Bude stíhať ...?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
diRt
Amateur
Amateur

Bude stíhať ...?

Príspevok od používateľa diRt »

Zdravím all.

Skladam si PC za vlastne peniaze a nemam taky prehlad o PC ako takych, kedze mam notebook a o PC som sa nezaujimal nejaky ten cas. Nemam prehlad o nicom a uz som si poskladal nejaky ten PC. A moja otazka je ze ci mi bude stihat GTA 4 a NFS Undercover. Alebo co by bolo dobre upravit. Lebo som ho este nekupil.

CPU: Intel Core 2 Quad Q8300 2.50GHz
RAM: KINGSTON DDR2 2GB 800MHz
VGA: GT220 CUDA 512MB DDR3 DVI HDMI PCX
HDD: 500GB SATA2 16MB 7200rpm

Ak som prave poskladal PC ktory je na nic tak mi prosim napiste hned. Pretoze platim to zo svojho vrecka a chcem sa zmestit do 440€. Budem rad ked normalne poradite a nezacnete mi tu nakladat co som si to zostavil :).

Ďakujem vopred za pomoc a všetkým Šťastné a veselé Vianoce :P .
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

NFS Undercover bez problémov, pri tom GTA 4 je to trochu otázne. Nechceš radšej nejakú Ati? 220ka je veľmi slabučká...

Za tú cenu ináč +- zložíš to čo mám ja. M4N78 PRO, AMD Phenom II 965 BE, Sapphire 4890 Vapor-X a nejaké pamäte a výkonovo budeš niekde úplne inde :)

AMD Phenom II 965 QUAD X4 BE AM3 - 146,97 €
MB ASUS M4N78-VM - 52,24 €
KINGSTON DDR2 2x 2GB 800MHz KIT KVR800D2N6K2/4G - 77,23 €
Gigabyte GV R489OC 1GD 1GB PCX - 161,84 €

Máš zaručene lepšiu zostavu s 2 násobným výkonom v computing power a 3-4 násobným grafickým výkonom.

A to celé len za 438,28 € aj s daňou. Ceny by agem.

Go go go for it.

Zabudol som na disk, zober si ten svoj teda...asi to výjde o nejaké to euro viac, ale oplatí sa.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

imo, siel by som do dvojjadra od intelu, 8200 asi (a nataktit ofc)
ram aspon 2x 2GB
a grafiku urcite nie ani GT220 ani GT240, co sa tyka herneho vykonu su na tom strasne zle za cenu aku sa predavaju
ak zozenies tak nejaku GTX260 (216sp) alebo atinu 4870/4890
diRt
Amateur
Amateur

Vyzera to dobre. Problem je ze kde si to robil v ageme v PC konfiguratore ? Lebo ja co som pozeral tieto veci co si mi sem nahadzal tak

AMD Phenom II 965 QUAD X4 BE AM3 - 161,66 € s DPH
MB ASUS M4N78-VM - 57,47 € s DPH
KINGSTON DDR2 2x 2GB 800MHz KIT KVR800D2N6K2/4G - 84,95 € s DPH
Gigabyte GV R489OC 1GD 1GB PCX - 178,02 € s DPH

Spolu - 482,10 € s DPH

A ked si to nerobil v konfiguratore tak to znamena ze mi tam chyba HDD, zdroj, skrinka. Ak sa nemylim. Inak to vyzera super len moje €nepustia :) .

//autoeditácia príspevku ( 24 Dec 2009, 13:20 )
Len viete keby som mal € tak by som tu nebol :D lenze do 440 € vtrepat PC ktory sa oplati je problem. Preto pisem sem. Hlavne si chcem zahrat GTA 4 a NFS Undercover. Inak som hry nehraval dlho. Naposledy cs 1.6 ale to stiha aj moj notebook a GTA 4 som presiel na XBOXe este ked vysla hra. Inak nie som nejaky gembler co potrebuje super PC :).
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Napíš čo všetko chceš mať do tých 440 eur a ja Ti to zložím. Skrinka, PSU, FDD, Optická mechanika, HDD, MoBo, VGA, CPU, RAM?
diRt
Amateur
Amateur

uplink napísal:Napíš čo všetko chceš mať do tých 440 eur a ja Ti to zložím. Skrinka, PSU, FDD, Optická mechanika, HDD, MoBo, VGA, CPU, RAM?
Proste PC, ktorý mi bude stihat tie dve hry bez zbytocnosti ako citacka kariet a tak. A najlepsie v obchode kde platim pri preberani alebo AGEM, SHARK. Co najlepsie vtrepat tam tie veci za 440 €.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Čiže všetko komplet jo? Zdroj, disketová mechanika, procesor, grafická karta, materská doska, ramky, disk a skrinka, správne?
diRt
Amateur
Amateur

