okolo 100€, ale ja osobne by som si asi priplatil za niečo väčšie, kvalitnejšie a s väčším počtom máp, ale ak máš ísť raz za rok do Chorvátska, na nákupy do Maďarska či po krówki do Poľska, bude stačiť aj lacnejší, nakoľko tie mapy to bude obsahovať.
-
Clean_Up
Professional
Osobne by som šiel do NAVON-u s iGO8.
Mrkni sem: http://www.navon.cz/igo
Mrkni sem: http://www.navon.cz/igo
spresniť?
dlhodobe pouzivanie
vecsia uhlopriecka = lepsia
moznost staleho obnovovania map (bez dokupovania dvojrocnych balickov), najlepsie bez potreby ist na predajne miesto
- pokritie najlepsie cela EU, prip. moznost doplnenia kedykolvek a akychkolvek map (bez dokupovania, stiahnut a nahrat)
pripojitalnost? akymkolvek sposobom na PC alebo kam treba na obnovu máp a nabijacka staci
dlhodobe pouzivanie
vecsia uhlopriecka = lepsia
moznost staleho obnovovania map (bez dokupovania dvojrocnych balickov), najlepsie bez potreby ist na predajne miesto
- pokritie najlepsie cela EU, prip. moznost doplnenia kedykolvek a akychkolvek map (bez dokupovania, stiahnut a nahrat)
pripojitalnost? akymkolvek sposobom na PC alebo kam treba na obnovu máp a nabijacka staci
-
Grim
Darca
...a čo by ste odporučili na jazdu po meste? Potrebujem niečo presné a rýchle, nie že prejdem cez križovatku a povie že odbočte doľava...niečo do 100€...ktorá značka je na tekéto účely lepšia. A ešte ak si niekto chce nelegálne nahrávať mapy, nieje tam problém so zhánaním máp alebo s ich aktuálnosťou alebo kompatibilitou?
-
Clean_Up
Professional
Grim-Reaperka > Nejde ani tak o značku, ako o navigačný SW ktorý je v danom prístroji. Mne osobne sa najmenej páčil Garmin. Bol dosť zabrzdený, reagoval skokovo, neukazoval návestné tabule, pruhy ani rýchlostné obmedzenia.
Ako som písal vyššie, hladal by som niečo s iGO8 a tie NAVON-y sú ozaj dobré navigácie.
Konkrétne túto sa chystám kúpiť: http://www.entershop.cz/main.aspx?CLS=P ... ID=-504886
//Navyše ten NAVON ide pekne svižne, plynulo. Ukazuje aj 3D nadjazdy. Mne sa velmi páči a idem ho aj kúpiť.
Ako som písal vyššie, hladal by som niečo s iGO8 a tie NAVON-y sú ozaj dobré navigácie.
Konkrétne túto sa chystám kúpiť: http://www.entershop.cz/main.aspx?CLS=P ... ID=-504886
//Navyše ten NAVON ide pekne svižne, plynulo. Ukazuje aj 3D nadjazdy. Mne sa velmi páči a idem ho aj kúpiť.
-
Kibo
Hardcore addict
Ako dávno to bolo? Ja som mal pár rokov dozadu Garmin a to bola hrôza, ale ako som písal, doba pokročila a teraz čo mám Garmina, tak ide dosť svižne, dá sa s ním jazdiť aj po meste, ak človek neletí 80-90 a stíha reagovať na pokyny GPS
Veľké ulice stíhaš, ale ak sa motáš dakde v malých uličkách a letíš, nestíhaš. "Pred 20m ste mali odbočiť vľavo..." 
-
Kibo
Hardcore addict
Neviem, staré Garminy boli strašné, to uznám, v tej dobe na tom Mio bolo lepšie a TomTom bol drahý a mali málo modelov. Mám teraz nového Garmina a vyhovuje mi, porovnať s Navonom to však neviem. Ale určite Garmin spravil obrovský pokrok v technike aj v dizajne, no stále mi je dáky TomTom či Mio sympatickejšie. Garmina mám iba preto, že som sa k nemu dostal za výhodných podmienok 
-
Suffel
Guru
sveta pravda stare garminy boli fakt hroza... mali sme jeden a stalcilo.. ale s novymi sa to neda porovnavat... teraz mame mio a garmina.. v mie mame igo8 a nemozem sa stazovat celkom spokojnost (s miomapami ktore mali starsie mia sa to neda ani provnat).. garmina co mame tak mali sme aj z tej serie s mensou uhlopriecko celkom postacujuca ale odporucil by som to skor len na hlavne tahy v meste to bolo niekedy stratene.. a co mame 765-ku tak to je uz o niecom inom.. ale ta sa pohybuje aj v inej cenovej relacii takze to je nieco ine.. inak mal som moznost prejst cez 1600km aj z tou co predava Kibo a odporucam tiez velka spokojnost ako tak rozmyslam nepametam si ze by sa nejako extra "oklamala"... inak po meste preferujem viacej IGO8 viac menej aj otec po mestach jazdi z igom..
-
Stoporko
VIP
mám turistický garmin etrex vista HCX (najnovšia vista) a aj v aute super. Tým, že je to turistické zariadenie, nemá hlasovú navigáciu, ale zobrazovanie je svižné, prepočet trasy rýchly a pri blížiacich sa udalostiach (odbočenie...) zapípa a vypíše čo treba spraviť na displayi. Možnosť dohrať si garmiňácke mapy (ktoré sa dajú v podstate všetky stiahnuť a kto je šikovný, vie si ich aj odomnknúť) mi príde lepšia ako igo - mal som, prišlo mi trochu nešikovné na ovládanie...
Keď som tomu zadal, nech ma v žiline naviguje k tescu, nebol problém... tak isto nech mi nájde najbližšiu benzínku nebol problém.
Takže garmin by som nezatracoval...
Keď som tomu zadal, nech ma v žiline naviguje k tescu, nebol problém... tak isto nech mi nájde najbližšiu benzínku nebol problém.
Takže garmin by som nezatracoval...
-
erytrocyt
VIP
Re: GPS do auta
Niečo pre inšpiráciu http://automix.centrum.sk/na-cestach/61 ... dioamaterachmirko napísal:(v prípade potreby mi presuňte tému do vhodnej kategórie)
vobec sa do toho nevyznam ale rozmyslam zeby som si kupil MIO V735u a chcel by som vediet ci sa da do toho dat iGO...bude to fungovat?alebo sa to vobec neda zrobit
-
Clean_Up
Professional
MioMap používa mapové podklady od iGO, takže možno to vyzerá ináč, ale v skutočnosti je to to isté. Žiadny posun k lepšiemu by si tým nedosiahol.
a co aktualizacie? mio ma spoplatnene aktualizacie a igo sa da aktualizovat zadarmo ,preto by som chcel radsej igo