Mám banálny problém. Pri spustení PC musím podľa pokynu na obrazovke stlačiť klávesnicu F1, aby nabehol Windows. Áno, viem. Znamená to, že mám vymeniť baterku na matičnej doske. Tak som ju aj vymenil, no problém pretrváva. Dokonca som zistil, že aj pôvodná baterka bola v poriadku. Vie niekto poradiť?
bager3000 napísal:Mám banálny problém. Pri spustení PC musím podľa pokynu na obrazovke stlačiť klávesnicu F1, aby nabehol Windows. Áno, viem. Znamená to, že mám vymeniť baterku na matičnej doske. Tak som ju aj vymenil, no problém pretrváva. Dokonca som zistil, že aj pôvodná baterka bola v poriadku. Vie niekto poradiť?
choď do BIOSu a daj len uložiť nastavenia (nemusíš urobiť žiadnu zmenu)a vyskúšaj či bude pýtať stlačenie F1
ved na obrazovke pise kde je problem. niekolko anglickych viet a potom pre pokracovanie stlacte F1. daj sem prepis textu (mozno nemas disketovu mechaniku a v biose ju mas povolenu, zle nataktovany procesor atd...)
pre aughostino: skus si spravne najumprovat disky, popripade sa vyhraj v nastaveniach. Kvazi riesenie pre oboch : v nastaveniach biosu je niekde polozka o chybach (o ich hlaseni pri starte alebo nieco podobne). Vziat brozurku od maticnej dosky najst a zmenit na polozku NONE alebo nieco podobne
jednoznacne(ci v pondelok alebo utorok alebo o rok alebo o den) kedy sa to stane tak nie. skus stiahnut nejaky program co pracuje so SMART. napr Everest to vie. tam vyhladas niekde S.M.A.R.T a bude tam aj slovne popisane co sa deje. ale S.M.A.R.T nie je jasnovidec