teplota CPU

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

teplota CPU

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

tato tema je zrejme casto preberana a preto som samozrejme ako prve hladal no nijaku temu som nenasiel . zalozil som preto novu a ospravedlnujem sa ak uz nejaka je . k veci mam athlon x2 5000+ black edition @2.860 mhz a problem je v tom ze mi pise teplotu cca 30stupnov v klude a pri zatazeni som dal tusim max 45 . mam box chladic original amd je mozne ze je pokazeny snimac ?
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

5000ka je chladná ako moja bývalá. Nehreje, má nízku TDP a pokiaľ máš izbovú teplotu do 24 stupňov, tak v tom nevidím najmenší problém. Je to "len" dvojjadro, takže tá teplota je allrighty.

AMDčka už nie sú to čo bývali za čias Durona [Spitfire], alebo Athlonu XP, od vtedy spravili veľký krok vpred aj v teplotách, aj vo výkone. Ak niekto bude namietať, nech si pozrie dlhodobý vývojový diagram pre pomer cena za hrubé % výkonu. AMD za posledných pár rokov stále vyhráva. Ako jasný príklad uvediem môj 120 eurový CPU, ktorý nakopáva zadnicu i7 920ke, ktorá je 2-3x taká drahá a výkonovo sú si blízke...
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

takze v tom chybu hladat nemam ? dakujem
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tak tak. A ak sa chceš presvedčiť, dotkni sa prstami chladiča pri základni, keď je CPU v burne. Bude maximálne teplý, trošku horúci. Keby mal povedzme 50 stupňov, tak by si to ucítil...
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Ja mam AMD Athlon X2 5600+ 2.8Ghz (stare Windsor jadro, 90nm vyroba) mam na nom chladic AC Freezer Pro PWN a zo zadu FAN ktory vyfukuje teply vzduch von. Pri beznej praci s Windowsom mamvam cca 45 stupnov, maximalne 50. Pri hre som este 60 nevidel. Tiez sa mi to nevidi ze zoidberg ma taku malu teplotu. Ma sice novsie jadro a 65nm vyrobu ale aj tak.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nepodceňuj 65nm technológiu, jeho teploty sú okay. Teraz mám OC-nutý Phenom II BE 965 na 4 GHz jadro, má ich 4 a teplotu v idle pri izbovej teplote [momentálnej] 25 stupňov mám 29-30 stupňov celsia na jadrách priamo, nie na surfaci. Takže tá teplota je úplne v poriadku. Ventilátor sa točí smiešnych 500 otáčok za minútu na CPU a keď ho vyhúlim HOT CPU testerom, tak sa točí až 800 :) a CPU má teplotu 40 stupňov, viac nedá :). Mám síce trochu extrémne chladenie [vzduchom], ale aj tak...
Prílohy
temperatures.gif
(28.31 KiB) 98 stiahnutí
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Ale box a to co mas ty je dost velky rozdiel. Mas ho sice pretaktovany, no ale ved nevadi hlavne ze mu to chladi tak ako mu to chladi. Ja by som bol rad
Napísať odpoveď