Je mi jasne ze asi tato doska
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P4i945GC&s=
je lepsia ako tato :
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10003723
ale chcel by som vediet ci to ma tie iste porty na ramku a ci tam pasuje hocjaky cip co pasuje do jednej dosky tak ci pasuje aj do druhej ???
Isty socket ?
jo myslim procak najvätcsi problem je ten ze nejak som stratil prirucku co k nemu bola a neviem aku dosku mam hladat s akym socketom na môj processor
da sa podla tohto zistit ktory socket musi mat doska aby tento procesor na nej fungoval ? ja mam hlavne s tym problem take ze ram a ine tie urcite pojdu
a ked to nejde na tu lepsiu co je hore tak ci niekto z vas nevie nejaku hlavne je aby tam isiel ten procak a PCI x16 slot a 2x SATA 2 na harddisky
da sa podla tohto zistit ktory socket musi mat doska aby tento procesor na nej fungoval ? ja mam hlavne s tym problem take ze ram a ine tie urcite pojdu
a ked to nejde na tu lepsiu co je hore tak ci niekto z vas nevie nejaku hlavne je aby tam isiel ten procak a PCI x16 slot a 2x SATA 2 na harddisky
Ak to je obal presne z tvojho CPU, tak mas na nom pisane LGA775, takze mas to stastie, ze sa jedna o sucasny socket, ktory nie je problem splasit. Pred kupou dosky si vsak over, ci jej chipset podporuje aj Pentium 4 630 procesor - tebou hodena doska AsROCK s chipsetom VIA ho podporuje. Tiez si daj pozor na typ grafickej karty co mas teraz v PC - tato doska papa len AGP. Pamate podporuje ako DDR1, tak DDR2 (2sloty/2sloty).
V pripade, ak mas graficku kartu PCIe (ako pises ze potrebujes PCIE x16), tak tadialto cesta nevedie. Este uved, ake mas pamate - DDR1/DDR2. Ak ta druha moznost, tak si za vodou, kedze drviva vacsina dosiek so 775 socketom podporuje ako DDR2, tak PCIe x16
V pripade, ak mas graficku kartu PCIe (ako pises ze potrebujes PCIE x16), tak tadialto cesta nevedie. Este uved, ake mas pamate - DDR1/DDR2. Ak ta druha moznost, tak si za vodou, kedze drviva vacsina dosiek so 775 socketom podporuje ako DDR2, tak PCIe x16