3Ds max - ako?

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa BX »

Akoze ti nejde ta ziarovka vyrendrovat? Neprepinal si si renderer? toto robi ked ho mas na tom blbom default, ci akom. Skus pozriet ci ho mas dobre nasaveny ;)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

kde sa to nastavuje? A nevieš čo s tými materiálmi...pozeral som tú žiarovku a tam tie materiály je normálne vidieť, ale keď si spustím nový projekt tak tam mám len čierne gule...čo s tým? A Keď otvorím tu žiarovku tak na mňa vyskočí tabuľka že mu chýbajú nejaké obrázky, pravdepodobne som ich použil na textúry ale potom som predmety obalené týmito textúrami zmazal...

//autoeditácia príspevku ( 22 Dec 2009, 18:57 )
...chcel som se hodiť chybovú hlášku ale jak naschvál teraz to rendruje...
BX
Addict
Addict

renderer si pozri v F10->uplne dole assign render->mental ray, alebo scanline. Je tam ten default a ten robi presne to co popisujes (Teda spon mne :P)
S tymi obrazkami uz nepohnes, ak si ich vyhodil, obnov ich na rovnake miesto, alebo urob material znovu.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

mne nevadí že tam ten materiál nieje...ale sere ma že to tam vyskakuje, pritom ani nemá dôvod, lebo tie materiály sú dávno preč, ako aj veci ktoré tými materiálmi boli pokryté...v prílohe sú hodnoty ktoré mám nastavené, ale v Preferences mám v záložke "mental ray" vždy zakázané "Enable mental ray", pretože mi to vždy v polke seklo...ale pri rendrovaní tej žiarovky to bola iná chyba, vykočila hneď po vyrendrovaní prvého obrázku z animácie, bolo tam niečo ako "Error I/O"...

//autoeditácia príspevku ( 22 Dec 2009, 22:59 )
...už viem prečo mi tie materiály nezobrazuje korektne. Ja tam mám arch&Design (tam kde som dal teraz Architectural) a ako vidíte, arch&design je "Incompatible"...ako dosiahnem to aby arch&design bolo kompatibilné?
Prílohy
Nepojmenovaný 1.jpg
Nepojmenovaný 1.jpg
BX
Addict
Addict

Re: 3Ds max - ako?

Zdravím. Tak som sa znovu pustil do 3Ds maxu, potrebujem v ňom porobiť pár vecí a už sa obraciam na skúsenejších s otázkou.

Keď urobím napríklad kruh cez spline, viem tomu nahodiť modifier Garment Maker. Tým sa mi pekne rovnomerne "naseká".
Je niečo podobné, čo by som mohol aplikovať na mesh z jedného polygónu? Doteraz som to riešil vždy náhodným sekaním, ale to je dosť hlúpe a v tomto prípade veľmi nevyhovujúce.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...v submenu Editable Mesh si zvoľ "Polygon" a potom v ponuke nájdi možnosť Tessellate...opakovane aplikuj a hotovo...nájdeš to v roletke Edit Geometry...
BX
Addict
Addict

Jo, presne toto som chcel, ale úplne mi to skrčí model. Nejako to vymyslím, dik.
(v najblišších dňoch tu asi budem častejšie :D )
Napísať odpoveď