Smrť obesením a iné spôsoby samovraždy
-
spojka13
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Smrť obesením a iné spôsoby samovraždy
len tak zo zaujimavosti, aka je príčina smrti obesenim?
//t0m4s3: edit nazvu temy
//t0m4s3: edit nazvu temy
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
audiotrack
VIP
predtým si ale treba prilepiť ruky o hlavu, aby bol efekt dokonalýGothaR napísal:Pripominam, ze zadusenie je neziaduce a stava sa vtedy, ked je kratka draha padu. Pri dobre prevedenom obeseni dotycny zomiera okamzite na zlomenie vazov. A ked je pad prilis dlhy a lano dost pevne, tak sa odtrhne hlava
Nejako to máš dobré zmapované...GothaR napísal:Pripominam, ze zadusenie je neziaduce a stava sa vtedy, ked je kratka draha padu. Pri dobre prevedenom obeseni dotycny zomiera okamzite na zlomenie vazov. A ked je pad prilis dlhy a lano dost pevne, tak sa odtrhne hlava
Ja len dodám, že aby bolo obesenie úspešné, vôbec nie je potrebná veľká váha obesenca. Dokonca je možné sa obesiť aj v pokľaku alebo v leže, ak je človek dostatočne odhodlaný. Obesenie, pri ktorom sa zlomí väz bolo ale častejšie v časoch, keď sa obesenie používalo ako spôsob popravy. Moderní samovhrahovia väčšinou volia obesenie bez skoku alebo pádu z výšky potrebnej na zlomenie väzu, takže najčastejšia príčina smrti pri obesení je v podstate stlačenie dýchacých ciest a zabránenie toku prívodu krvi do mozgu.
btw, nie som možný samovrah ani nemám samovraždy ako koníček, len čítam veľa detektívok
btw, nie som možný samovrah ani nemám samovraždy ako koníček, len čítam veľa detektívok
-
uplink
VIP
s akým nadšením a pátosom to napísalGothaR napísal:Pripominam, ze zadusenie je neziaduce a stava sa vtedy, ked je kratka draha padu. Pri dobre prevedenom obeseni dotycny zomiera okamzite na zlomenie vazov. A ked je pad prilis dlhy a lano dost pevne, tak sa odtrhne hlava
Jednoduché, presné, stručné, výstižné.GothaR napísal:Pripominam, ze zadusenie je neziaduce a stava sa vtedy, ked je kratka draha padu. Pri dobre prevedenom obeseni dotycny zomiera okamzite na zlomenie vazov. A ked je pad prilis dlhy a lano dost pevne, tak sa odtrhne hlava
Dodám, že dobre obesiť bolo vcelku umenie nakoľko sa musela správne odhadnúť hmotnosť budúceho obesenca a dĺžka lana.
Udusenia a odtrhnutie hlavy, ako GothaR vyššie napísal sú neželané javy.
vo filme atentat na papeza "CHIRURG" policajtke chtil krk na cca 10s a ona odpadla...skusil som to ako to urobil on a zacla ma boliet tvar a odpadaval som (z nedostatku krvi v hlave)...tak si myslim, ze ked sa mu nezlomia vazy (o co ide), zadusi sa alebo strati vedomie (ktovie co je skorej)
mimochodom vsetky popravy by mali byt [aspon trochu] humanne a preto tu ide o rychlu smrt - zlomene vazy alebo na el. kresle rana do srdca (ak ste videli film zelena mila, viete o com)
mimochodom vsetky popravy by mali byt [aspon trochu] humanne a preto tu ide o rychlu smrt - zlomene vazy alebo na el. kresle rana do srdca (ak ste videli film zelena mila, viete o com)
Chcelo by to trocha menej filmov
AD 1) Som si na 100% istý, že strata vedomia prichádza skôr ako zadusenie, meh..
AD 2) Nie všetky popravy sú humánne a pri niektorých nejde ani o rýchlu smrť. Teda možno ak hovoríme o "civilizovanom západe".
Ale taká poprava ukameňovaním nie je ani rýchla ani humánna a doslova ide o to aby taká bola.
AD 1) Som si na 100% istý, že strata vedomia prichádza skôr ako zadusenie, meh..
AD 2) Nie všetky popravy sú humánne a pri niektorých nejde ani o rýchlu smrť. Teda možno ak hovoríme o "civilizovanom západe".
Ale taká poprava ukameňovaním nie je ani rýchla ani humánna a doslova ide o to aby taká bola.
cakal som narazku s filmami, ale ide o to ze som to vydel, logicky pouvazoval,...begbeee napísal:Chcelo by to trocha menej filmov![]()
AD 1) Som si na 100% istý, že strata vedomia prichádza skôr ako zadusenie, meh..![]()
A preto som pisal ze by mali byz humannejsie...
zas sa niekto chce odpraviť? odporúčam si vypočuť prílohu 
//GothaR: tu je to na YT:
//GothaR: tu je to na YT:
- Prílohy
-
- policista posluchacum radia radi jak spravne spachat sebevrazdu.mp3
- (4.99 MiB) 11016 stiahnutí
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ten odkaz som aj chcel sem pridat ale nechcelo sa mi ist ani na youtube...
tu je ta kniha: http://www.martinus.sk/?uItem=19298
tu je ta kniha: http://www.martinus.sk/?uItem=19298