Vymena skla - co s nalepkami?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Vymena skla - co s nalepkami?

Príspevok od používateľa KoCi »

Ako je to v pripade vymeny celneho skla, na ktorom su nalepene nalepky s platnostou EK, TK? Mame nejake skusenosti? :)
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andreso »

Netreba meniť, stačia ti papiere o vykonaní. :wink: Či je to STK, EK alebo diaľničná známka.
KoCi
Darca
Darca

dakujem :)
ccimo
Star
Star

Príspevok od používateľa ccimo »

no ja som bol na stanici ek tk poziadal som o nove nalepky, ukazal som karticky ek tk dokedy platia a za 10 eciek mi dali nove nalepky..ale v kazdom pripade by som si ich na okno dal 8)
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

Na okne musia byt nalepky. Treba ist opatovne na stanicu EK/TK a poziadat o ich nalepenie, bud na zaklade karticiek, alebo protokolov.
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Na tv joj to bolo v správach, ak si mal vymenené sklo, tak nálepky mať nemusíš.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ja som zobral fén, zvonka to nahrial a pekne nechtom to šlo dolu zlupnuť. STK/EK uplne vpohode, česká diaľničná tiež vpohodke, ale slovenská sa trhá.
Čo sa tam budem s nejakym chobotom zeleným vadiť, čo vraveli na jojke..
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Akurát včera mi známy spomínal, vraj kvôli diaľničnej nálepke sa treba trepať až niekde do BA, kde Ti na základe kontrolného ústrižku vydajú novú nálepku. Pre miestnych to nie je nič, ale pre cezpoľných to je dosť blbé, pretože na cestu do BA si v podstate musí kúpiť novú diaľničnú známku.

Neviem, čo je na tom pravdy.. a som aj zvedavý, či sa tu niekto ozve s oficiálnou skúsenosťou (nie cez fén, mokré handry a spol.)

:)
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

ja ked som kupil jazdenku (nemal nalepky na skle ani karticky, len protokoly) tak som si zistoval ci musim mat tie nalepky a karticky, alebo stacia len protokoly, tak vsade som cital, ze nalepky aj karticky mat musim.
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Frikso napísal: Čo sa tam budem s nejakym chobotom zeleným vadiť, čo vraveli na jojke..
Povedal to generál Packa, takže to by bolo dobre blbé, keby to nevedel. :wink:
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Andreso napísal:Povedal to generál Packa, takže to by bolo dobre blbé, keby to nevedel. :wink:
Spackalovi by som veru az tak moc neveril ;-) a neriskoval
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Hádam by to oznámili, keby to uverejnili zle, nie? To je ich povinnosť.

++ Vyhláška
Dňa 1.2.2006 nadobudla účinnosť vyhláška MDPaT SR č. 29/2005 Z.z. o vzore a náležitostiach tlačív kontrolných nálepiek, pečiatok a o vzore označovania stanice technickej kontroly, pracoviska emisnej kontroly, pracoviska kontroly originality a pracoviska montáže plynového zariadenia a o vzore a náležitostiach preukazu kontrolóra povereného vykonávať štátny odborný dozor („ďalej len vyhláška“). Na základe tejto vyhlášky vyplýva povinnosť nalepiť kontrolnú nálepku na dolný pravý okraj vnútornej strany čelného skla vozidla. V prípade ak dôjde v dôsledku havárie k poškodeniu alebo zničeniu platnej kontrolnej nálepky môže prevádzkovateľ vozidla požiadať príslušnú stanicu technickej alebo emisnej kontroly o vydanie novej kontrolnej nálepky a nového osvedčenia o technickej alebo emisnej kontrole za podmienky, že s vozidlom absolvuje administratívnu technickú alebo emisnú kontrolu.