Jj presne. Lebo PC som mal pred dvoma rokmi a to co mam z neho je uz nepouzitelne cize potrebujem komplet PC.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

AMD Phenom II 945 X4 AM3 95W
Gigabyte MA785GMT UD2H
Kingston DDR3 2GB 1333MHz
Super Case SK-354 450W B/S ATX 12cm FAN
ASUS EAH4670 DI 512MD3 512MB DDR3 PCX
Western Digital SE16 500GB 16MB WD5000AAKB
DVD RW SAMSUNG SH-S223C SATA bulk black
FDD ALPS 3.5" 1.44MB BLACK

430,42 € / 12 966,92 Sk aj s daňou, avšak ja by som to zobral radšej takto:

Gigabyte MA785GMT UD2H
Zdroj Corsair 400 Watt CXEU
Skrinka ASUS TA8H3 bez zdroja

452,44 € / 13 630,15 Sk aj s daňou. Skús zohnať tých 12 evri, myslím že to problém nebude, hm? ;) a máš tam pokoj so zdrojom na "večné" veky.

Obe tieto zostavy rozmlátia tú Tvoju čo si si poskladal na šrot :)...
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andreso »

Namiesto DDR3 DDR2 aspoň 4GB a FDD hádam netreba, nie? :D
Inak je to dobre poskladané
diRt
Amateur
Amateur

Oleeee GJ :). A web kde si to daval do kopy ? Lebo vsade su trochu ine ceny.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Agem.sk po registrácii.
Andreso napísal:Namiesto DDR3 DDR2 aspoň 4GB a FDD hádam netreba, nie? :D
Inak je to dobre poskladané
sedí vec Andreso, lenže 4 GB stojí 2x toľko a nemám ísť na úkor čoho. s VGA ani CPU dole ísť nechcem a RAM dokúpi kedykoľvek, zatiaľ čo výmena CPU a VGA je o dosť nákladnejšia, presne 2-3 násobne.

FDD dávam všade z jednoduchého dôvodu. Ešte vždy sa nájde expert, čo Ti dá niečo na diskete. Aj keď je 95% softu ktorý bol šíriteľný len pomocou diskiet prekonvertovaný do USB verzií, ešte stále nie je vytvorený USB bridge, čo sám neviem pochopiť, ktorý by premosťoval zbernicu pre FFD s tou USBčkovou automaticky, bez nejakých špeciálnych postupov.

A A-DATA alebo Apacer mu nechcem dávať, náhodou prídu so zlými sektormi a bude pohroma na vianoce. Tie 2 GB ram sú síce "málo", ale so sedmičkami si to poradí hravo. A v cene nie je žiadny rozdiel, DDR2 stojí rovnako ako DDR3 vo svojej kategórii [rýchlosť, časovanie].
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak keď tam ide dávať 7, tak to je pohoda, na vistu je to tak akurát
Neviem ako je to s channelingom u týchto nových AMD, ale riešenie - triple channel s kombinácií s 32-bitovým systémom, čo by zvýšilo cenu o 25€ (čo myslím nie je veľa). <- veľkosť RAM samozrejme závisí od toho, čo sa na PC robí, takže aj 2GB môžu byť dostačujúce.
diRt
Amateur
Amateur

