Hladam Monitor za 250Eur

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Hladam Monitor za 250Eur

Príspevok od používateľa P3Bo »

Ahojte ako hovori tema hladam na nete monitor do 250 eur. A sam si neviem vybrat nevedel by mi niekto poradit ktory kupit?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Veľkosť do koľko "? Technológia zobrazovania stačí TN, iPS, S-iPS, iná? Má byť podsvietený katódovými trubicami, alebo LED? Preferovaná značka?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

uh uplink vobec neviem popravde , polke veci ani nerozumiem co si spomenul.....jednoducho najlepsi pomer vykon/cena ....zverim sa do vasich ruk co by ste si samy kupili :))
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Na hry niečo z týchto, na filmy ak budeš chcieť, tak niečo iné. Ide o veľkosť. Na hry treba menšiu uhlopriečku, menej zaťažuje systém :)...a väčšiu kvalitu zobrazovania, čumiš na to z blízka. Na filmy stačí jednoduchšia technológia zobrazovania, dívaš sa z diaĺky:

http://www.alza.sk/20-lcd-hp-le2001w-d138262.htm [TN]
http://www.alza.sk/hp-le1901w-d133419.htm [TN]
http://www.alza.sk/iiyama-e2008hdsv-d127833.htm [TN]
http://www.alza.sk/iiyama-e2008hds-d127831.htm [TN a-Si Actie Matrix]
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

thx skor hry filmy radsej na domacom kine, stacia take lacne ? :) to si ma potesil ze usetrim
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

No ide o to či chceš kŕmiť hru vo full HD rozlíšení, alebo v nižšom. Dá sa kúpiť 24" LG, ale načo? PC sa zapotí a Ty si nič nezahráš. Ja som hral na mojom starom PC do nedávna všetko na full detailoch, len preto že som hrával v 1280x1024 FSAA 16x. Pointa je mať na hry menší monitor, minimálne najbližšie 2-3 roky ešte. Potom norma stúpne a môže sa ísť s radosťou na vyššie rozlíšenie. A hrať na nenatívnom rozlíšení je fakt vopruz. Čiže imho najlepší monitor na hry je 19 - 20" 4:3 prípadne 16:9, ale nič väčšie. Aby sa sa PC moc nezapotil, mal si najvyššie detaily a pritom si zahral. A navyše, úprimne, dá sa hra vychutnať na 24" hebede? Podľa mňa ani nie, lebo človek nevníma taký obrovský záber. Podľa mňa by sa malo nahustiť v budúcnosti na hry rozliško K1 - K4 na 22" max...poprípade 20" 4:3. Ale možno je to len sila zvyku, avšak vedz že som mal HPčko s S-iPS technológiou za 15k [500 evri] a hry na ňom boli nočná mora. Nič mi nešlo v HD rozlíšení, všetko sekalo a keď som hral FPS tak som sa pozeral z prava do ľava po monitore proste otras...
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

http://www.alza.sk/iiyama-e2209hds-d112287.htm

ja mam tento a mozem ti povedat ze som spokojny

a hry v nizsom rozliseni ? uplne v pohode hral som D3, Spellforce, Wow, Farcry 1, SW battlefron 1,2, Flatout 2, Homeworld 2, stariny ako Diablo 2, Red alert 2 /roylisenie 1280 vsetko full a nizsie u tych co viac nepoporovalo - mam stary comp cize to bolo u tychto hier max co sa dalo nastavit u dooma 3 som dal aj 1600 neviem presne/ co pise uplink ze je to vopruz tak to vobec nie je pravda je to samozrejme omnoho lepsie ako predtym co som to spustal na 17" crte v 1024

Nemozem povedat ze sa na to neda divat ze to vypada hrozne atd.

CS1,6 Painkiller, q3, NFS 5 to hram v nativnom uplna spokojnost
filmy su perfetkne zatial mam vyskusane iba 720p /slaby hw :)/
Kancelarska robota je uzasna 22 palcov dve okna vedla seba je proste luxus.
Nikdy by som uz nesiel pod 22.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hornblower no ono možno Ti to nevadilo, ale hrať hru v nenatívnom rozlíšení si pýta antialiasing a ten až tak nepomôže. Dokonalý pôžitok z hry máš ak ju máš v natívnom rozlíšení a máš FSAA 16x, ale tak to je len môj názor. Mne osobne dosť vadila interpolácia pixlov na nižšom rozlíšení, keď som mal full HD LCD panel a hrával som v 1280x1024 a iných nepodporovaných rozlíšeniach. Bola výrazná aj deformácia obrazu, aj veľkosť pixlu, ale tak ako píšem len moja subjektívna skúsenosť. Osobne uprednostňujem full HD zariadenia len na filmy a kancelársku prácu [veľké písmenká]. Hry si viac užívam na 19 až 20". Osobne u mňa triumfuje na hry 20" 4:3 1600x1200, to je fakt žrádlo, ktoré je rovnako náročné ako FULL HD. Ale tak koľko ľudí toľko chutí :)

Zoberme si jednoduchú matematiku. Máš rozlíšenie 1280 x 1024, kde VGAčka musí vykreslovať aktívne 1 310 720 pixlov. Pri 20" WS máš rozlíšenie 1600 x 900, kde VGAčka musí vykreslovať aktívne 1 440 000 pixlov. Čiže rozdiel je 129 280 pixlov, čo je zanedbateľné, možno 8,9% výkonu. No a teraz si zoberme Tvoje krásne full HD. 1920 x 1080. To jest grafická karta musí vykreslovať aktívne 2 073 600. Čiže VGAčka musí vykreslovať o 762 880 pixlov naviac, čo je 52,9%. To už stojí za zváženie, či Ti hra pobeží 32 FPS, alebo len 15,5 hm? Ináč povedané, ak chceš vidieť čo vývojari a programátori hry naprogramovali a spravili, je dobré hrať hru v natívnom rozlíšení a s FSAA aspoň 4-8x. Vtedy si vychutnáš hru. A keď ju chceš plynulú, tak je dobré mať menšie rozlíšenie s plnými detailami, ako väčšie rozlíšenie, s menšími detailmi, alebo nenatívnym rozlíšením, kde sa stretneš so "strihancami" a zúbkovaním, ktoré pôsobí naozaj nepekne...
Napísať odpoveď