Je tam môže. Ja som to pochopil tak, že to v prípade rozbitia čelného skla nie je povinné. No boh vie.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Andreso napísal:Povedal to generál Packa, takže to by bolo dobre blbé, keby to nevedel. :wink:
Natrafíš na debila, hádaj sa s ním.
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak to hej. Niekde som čítal, že v servise ju prelepia za 10€, neviem, či je to veľa alebo málo.
ccimo
Star
Star

Príspevok od používateľa ccimo »

hej hej na stk stanici mi ich dali za 10 eciek ale obidve :D a prelepil som si ich sam 8)
MaTT5
Expert
Expert

Príspevok od používateľa MaTT5 »

nedavno som kupoval jazdenku a nalepky nemam, v protokole je napisane ze STK/EK bola vykonana bez ich vydania a ked som dosiel na stanicu kontroly povedali ze mi nove nemozu dat... no hadat som sa s nimi nechcel tak teraz vozim v aute kopiu protokolu kde je napisane ze nalepky nemam odkial mat :)
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Mne tak pred dvoma rokmi rozflakal kamen celne sklo od auta co islo predomnou. Bol som na jeho vymene a chlapik co nam to robil ju nahrial teplym vzuchom, opatrne stiahol dole a prelepil na nove sklo. nebolo to ani poznat. Dialnicnu nalepku som nemal takze to som neriesil.

Nalepky mat urcite musis, my sme kupili auto 07.09.2007 tri dni potom bola urobena TK a auto islo na znacky. Koncom novembra ma zastavili policajti, dal som im vsetky doklady ktore sa pri kontrole davaju. Policajt obisiel auto a zastavil sa pri celnom skle (to bolo este pred jeho vymenou) s tym ze mam neplatnu TK...Zacal som sa s nim natahovat ze auto je "nove" ako ju nemozem mat platnu...dal ma vystupit aby som si pozrel nalepku na okne. Na tej nalepke bolo vyrazene ze TK konci 15.07.2007, nechapem ako mohli spravit taku chybu pri TK. Nasledne som vzal karticku a ukazal mu ze v karticke je to uz spravne...ale policajt tvrdil ze taku karticku si vie spravit kazdy...ze musia sediet karticka s nalepkou...ale nakoniec ma napadlo ukazat mu TP v ktorom bolo napisane ze auto bolo prihlasene 10.09.2007 a kedze to bolo auto zo zahranicia tak bolo nemozne aby TK skoncila skor ako bolo auto privezene. Nastastie sa policajt nechal ukecat ale s tym aby som si dal karticku s nalepkou rychlo doporiadku...

BTW co sa stalo ze ho ides menit?
KoCi
Darca
Darca

Mam ho uplne vydrate, zrejme nekvalitnymi stieracmi, alebo ja neviem cim - este som nic podobne nevidel. Cez den je to este vpohode, ale v noci ak colen trosku zaprsi, je to jazda s ohrozenim okolia - ledva nieco vidim. Uz som takto skoro nabral jednu zenu (esteze ma videla). Inymi slovami - tym ze su na skle po celej drahe stieracov miniaturne drazky, nie je mozne sa akymkolvek stieracom zbavit filmu (kedze vodu z drazok nema co zotriet) a ten film sa drzi nechutne dlho. Ked mrzne, tak to ani nekomentujem.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

To nebude nekvalitnými stieračmi, skôr niekto jazdil v prašnom prostredí a dral to nasucho... Do autoskla by si sa mohol ísť spýtať, či sa s tým náhodou nedá niečo robiť, ja mám doma dáku kravinu na odpudzovanie vody, ale asi to samotné nepomôže. Treba niečím zaplniť tie drážky. Lacnejšie a jednoduchšie to ale asi bude hodiť na poistku :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Frikso napísal:Ja som zobral fén, zvonka to nahrial a pekne nechtom to šlo dolu zlupnuť. STK/EK uplne vpohode, česká diaľničná tiež vpohodke, ale slovenská sa trhá.
Čo sa tam budem s nejakym chobotom zeleným vadiť, čo vraveli na jojke..
Mne sa podarilo dat dolu aj slovensku a bez nahrievania. Ked sa zacinala trhat, tak som potiahol z druhej strany a aj ten natrhnuty kusok sa pekne odlepil, no je to trochu risk, zatial som to strhaval iba raz a to sa podarilo :) Bola to tyzdnova znamka, tak mozno ze mala aj slabsiu ochranu.
Napísať odpoveď