diRt napísal:No takze uplink. To co si mi poslal tie dva navrhy tak som pozrel v ageme. A ked som to zratal tak ta prva zostava ma vysla 445,06€ s DPH bez napalovacky a FDD. A ta druha o nieco viac. Tak ty si to pocital asi bez DPH tie ceny. Inak je to fajn. Ale keby som pripocital aj tie dve polozky tak by to vyslo dost draho. Urcite nie tolko co si mi tam hodil sumu ty.
aj s daňou, bol si prihlásený, keď si to rátal? Keď si lognutý máš 5-10% zľavu!
A ešte jedna vec, ja som to nerátal, ja som to hádzal do košíka a pastol som Ti cenu, ktorá bola ako výsledná cena s daňou . Takže zle si musel rátať Ty, alebo si nebol nalogovaný
lol diRt , uplink vie asi co robi ... a to podla mna nemas co vymyslat .... mi je trosku smiesne ze ti vadi aj 5eur navyse .... 5 eur ked kupujem nieco za 440 a je to na dlho zohnam aj keby som si pozicat mal ... pozeraj na to tak ze ked dobre vyberies tak to nieco aj vydrzi , solidna doska dobry procak ... ked tak potom dokopis ramku , vymenis grafiku zo zdrojom ... ale aspon tam budes tam mat ten priestor ...
uplink napísal:aj s daňou, bol si prihlásený, keď si to rátal? Keď si lognutý máš 5-10% zľavu!
A ešte jedna vec, ja som to nerátal, ja som to hádzal do košíka a pastol som Ti cenu, ktorá bola ako výsledná cena s daňou . Takže zle si musel rátať Ty, alebo si nebol nalogovaný
Jj tak o tom som nevedel o tej 5-10% zlave. Pardoon .
lol diRt , uplink vie asi co robi ... a to podla mna nemas co vymyslat .... mi je trosku smiesne ze ti vadi aj 5eur navyse .... 5 eur ked kupujem nieco za 440 a je to na dlho zohnam aj keby som si pozicat mal ... pozeraj na to tak ze ked dobre vyberies tak to nieco aj vydrzi , solidna doska dobry procak ... ked tak potom dokopis ramku , vymenis grafiku zo zdrojom ... ale aspon tam budes tam mat ten priestor ...
Dobre pardon nevedel som ze to je s tou zlavou netreba mi tu hned lolkovat. Preto som tu aby som si nechal poradit. Vy sa do toho vyznate ja to platim. Ber to tak. Keby som mal plnu rit € tak by to bolo aj pre mna jednoduchsie. Lenze spolieham na ludi ktory sa do toho vyznaju a ktory daju do kopy spolahlivy pocitac za tu cenu . Nemusis sa hned navazat .
A este jedna vec. Neni agem nahodou pre podnikatelov? Cez agem som nekupoval este nic.
Áno je len pre podnikateľov. Ak chceš môžeš to zobrať na mňa nedávam to do nákladov, je to na firmu, ale neregistrujú si to v nej a bloček slúži pre Teba len ako záruka, ktorá sa aj tak vypĺňa cez internet.
Diki moc uplink moc si mi pomohol . Este poslednu vec som sa chcel opytat kedze nepoznam agem. Ked robim PC v konfiguratore a kuknem si tu zostavu tak tam je uvedene "montaz a testovanie" a to sa pohybuje okolo 15€. A ked si kupim takto casti tak da sa vybavit aby mi to tam poskladali, alebo automaticky skladaju? A ked ano kolko by to stalo?
//autoeditácia príspevku ( 26 Dec 2009, 8:21 )
A este taky mali dotaz. Co je lepsie AMD, alebo INTEL?
AMD/Intel.... co je lepsie ferrari alebo bugati ??? Intel ak by si chcel to najvykonejsie v najvyssej kategorii. Tam proste AMD nedokaze konkurovat. V strednej a nizsej triede je to momentalne AMD.
Ako vidím 3PO nevieš toho moc ani o zvuku, ani o procesoroch. AMD vedie posledných pár rokov v pomere cena/výkon a to je to jediné čo bežného usera zaujíma. Načo mať procák ktorý je o 10-15% výkonnejší za 2.5-3 násobok ceny? Je krásne povedať mám doma Core i7 975 Extreme Edition za 520 eur...a potom dodať že stojí "len" 5x toľko čo AMD, ktoré je o 1/3 slabšie.
mozno neviem nic o zvuku a o procesoroch(silne tvrdenie ked som zacinal na PMD a pc su moje hobby.ale nech) ale ty nevies asi chapat precitanemu textu. otazka bola postavena dost nedobre AMD/Intel. Ano pomer cena vykon je fajn. Ale je prd platna ak potrebujes vykon za kazdu cenu. Tam vedie Intel s procesormi i7. to je neodskriepitelny fakt(kazdy jeden test ti to potvrdi Intel nema v tomto konkurenta). Len neviem preco sa mas aj pocas vianoc chut navazat. Odporucam citat pomaly a hlavne chapat tomu co citas.
Nepreferujem ziadnu znacku doma mi bezia Athlon 1900+ na desktope v jednom booku je Athlon 2500+ a v druhom Turion. Vacsinou som mal len AMD sem tam nejaky intel (nepamatam presne okolo 133 mhz, potom nejaku trojku) ale je mi to jedno.
Ak by si čítal pomaly a pozorne, zistil by si že chalanisko nemá zrovna eur na rozdávanie a ide mu práve o pomer ceny/výkonu, ako ide aj ďalším 95% užívateľov tohto fóra. Mať silné reči o tom že "áno, intel je najlepší" vie každý. Nájisť schodné riešenie za rozumnú cenu...to je iná kapitolka. Chalanisko evidentne nemá 260 eur na procesor a ďalších 150 eur na high endovú dosku, aby mal optimálny výkon, ale tak to myslím že došlo väčšine ľudí, ktorí čítali tento thread. A vzhľadom an to že to je cena pomaly 80% jeho zostavy, tak je to naozaj scestné. Chalanisko sa nikdy nepýtal na to ktorý procesor je najvýkonnejší, ale ktorý je pre neho najlepší. A odpoveď pri všetkej úcte v žiadnom prípade neznie Core i7, ani Core i5. A najmä v dnešnej dobe treba myslieť hlavne ekonomicky a nie len sa oháňať siláckymi rečami. ATi tiež vyrobili "démona" v podobe HD 5970, ale čo z toho keď stojí 600 eur a nedá sa kúpiť? Je to len mílnik, ktorý si užije 1% vyvolených, rovnako ako Core i7. Pre nás bežnych smrteľníkov ostávajú Bohu žiaľ len tie dostupnejšie riešenia...