Zhanam ladica

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
lezgy
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Zhanam ladica

Príspevok od používateľa lezgy »

Zdar chalpi
mam tu taky problem
ladim satelit a nemozem ani za nic trafit poziciu
najde sa v MI a okoli pripadne velke kapusany niekto kto by mi helfol s tymto problemom?
obec budkovce
servisy co som vyvolaval to niesu ochotni spravit pod 100euro kedze pozname ich blaboly musite sa presvedcit toto tamto, hento treba skontrolovat a pod
kedze uz to mam vsetko zmontovane nemam najmensiu chut calovat do luftu 3litre len preto ze pribehne a namera pristrojom za 10sekund
nemam totiz na parabolke stupnicu takze v tomto pre mna novom dome som ako slepy

pls ak by sa niekto nasel co by to vedel tak sa dohodneme....pripadne kontakt na niekoho
bud v naturaliach / 80%tna domaca alebo zaplatim :) /
dik
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

a co ides byt chciet ? ASTRU ? ... dnes sme ju mali naladenu za slabych 5 minut ... zober si kamarata ktory bude pri telke sledovat stav signalu a ty chod tocit parabolou ... za predpokladu ze je u teba vobec mozne signal chytit tak to mate zachvilu sfuknute, ta stupnica na drziaku je na ozdobu :-D :-D ...
lezgy
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

tak takuto duchaplnu odpoved od majstrov sveta som ocakaval
nic v zlom ale na take primitivne hluposti by som nepisal topic
ale dik za ochotu

BTW by ma zaujimalo ako ty naladis cez 3suradnice dualny zlucovac
sice viem ...za 5minut :)
peace
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

A keby si satelit nastavil podla nejakeho suseda?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

tak to neviem aky to bol sat ci ultra mega ako mas ty alebo obycajny (ale asi ultra mega, lebo mal stupnicu na parabole :-P ... ale ako vravim - na ozdobu), ale niesom šulda šikulda, nechal som si poradit co sa pri konkretnej dispozicii baraku oplati a vysla ASTRA ... tak sa dalo nejak zistit ze z daneho miesta musi byt sat orientovany niekne na juho-juhozapad ... ochotne poradili aku parabolu a vsetko okolo ... stacilo prist vyvrtat na juznej stene tri diery na drziak, zmontovat a zavesit parabolu s tym bazmekom, zapojit koaxial a bolo vymalovane .. zapnut telku povedat tatkovi nech cumi na urovne signalu, vyliezt na rebrik a pomaly natacat parabolu pozadovanym smerom pokial nieje signal dostatocny bola vazne ta najlahsia cast celej operacie O :-) :-) ...

a ked si poradit nevies tak si budes muset zaplatit, taky je proste zivot :-)

peace :-)
lezgy
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

dik
je to vybavene
haluska preco to neslo bola niekde inde :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

nordkapp_pb - predpokladam ze je rec o Astra 23.5 stupna vychodne, kde bezia SK/CZ stanice, tak juhozapad je v tomto pripade pase (ale beriem, ze bezny pouzivatel-laik toto vediet nepotrebuje a ani nema preco). V jeho pripade je navyse ten problem, ze vdaka absencie stupnice na naklopnej casti uchytu paraboly by mu nestacilo len tocit vpravo/vlavo, pokial sa neobjavi signal, ale aj naklapat hore/dole, co pocet roznych kombinacii niekolkonasobne zvysuje. Teraz si predstav v akej vzdialenosti od paraboly ta druzica vysiela, a prepocitaj si odchylku jedneho stupna, kolko je to na tu vzdialenost rozdiel.

Co sa daneho problemu tyka, nebolo by odveci spomenut v com sa vyskytol problem. Milujem, ked niekto ma problem nad ktorym si kolkokrat aj na niekolkych stranach ini lamu hlavy, a zakonci sa to slovami "problem vyrieseny, mozte lock"... Ked sa podobny problem stane u ineho, tak mu prave toto riesenie moze prist velmi vhod. Preto nebudte sebci a delte sa aj so skusenostami a nielen s problemami.
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

takisto sme astru ladili stylom jeden pri telke jeden medzi nimi a dalsi tocil parabolu . brat to dal na 98% signalu lepsie to nespravi snad ziadny servis :D
Walky
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Walky »

A ako to urobit ked uz mame Astru 23.5 naladenu ale nemame naladenu Astra 19.2. Vobec ju nevieme naladit.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Walky napísal:A ako to urobit ked uz mame Astru 23.5 naladenu ale nemame naladenu Astra 19.2. Vobec ju nevieme naladit.
Musis si kupit konvertor MONOBLOCK (bud SINGLE alebo TWIN) dat dole stary konvertor, nasrobovat tento, v prijimaci prepnut na ASTRA 23,5 a ASTRA 19,5, resp. sledovat uroven signalu na 19,5 - mozno bude treba pootocit parabolu, a dat vyhladat programy. VSETKO
EDIT: Ked to budes zapajat, daj si v googli vyhladat ZAPOJENIE MONOBLOCKU, aby si to dal spravne.
Napísať odpoveď