FULL HD TV do 600 Eur
-
iceman1414
Medium Star
FULL HD TV do 600 Eur
Prosim pomozte mi vybrat nejaky FULL HD TV moze byt plazma alebo LCD ale musi byt minimalne 40 palcov a nizka spotreba. Rozmyslal som nad Samsung LE40B550 alebo Plazma Panasonic TX-P42S10E. Ale na jednej stranke o nej pisali ze tv s najmensou spotrebou el. energie v historii a na dalsej ze ma spotrebu 300 W
-
Ryan Giggs
VIP
Ta plazma je obrazovo oveľa lepšia. Spotreba bude porovnateľna s tym Samsungom. Spotreba u plazmy zavisi od aktualne zobrazovanej sceny. Pri bielej ma najvyššiu, pri čiernej najnižšiu. Teda napr. spotreba pri sledovani hokeja bude vyššia ako keď pozeraš horror. U LCD je stale rovnaka, pretože LCD svieti aj keď zobrazuje iba čiernu. Udavana spotreba 300 W je maximalna, to znamena pri maximalnom jase a na uplne bielej ploche. Priemerna spotreba pri bežnej prevadzke, s rozumne nastavenym jasom bude cca polovična.
-
iceman1414
Medium Star
-
Ryan Giggs
VIP
150 a 130 je bohovsky rozdiel. Par korun mesačne.iceman1414 napísal:hej ale ked ten samsung ma spotrebu 130 W tak to je rozdiel
V tejto cene a uhlopriečke žiadne LCD neprekona plazmu v obrazovej kvalite. Rozdiel nejakych 20-30 W nehra pri celkovej spotrebe domacnosti ulohu.
-
iceman1414
Medium Star
-
Ryan Giggs
VIP
Ano, určite sa tak liši od maximalnej. Nie je to preto, že si to myslim, ale je to overene (merali sme spotrebu u suseda). Na webe najdeš aj info od inych uživateľov o nameranej spotrebe.
Najlepšie plazmy robi Panasonic, je to stavka na istotu. Nemaju sice take možnosti pripojenia ako tie od Samsungu a LG (USB, DLNA...), ale obrazovo su najlepšie. Pokiaľ ide o model S, je obrazovo lepši ako X. A navyše, chceš Full HD a X je len HD ready.
Najlepšie plazmy robi Panasonic, je to stavka na istotu. Nemaju sice take možnosti pripojenia ako tie od Samsungu a LG (USB, DLNA...), ale obrazovo su najlepšie. Pokiaľ ide o model S, je obrazovo lepši ako X. A navyše, chceš Full HD a X je len HD ready.
-
iceman1414
Medium Star
-
Ryan Giggs
VIP
V tejto cene a vo full HD jedine S alebo U. Obrazovo su rovnake, lišia sa iba tym, že S ma naviac senzor okoliteho osvetlenia, funkciu EKO (na zniženie spotreby) a par vstupov naviac. S je preto o par eur drahšie.
Najprv sa však choď pozrieť na nejake plazmy. Niekto s citlivejšimi očami (napr. aj ja) totiž môže vnimať určite blikanie obrazu (je to vlastnosť technologie, bez ohľadu na značku). Drviva väčšina ľudi to nevnima, ale niekomu by to mohlo vadiť. Ak nič take nepozoruješ, tak nemaš problem.
Najprv sa však choď pozrieť na nejake plazmy. Niekto s citlivejšimi očami (napr. aj ja) totiž môže vnimať určite blikanie obrazu (je to vlastnosť technologie, bez ohľadu na značku). Drviva väčšina ľudi to nevnima, ale niekomu by to mohlo vadiť. Ak nič take nepozoruješ, tak nemaš problem.
-
Ryan Giggs
VIP
-
iceman1414
Medium Star
Re: FULL HD TV do 600 Eur
chcem sa spytat ci by nebolo lepsie kupiut nejaky lepsi HD Ready za 600 € ako FULL HD?
osobne by som šiel do fullHD. ale to ti nepomôže
opýtaj sa sám seba: využijem fullHD?
Pokial budeš na TV pozerať bluray filmy, hrať hry (ps3,xbox) alebo to ppoužívať ako hdtv (s počítačom) tak full hd... ak na klasicke pozeranie televizie, tak ready
-
Michaelo105
Light Professional
K príspevkom hore: Samsung lcd 32" má spotrebu 130 a 40" má 180W - pre upresnenie, aby s tými ,,reálnymi" spotrebami čo udávajú výrobcovia plaziem neboli až tak daleko od seba (tj 175W priemer)
Ako bolo poznamenané, tak TY si musíš ujastniť načo tu telku budeš využívať a čo budeš na nej pozerať (aký signál).
Ak vyberáš zo spomínaných dvoch panakov, tak určite ten s tým senzorom.
Ako bolo poznamenané, tak TY si musíš ujastniť načo tu telku budeš využívať a čo budeš na nej pozerať (aký signál).
Ak vyberáš zo spomínaných dvoch panakov, tak určite ten s tým senzorom.
-
iceman1414
Medium Star
no ja by som chcel na tom hrat xbox hry a pozerat TV vysielanie
-
Ryan Giggs
VIP
Choď do Panasonicu P42S20E: http://www.prva.sk/detail/panasonic-tx- ... 41832.aspx. Budeš spokojny.