Akcie na ceny leteniek / dovoleniek a pod.

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ja stale len pokontrolujem stranky spolocnosti, porovnam si to sam si to prepocitam kolko ma to bude stat, obcas to robim aj tak, ze tam letim jednou spolocnostou a naspat inou, koli co najnizsej cene. Odporucit...to sa neda konkretizovat, prost, kde uvidis lacnu letenku tak ju kupis, v tychto letoch po Europe sa tie lietadla ani sluzby nejak velmi neodlisuju, moze ti to byt v podstate jedno. Vacsinou lietam easyjetom, zopar krat som letel aj ryanairom, aje ked mi to nieje ako spolocnost sympaticka, raz spravili to co nemali, ale to je uz minulost...ked maju dobre ceny tak letim aj cez nich. Par krat som letel aj na skyeurope, ale to uz je neaktualne, a tak isto aj bmibaby, ale to asi len raz alebo dva krat.

Inac skus si pozriet www.letenky.sk kde ti vyhlada vsetky mozne lety, nie iba jednu spolocnost.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Lub0$

Áno môžeš mať aj klasickú veľkú batožinu do 15 kg + malú príručnú do 10 kg.
Ale problém je v tom , že keď chceš online check-in ( ktorý je bezplatný , tak nemôžeš mať veľkú batožinu ).
Za check-in na letisku už platíš 5 alebo 10 Euro , už sa nepamätám.

Neviem či ti automaticky nepripočíta ku cene letenky aj 15 Euro za veľkú batožinu. Ale to neviem naisto. Ja som mal vždy len príručnú batožinu.

Viem , že u iných spoločností bola jedna veľká batožina a jedna malá príručná už v cene letenky. Pri RYANAIR musíš dobre pozerať , ktoré položky zaškrtneš pri kupovaní letenky.

Pokiaľ so sebou neťaháš všelijaké haraburdy a maš len príručnú batožinu ,tak môžeš letieť lacno a nezdržovať sa na letisku z check-inom. Ideš hneď na bezpečnostnú kontrolu. Je to vynikajúca vec keď neletíš priamo a musíš niekde prestupovať. Nikdy nevieš kedy bude mať lietadlo meškanie. Veľakrát ťa cena dvoch leteniek keď prestupuješ vyjde niekoľkonásobne lacnejšie ako jeden priamy let. Do niektorých destináciíí sa z Bratislavy ináč nedostaneš len s prestupovaním.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

No to mi je jasne s tym online checkinom, ale ja som este bez normalnej batoziny neletel nikdy....nelietam si na vykendovky, ale na aspon tyzden, co znamena, ze si nejak to kilo so sebou vziat musim, nikdy to niesu haraburddy, ale vsetko potrebne veci, oblecenie, vodna fajka, book, fotak :P
Mne sa napriklad nikdy nestalo aby bola moja prirucna batozina odvazena...cize na tych 10kg si nedavam nikdy nejaky pozor, vazili mi to raz sice, spomenul som si uz :) A to bolo len v Londyne na Lutone.
Inac online checkin musis mat aj ked mas normalnu batozinu.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Online Check-in nie je povinný je to len jedna z výhod , ktorú nemusíš využiť. Každý predsa nemá internet.

Neviem či som ťa dobre pochopil , ale pri online check-ine nemôžeš mať veľkú batožinu. Ak máš veľkú batožinu väčšiu ako 55x40x20 nepustia ťa s ňou na palubu. Musíš si ju dať odvážiť na váhu a predložiť občiansky aby vedeli že si sa dostavil ( to je vlastne ten check-in zjednodušene povedané ) a dajú ju do podpalubia.

Aspoň keď som naposledy letel s Ryanair-om tak bola takáto situácia.
ONLINE CHECKIN = žiadna batožina alebo príručná batožina.

Book môžeš mať zavesený na pleci a foťák tiež. Nemusíš si ich dávať do batožiny ušetríš 3 Kg :D
Ešte sa mi nestalo že by mi niekto niečo povedal za to , že nemám notebook v batožine. Pri kontrole ich musíš tak či tak vyťiahnuť lebo ich skenujú osobitne.
Môj kufor má maximálne povolené rozmery :D a váži iba 2.1 Kg. Takže tam môžem napchať ešte 8 Kg oblečenia + veci čo mám na sebe. Mne by to na týždeň určite stačilo :D
Ale ja chodím na dlhšie ,na pár mesiacov takže čo potrebujem tak si dokupujem za pochodu.

Keď sa vraciam späť tak to buď vyhodím ( nebudem predsa domov vláčiť každú ponožku :D ) , alebo to čo je zachovalejšie a drahé pošlem doručovateľskou službou 1 Kg / 1 Libra
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

NEboj sa, lietam dost na to aby som to vsetko vedel ;) Pozor, co sa tyka fotaku a booku cez plece a pri tom mat na chrbte vak, zalezi od toho ako sa personal na letisku vyspal, kedze som sa stretol s tym, kedy mal typek book na pleci, a mal vak a mal pruser, kedze mu to nepovolili zobrat, nastastie sa nasiel nejaky dobrak z davu ktory mu to zobral, lebo nemal inu batozinu.

