i5 divny zvuk
a co takto pripad ze an dosku su zle zaliate cievky a pisitia tie..tento problem je aj v niektorych zdrojoch..kedze pises ze je to v okoli CPu tak to mozu byt cievky ktore sa nachadzaju casto pri MOSFETOVYCH tranzistoroch ktore v spolupraci s kapacitormi lsuzia ako fazove napajanie CPU..maco54 napísal:Myslim ze je to isto procesor alebo tam niekde v taj blizkosti z hdd asi tazko ale este skusim pocut hdd som pocul ked formatoval a ten zvuk nejde vzdy
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
turboboost je dynamic OC featura nejakej dosky? Alebo myslíš turboboost vo Viste s flash drivom? A kebyže je to funkcia dosky, tak určite nepretaktuje 2.6 GHz CPU alebo na akom takte tiká tá i5ka na 3.2 až 3.4. Čiže určite ho tukni trochu hore a tú OC feature radšej vypnimaco54 napísal:Nechcem zakladat novu temu tak to davad este sem
Oplati sa mi pretaktovat i5 procesor??
Ak by som ho pretaktovat na 3.2 alebo 3.4GHz alebo vyssie tak mi bude fungovat este turboboost ci uz nie ??
Mam to aj na doske v biose sa to da zap a vyp
Ale mam aj softvare jeden setriaci driver a potom este nejaky EVO a tam sa da taktovat manualne alebo automaticky.
tak teraz neviem ako by som mal taktovat ? Softverovo biosovo??
Ale viem ze najlepsie je biosom.
A tie setriace funkcie a to dynamicke pretakt vypnut radsej hej?
Ale mam aj softvare jeden setriaci driver a potom este nejaky EVO a tam sa da taktovat manualne alebo automaticky.
tak teraz neviem ako by som mal taktovat ? Softverovo biosovo??
Ale viem ze najlepsie je biosom.
A tie setriace funkcie a to dynamicke pretakt vypnut radsej hej?
-
uplink
VIP
Šetriace funkcie nechaj zapnuté, ak máš namysli automatické podtaktovanie keď robíš v menej zaťažujucej aplikácii, poprípade je CPU idle. OC featury vypni. Je jedno či taktuješ v BiOS-e, alebo nejakou 3rd party utilititou, pokiaľ zvládne tá 3rd party utilita meniť FSB, cpu multiplier a.i. tak je to okay. Najlepšie je vygoogliť návod na taktovanie toho ktorého kúsku hw. ak nemáš nejaké väčšie skúsenosti s OC [napr. ja nemám, len úplné základy].
-
uplink
VIP
Pozri si ten návod na OC i5ky, to bude najlepšie. Tak nič nepokazíš a dosiahneš asi naj výsledok, poprípade nech poradí niekto kto má skúsenosti s OC Core i5 
http://www.hardocp.com/article/2009/08/ ... ng_preview
http://www.hardocp.com/article/2009/08/ ... ng_preview
Co je to bulletproof
A mozu sa tie ramky prejavovat aj tak ze napr: pri GTA 4 ked prsi tak dakedy nevidno vodu za autom alebo som bol na budove a dolu bolo parkovisko a na nom napis a na nom auto a ten napis vyzeral byt v rovine auta a ked som pozrel Cez dalekohlad pusky tak bol napis pod autom??
Alebo je to ovladacom od grafi?
A ako sa pusti ten memtest86 v dose
A mozu sa tie ramky prejavovat aj tak ze napr: pri GTA 4 ked prsi tak dakedy nevidno vodu za autom alebo som bol na budove a dolu bolo parkovisko a na nom napis a na nom auto a ten napis vyzeral byt v rovine auta a ked som pozrel Cez dalekohlad pusky tak bol napis pod autom??
Alebo je to ovladacom od grafi?
A ako sa pusti ten memtest86 v dose
-
uplink
VIP
Bulletproof [doslova nepriestrielný] = tutový, to znamená že na 100% odhalí chybu v ramke. To je chyba v drivery grafickej karty. Keby si mal vadnú RAM, tak Ti to hodí BSOD [blue screen of death].
http://www.memtest.org/#downiso
Tam stiahni iSO, napáľ na DVD, CD [odporúčam RW, potom to premažeš] daj boot from CD/DVD a je to, ono to spustí samo ten test a nechaj to pár minút bežať [40-50].
http://www.memtest.org/#downiso
Tam stiahni iSO, napáľ na DVD, CD [odporúčam RW, potom to premažeš] daj boot from CD/DVD a je to, ono to spustí samo ten test a nechaj to pár minút bežať [40-50].