zavadzac
zavadzac
caute, preinstaloval som windows a teraz pri zapinani pc mi neukaze ponuku ci chcem windows alebo linux, oba operacne systemy mam na jednom disku, ako sa da spravit aby som mal pri nacitavani na vyber ci win ci linux ? nejaky zavadzac tam nainstalovat abo co. dik
windows xp professional som tam nainstaloval, no ok skusim nieco pogooglitpablo64 napísal:aky si dal WIn ? Windows pri preinstalovani nahodi svoj zavadzac![]()
skus si doinstalovat utilitku - zavadzac , teraz neviem presne ako sa to volaae skus pogooglovat
no skusal som podla toho navodu ale nejak mi to nefunguje, to nainstalovane ubuntu mam 8.04 aktualizovane na 8.10, takze som to skusal s live cd 8.04, tie prikazy som pisal podla navodu ale ked som napisal tento prikaz : find /boot/grub/stage1 hned mi napisalo toto : [4~ , a potom ked som uz chcel zadat root [4~ tak uz mi tam vyhadzovalo nejaky error, a neviem sa pohnut ako teraz dalej
Zdravim, chcem sa spytat ohladom zavadzacov ci vie niekto poradit ako to spravit...
moja situacia:
najprv sa mi spusta Grub zavadzac z linuxovej particie, vramci neho mam moznost sa prepnut aj do Win, ked dam Win tak potom sa nacita zavadzac z Vista particie, kde mam moznost vybrat si Vistu alebo Win7
chcem ist formatnut particiu s Vistou, ale tym by som sa nedostal do Win7, cize chcel by som nejako dostat Win7 do Grub zavadzaca v linuxe
ako nato?
Vdaka za odpoved
moja situacia:
najprv sa mi spusta Grub zavadzac z linuxovej particie, vramci neho mam moznost sa prepnut aj do Win, ked dam Win tak potom sa nacita zavadzac z Vista particie, kde mam moznost vybrat si Vistu alebo Win7
chcem ist formatnut particiu s Vistou, ale tym by som sa nedostal do Win7, cize chcel by som nejako dostat Win7 do Grub zavadzaca v linuxe
ako nato?
Vdaka za odpoved