prepustenie pirátov

Diskusie na politické témy...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

prepustenie pirátov

Príspevok od používateľa Stoporko »

http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/1 ... oudit.html

čo vy na to? Dá sa s danou situáciou zbabelých štátov niečo robiť, nejak obísť súdny systém...?
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Stoporko,

čo sa týka pirátov, za starých dobrých časov ich väčšinou obesili na lodnom sťažni alebo si mohli z lode vystúpiť, ale v tejto politicky korektnej dekadentnej dobe by takéto osvedčené nápravno výchovné opatrenie asi nemohlo fungovať, lebo určite by sa ozval nejaký aktivista či AI, že sú tým údajne porušené nejaké ich práva..... Takže tak..... Kým nebudú mať kompetentní odvahu na rázne riešenia, dovtedy bude tento problém nevyriešiteľný.....
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

pinhead - súhlasím s tvojim názorom.

Len ma potom udivuje, prečo do tej oblasti posielajú špecializované jednotky na lov a boj s pirátmi (briti tam majú napríklad RMC na palube fregát...), keď ich potom pustia... to by bolo omnoho efektívnejšie zamínovať tamojšie moria a nechať v nich len úzke prieplavy pre výletné/obchodné plavidlá.

Docela som sa pobavil na prípade (článok teraz neviem nájsť), kedy nejakí tí somálci chceli prepadnúť výletnú loď, čakali ľahkú korisť, no posádka sa začala brániť paľbou z ručných zbraní a zopár tých idiotov zabila. Potom zistili, že to boli deti do 18 rokov veku...

môj oco mal k tejto téme veľmi jednoduché a lacné riešenie - namiesto drahej prítomnosti vojenského námorníctva namontovať na palubu každej lode (výletnej/obchodnej) ktorá bude plávať cez danú oblasť, dvojicu guľometov gattling a je po probléme...

proste niečo ako v tom starom vtipe: pokojne orajúci sovietsky traktor bol na sovietsko-čínskej hranici napadnutý skupinou čínskych tankov. Traktor streľbu opätoval a po zlikvidovaní nepriateľa odletel späť na základňu...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

zial aj v tejto veci treba ist viac do hlbky. polozil si niekto z vas otazku, ze odkedy tito ludia piratia? preco sa z rybarov, z ucitelov, z VS vzdelanych somalcanov stali pirati??? asi nie :?
Pinhead
King
King

Otázky môžu byť položené, motivácia je rozdielna..... ale pokiaľ výsledok ostáva taký istý, tak potom by sa nemal ani meniť dôsledok.....
krija, iná vec je boj za nejakú politickú ideu či boj proti okupantom..... to je vec, ktorú svojim spôsobom chápem, ale pokiaľ niekto unáša lode na mori s cieľom dostať VÝKUPNÉ za tovar a hlavne posádku, tak ide o obyčajnú zločineckú činnosť, proti ktorej treba bojovať a potláčať ju......
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Pinhead, viem, ze sme na rovnakej vlnovej dlzke, ale co by si robil, keby si ty, alebo niekto z tvojej rodiny nemal co do huby, lebo velke korporacie ta (ich) pripravili aj o to posledne co mali?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Súhlasím so súdruhom krijom, neviem čo by ste robili vy, keby vašu krajinu vykorisťovali a robili z nej smetisko sveta.

Týmto nechcem obhajovať niektoré činy pirátov, ale netreba sa na to pozerať jednostranne.

http://www.blisty.cz/2009/4/23/art46485.html
Pinhead
King
King

krija, hughito,
poviem pravdu..... nikdy som nejako do hĺbky neskúmal politické pozadie somálskych problémov a z toho plynúcich následkov ako je pirátstvo..... Z toho čo viem ja, tak v zemi sa už dávno rozpadla vláda, ale nie kvôli vonkajšiemu pôsobeniu Západu či Východu, skôr to bolo kvôli kmeňovým problémom..... Somálci sú v prvom rade členmi rôznych rodinných klanov, až potom občanmi nejakého štátu..... takže tak.... tam by som pôsobenie a ožobračovanie ľudí korporáciami nevidel.... pretože tam nejako žiadne korporácie asi nie sú..... ak sa tam do teritorálnych vôd vysypával nejaký rádioaktívny odpad či podobné svinstvo, obrana voči takému konaniu je samozrejme správna a legitímna...... ak sa v týchto teritorálnych vodách načierno lovili ryby, platí to čo je uvedené vyššie.....
Ale pokiaľ nejakí vychrtlí sku*venci zajímajú lode, posádky a žiadajú za to výkupné, tak ide aspoň v mojich očiach len a len o obyčajnú zločineckú činnosť..... Taký modelový príklad..... pokiaľ ma nejaký pajtáš s nožom v ruke kdesi prepadne a pokúsi sa ma povedzme okradnúť a možno aj zabiť, nebudem predsa v tej chvíli riešiť to, či ho k tomu prinútila sociálna situácia či jeho kultúrne predpoklady, ale budem riešiť to, aby som túto hrozbu prežil ja a rovnako aj môj majetok, a ak náhodou na to protistrana doplatí pre mňa za mňa aj životom, tak je mi to jedno... to je predsa normálne..... a v globále to takto isto chápem s tými pirátmi a ich činnosťou..... za svoje konanie si zodpovedá a každý sám a rovnako si každý za neho nesie aj následky (to znamená, že nejaký šašo sa prihlási pre mňa za mňa do Superstar, vyhrá ju - tak sa z neho na chvíľu stane mediálne známy človek a iný šašo sa stane pirátom - a tak musí rátať s tým, že ho za to môžu obesiť na už spomínanom sťažni)..... takže tak - konanie a potom neodvratne jeho dôsledok......
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Jasné Pinhead, myslím, že som sa tu ani ja ani krija nesnažil ospravedlniť kriminálnu činnosť, ten samotný akt prepadu, ale treba sa na to pozrieť z viacerých hľadísk, nie čiernobielo a pochopiť, prečo to tí ľudia robia. Len tak z pasie to nebude.

Ja sa vždy snažím vcítiť do kože toho daného človeka, do jeho situácie, snažím sa to pochopiť, proste, nemám rád rýchle odsudzovanie na základe prvého dojmu, ktorý nám niekde naservírujú.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

nenapadlo vas, ze by mohlo ist kludne o obycajne poistne podvody? nikto nevie, kde tie peniaze koncia, pravdepodobne to bude nejaka daleko vacsia mafia nez par somalskych rybarov. a urcite z toho netazia len tych par somalskych rybarov. pirati su problem, ktory nechce byt rieseny, pretoze to zrejme vsetkym vyhovuje.
Napísať odpoveď