Gigabyte MA785GMT UD2H
Zdroj Corsair 400 Watt CXEU
Skrinka ASUS TA8H3 bez zdroja

452,44 € / 13 630,15 Sk aj s daňou.
Toto sa mi paci. FDD ta je mi fakt na nic. Disketu som nevidel ani nepamatam. Napalovacku som nasiel tu co som mal. Takze tam usetrim tych 30 € ak som dobre pozeral na Ageme. Takze to vidim nadejne :D. Ak mi na tom pofici GTA 4 a NFS Undercover tak myslim ze je rozhodnute :D ak este niekto nepride s lepsim napadom. AKurat ze moje € to asi nedovolia ist na kvalitnejsi comp. GJ uplick :P.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tak si teda zober 4 GB ram a s tou zostavou človek moc nenavymýšľa. Akékoľvek dvojjadro od intelu v cenovej kategórii toho AMDčka je slabšie, akákoľvek VGA od nvidie v tej cenovej kategórii je slabšia.
diRt
Amateur
Amateur

No takze uplink. To co si mi poslal tie dva navrhy tak som pozrel v ageme. A ked som to zratal tak ta prva zostava ma vysla 445,06€ s DPH bez napalovacky a FDD. A ta druha o nieco viac. Tak ty si to pocital asi bez DPH tie ceny. Inak je to fajn. Ale keby som pripocital aj tie dve polozky tak by to vyslo dost draho. Urcite nie tolko co si mi tam hodil sumu ty.
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ak na tom PC chceš iba hrať+net a budeš tam mať Win7, tak ti v poho stačia tie 2GB RAM
Tiež byť tebou, zainvestujem viac do skrinky, predsa je to dlhodobejšia investícia, napr. http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=14007848 za 35€ :wink:
diRt
Amateur
Amateur

Andreso napísal:Ak na tom PC chceš iba hrať+net a budeš tam mať Win7, tak ti v poho stačia tie 2GB RAM
Tiež byť tebou, zainvestujem viac do skrinky, predsa je to dlhodobejšia investícia, napr. http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=14007848 za 35€ :wink:
No ja by som o PC vobec nerozmyslal. Len ide o to ze potrebujem robit veci do skoly. Cize word excel a autocad. Lenze na tento notebook mam uz strasne nervy. Uz ma predsa svoje roky. Ale ako som tak pozeral notebooky tak za priemerny notebook dam 500€ na ktorom nezahram nic a kedze sa mi ta GTA 4 zapacila na XBOXe tak by som ju rad zahral na PC. Tak radsej kupim vykonejsi PC za mensie peniaze ne ? :D Takze presne ako si povedal hrat + net + do skoly. J vies ja by som rad zainvestoval lenze leto je daleko a brigada s nim. Takze na peniaze si trochu pockam. Aj tu RAM... neskor keby som potreboval si dokupim veci na PC ale zatial mi staci GTA 4 NFS net a skola. A o to ako bedna bude vyzerat mi nezalezi :D
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Nejde len o to, ako bude vyzerať, ale aj o spracovanie- kvalita plastu, ostré hrany, usporiadanie vo vnútri... preto by som tých 15€ doinvestoval :)
Ja som si asus skrinku kúpil, pretože som si ju chcel vymodovať, inak by som kúpil niečo drahšie
diRt
Amateur
Amateur

Andreso napísal:Nejde len o to, ako bude vyzerať, ale aj o spracovanie- kvalita plastu, ostré hrany, usporiadanie vo vnútri... preto by som tých 15€ doinvestoval :)
Ja som si asus skrinku kúpil, pretože som si ju chcel vymodovať, inak by som kúpil niečo drahšie
:D Rad ale pozri to co uplink sem navrhol vyzera dobre. A ked tvrdi ze mi na tom pojde GTA 4 a NFS tak to berem. Akurat ze som si to pozrel a bez FDD a napalovacky je to okolo 445€ ak si pamatam. A ja mam limit 440€ musim si nejake € nechat aj na ine veci. Nemozem byt uplne bez penazi. A kazde €je pre mna dolezite :) Vies :)

Najlepsie keby niekto poskladal PC v SHARKU do 440€ taky co by stihal v poho GTA 4 a NFS undercover.

//autoeditácia príspevku ( 24 Dec 2009, 23:07 )
Tak vedel by mi niekto dat do kopy comp za 440€ co by stihal gta 4 a nfs undercover ? uplink co si mi tam navrhol vyzeraju dobre pre mna len si zle vypocital cenu su trochu drahsie. Nepotrebujem tam ani napalovacku ani FDD. Proste bedna zdroj zakl. doska HDD RAM Procesor Graficka. Ked sa tu do toho niekto vyzna :) .
Napísať odpoveď