Co sa tyka prirucnej, ako som pisal, za posledne tri roky mi ju vazili iba raz a to v Lutone (Londyn).
No a obavam sa, ze online check in je uz samozrejmost a da sa povedat ze aj nutnost, kedze ked nemas spraveny online check n na letisku ta caka pokuta...zase zalezi od spolocnosti kolko.
Schelmy
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Schelmy »

Jeden moj známy je v Anglicku. Spravil si Online check-in na obciansky preukaz. Ten potom stratil. Na ambasade mu dali tlacivo s ktorym moze cestovat do 31.12. Co traz s tym checkinom? Je neplatny? Nestretol sa niekto s takouto situacou? Vdaka.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Schelmy napísal:Jeden moj známy je v Anglicku. Spravil si Online check-in na obciansky preukaz. Ten potom stratil. Na ambasade mu dali tlacivo s ktorym moze cestovat do 31.12. Co traz s tym checkinom? Je neplatny? Nestretol sa niekto s takouto situacou? Vdaka.
ja si osobne myslim ze asi ho nepustia, pre istotu ale nech zavola na ich hotline a sa ich spyta
Schelmy
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Schelmy »

chlapec10 napísal:ja si osobne myslim ze asi ho nepustia, pre istotu ale nech zavola na ich hotline a sa ich spyta
nepustia? nebude pri najhorsom platit iba tu pokutu za checkin na mieste?
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Schelmy napísal:nepustia? nebude pri najhorsom platit iba tu pokutu za checkin na mieste?
ako som pisal, to je len moj nazor, nech tam zavola... a bude vediet presne co a ako
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

v nedelu som zaplatil za letenku a este do teraz mi neprisla potvrdzovacia sprava na mail. kolko vam trvalo nez vam Ryanair poslal mail?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Hossa1881 napísal:v nedelu som zaplatil za letenku a este do teraz mi neprisla potvrdzovacia sprava na mail. kolko vam trvalo nez vam Ryanair poslal mail?
Email dochádza ihneď. Mimochodom - nie je tam náhodou niekde napísané, že ak ti po istom čase (neviem akom) nedojde potvrdenka na email, že máš kontaktovať aerolínie? Istotne majú aj slovenský servis u nás...Takto sa to dozvieš na 100 percent a nebudeš mat pochybnosti...
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

je tam pisane, ze sa mam obratit na ich linku ale Slovensko to tam nebolo uvedene.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Skôr si myslím, že bol nejaký problém s kartou - napr. prečerpaný limit alebo nedostatočný kredit....
Inak, slovenskú linku nemajú. Mne raz nechodila dlho notifikácia, tak som objednala tú letenku znova a potom som zrazu mala dve letenky na moje meno na ten istý let. Doťahovačky s írskou inoflinkou trvali asi dva týždne.... no chaos
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

a ked urobili rezervaciu tak na konci im co na nahodilo?

Naposledy ked som letel Ryanom tak som bookol, a na konci mi potvrdilo a napisalo aj cislo... do mailu vmi v podstate prislo to iste co mi ukazalo na stranke a z tej stranky som to aj vytlacil... takze v podstate ten som az tak nepotreboval
male pivo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa male pivo »

Ludia je pravda ze RyanAir obnovi vsetky lety po SkyEurope po novom roku?
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

anonym1234 napísal:Ludia je pravda ze RyanAir obnovi vsetky lety po SkyEurope po novom roku?
Vsetky? silno pochybujem
male pivo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa male pivo »

Tiez nemyslim ze vsetky :D ale bolo by dobre aspon keby z Londyna do Kosic
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Urcite neobnovia vsetky. Napriklad len na juh to bude trvat.

Urcite musia expandovat, to maju prikazane a z Bratislavy sa to bude rozrastat, o Kosiciach nic neviem teda.

Ak nedostanete do cca hodiny conf email, treba zavolat a ocheckovat.

Double Booking ak to je identicke tak byval rieseny behom chvilky, jedine co trvalo, je kym prachy realne dostanes.

Slovensku linku nemaju, maju nemecku, polsku, taliansku, spanielsku a francuzsku tusim, nechce sa mi pozerat stranka ale takto nejako, ale byvaju mrte drahe a myslim, ze sa im da volat len z ich krajiny.
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

volal som do banky a chyba bola v tom ze som na toto nemal vobec nastaveny limit tak mi to zadrzali a neodoslali, uz je to tak ako ma byt aj s tym mailom :D

najlepsie na tom ze teraz ma vysla letenka lacnejsie ako v nedelu ked som si bookoval
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

RYANAIR mal telefónnu linku aj na Slovensku , len neviem či ešte funguje , keď všetci píšete , že nemá ... Doteraz ju mám uloženú v telefóne.

Ja som mal to šťastie, že som tam nikdy nemusel volať , nikdy som zatiaľ nemal problémy , ak nerátam sem tam nejaké 1 alebo 2-hodinové meškanie ...

+421233033322
Napísať odpoveď