teplota CPU
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
teplota CPU
tato tema je zrejme casto preberana a preto som samozrejme ako prve hladal no nijaku temu som nenasiel . zalozil som preto novu a ospravedlnujem sa ak uz nejaka je . k veci mam athlon x2 5000+ black edition @2.860 mhz a problem je v tom ze mi pise teplotu cca 30stupnov v klude a pri zatazeni som dal tusim max 45 . mam box chladic original amd je mozne ze je pokazeny snimac ?
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
5000ka je chladná ako moja bývalá. Nehreje, má nízku TDP a pokiaľ máš izbovú teplotu do 24 stupňov, tak v tom nevidím najmenší problém. Je to "len" dvojjadro, takže tá teplota je allrighty.
AMDčka už nie sú to čo bývali za čias Durona [Spitfire], alebo Athlonu XP, od vtedy spravili veľký krok vpred aj v teplotách, aj vo výkone. Ak niekto bude namietať, nech si pozrie dlhodobý vývojový diagram pre pomer cena za hrubé % výkonu. AMD za posledných pár rokov stále vyhráva. Ako jasný príklad uvediem môj 120 eurový CPU, ktorý nakopáva zadnicu i7 920ke, ktorá je 2-3x taká drahá a výkonovo sú si blízke...
AMDčka už nie sú to čo bývali za čias Durona [Spitfire], alebo Athlonu XP, od vtedy spravili veľký krok vpred aj v teplotách, aj vo výkone. Ak niekto bude namietať, nech si pozrie dlhodobý vývojový diagram pre pomer cena za hrubé % výkonu. AMD za posledných pár rokov stále vyhráva. Ako jasný príklad uvediem môj 120 eurový CPU, ktorý nakopáva zadnicu i7 920ke, ktorá je 2-3x taká drahá a výkonovo sú si blízke...
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Ja mam AMD Athlon X2 5600+ 2.8Ghz (stare Windsor jadro, 90nm vyroba) mam na nom chladic AC Freezer Pro PWN a zo zadu FAN ktory vyfukuje teply vzduch von. Pri beznej praci s Windowsom mamvam cca 45 stupnov, maximalne 50. Pri hre som este 60 nevidel. Tiez sa mi to nevidi ze zoidberg ma taku malu teplotu. Ma sice novsie jadro a 65nm vyrobu ale aj tak.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Nepodceňuj 65nm technológiu, jeho teploty sú okay. Teraz mám OC-nutý Phenom II BE 965 na 4 GHz jadro, má ich 4 a teplotu v idle pri izbovej teplote [momentálnej] 25 stupňov mám 29-30 stupňov celsia na jadrách priamo, nie na surfaci. Takže tá teplota je úplne v poriadku. Ventilátor sa točí smiešnych 500 otáčok za minútu na CPU a keď ho vyhúlim HOT CPU testerom, tak sa točí až 800
a CPU má teplotu 40 stupňov, viac nedá
. Mám síce trochu extrémne chladenie [vzduchom], ale aj tak...
- Prílohy
-
- temperatures.gif
- (28.31 KiB) 98 stiahnutí