Používa niekto z vás DNS servery, ktoré poskytuje Google (ich IP adresy: 8.8.8.8 a 8.8.4.4).
Ja sa len chcem spýtať ohľadom bezpečnosti. Veľa ľudí špekuluje ohľadom bezpečnosti ich serverov. Ale v podstate dáta nemôžu získať žiadne keďže DNS len prekladá názvy na IP adresy, nie? Akurát môžu zisťovať aké servery navštevujem.
Alebo hrozí nejaké potencionálne väčšie riziko?
Pýtam sa, lebo som ich začal používať v sieti (cca 50 PC) a idú oveľa rýchlejšie ako DNS providera.
Rozumné komentáre potešia.
Google DNS
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa:
Ja som ich servre zacal pouzivat asi pred tyzdnom, predtym som pouzival vlastny dns server v pc, rychlost prekladu niektorych stranok je rychlejsia, niektorych nie. O bezpecnosti je stale co polemizovat a diskutovat, odporcovia budu hovorit ze je to nebezpecne, privrzenci zase ze je to bezpecne. Cital som kadetade o ich bezpecnosti ale zatial nikto nenapisal padny dovod preco by mali byt nebezpecne. Planujem ich nasadit aj do nasiej siete (cca 180 PC) uvidime ako sa to bude chovat.
-
NumBer_One
Star
-
Mek
Addict
Ja radsej pouzivam slovenske servery - uz par rokov a som spokojny. A odkedy som na vysokej skole, tak pouzivam intrakove servery a tie su este rychlejsie nez googlacke.
Googlu by som v tomto neveril, isto informacie ukladaju a pouzivaju ich na "marketingove" ucely. Staci, ze mam u nich mailovu schranku.
Googlu by som v tomto neveril, isto informacie ukladaju a pouzivaju ich na "marketingove" ucely. Staci, ze mam u nich mailovu schranku.
-
t0m4s3
Admin
To je skutocne ultimatne zistenie, ze k susedovi to mas blizsie ako niekam do zahraniciaMek napísal:A odkedy som na vysokej skole, tak pouzivam intrakove servery a tie su este rychlejsie nez googlacke.