Zvukovka na HRY
Zvukovka na HRY
Chcel by som pomôcť s výberom zvukovky. SLuchadlá mam Razer Barracuda HP-1.
Rozmýšlam nad:
ASUS: http://www.alza.sk/asus-xonar-ds-d126081.htm
alebo
Creative: http://www.alza.sk/zvukova-karta-creati ... d67946.htm
využitie čisto na Hry. Ide my o 3D zvuk. Predom dik.
Rozmýšlam nad:
ASUS: http://www.alza.sk/asus-xonar-ds-d126081.htm
alebo
Creative: http://www.alza.sk/zvukova-karta-creati ... d67946.htm
využitie čisto na Hry. Ide my o 3D zvuk. Predom dik.
-
RainbowSix
Light Professional
-
martinez13
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
-
uplink
VIP
Asusy sú v oblasti zvukových technológií 2 dni aj s cestou a idete ich zrovnávať s Creativom?
pri všetkej úcte, ste normálni? Alebo len moc mladí, hlúpi a neskúsení?
To je ako keby som začal vyrábať autá značky uplink a jeden model by mi vyšiel a teraz by bol mercedes a ford úplny šrot oproti mne. Trochu detinské zmýšľanie. Nikdy by som si nekúpil zvukovku od Asusu, z jednoduchého dôvodu. Nemajú tradíciu, nevedia čo je treba a čo nie. Majú jeden jediný model s ktorým spravili "dieru" do sveta a tým to hasne. A jeho cena? Neprijateľná. Navyše, aj keď sú super, je to cítiť na PC repro? Pochybujem. Nemajú skúsenosti v oblasti zvukoviek. Začali teraz, pred nedávnom. A problémy s drivermi? Lol...zvukovky creative idú na všetkých možných aj nemožných systémoch, akurát staré modely nejdú na Win Vista a Seven. Chcem vidieť tie asusy na linuxe, alebo inde. Myslím že to ani nerozozná že je to zvukovka.
To je to isté ako keď veľkí inteligenti napíšu že HP je šrot a Acer a Asus je super na notebooky. Proste BS, mladé decká čo nič nezažili a usudzujú na základe polročnej štatistiky. Toto isté aj Asus vs. Creative. Zamyslite sa nad tým.
To je to isté ako keď veľkí inteligenti napíšu že HP je šrot a Acer a Asus je super na notebooky. Proste BS, mladé decká čo nič nezažili a usudzujú na základe polročnej štatistiky. Toto isté aj Asus vs. Creative. Zamyslite sa nad tým.
uplink napísal:Asusy sú v oblasti zvukových technológií 2 dni aj s cestou a idete ich zrovnávať s Creativom?pri všetkej úcte, ste normálni? Alebo len moc mladí, hlúpi a neskúsení?
To je ako keby som začal vyrábať autá značky uplink a jeden model by mi vyšiel a teraz by bol mercedes a ford úplny šrot oproti mne. Trochu detinské zmýšľanie. Nikdy by som si nekúpil zvukovku od Asusu, z jednoduchého dôvodu. Nemajú tradíciu, nevedia čo je treba a čo nie. Majú jeden jediný model s ktorým spravili "dieru" do sveta a tým to hasne. A jeho cena? Neprijateľná. Navyše, aj keď sú super, je to cítiť na PC repro? Pochybujem. Nemajú skúsenosti v oblasti zvukoviek. Začali teraz, pred nedávnom. A problémy s drivermi? Lol...zvukovky creative idú na všetkých možných aj nemožných systémoch, akurát staré modely nejdú na Win Vista a Seven. Chcem vidieť tie asusy na linuxe, alebo inde. Myslím že to ani nerozozná že je to zvukovka.
Miesas hrusky s jablkami a k tomu nemas pravdu, ak mi neveris pozri si testy, premna creative neznamena nic ...
-
uplink
VIP
ja netvrdím že všetko nové je zlé, ale zatracovať Creative, zvukového giganta podradným Asusom je trochu divné, nemyslíš? Ako som písal inde, dám šancu Asusu, ale povedať za každú cenu že Asus, Asus je blbosť. A navyše nezabúdaj na pomer cena/výkon...elboro napísal:Ale nie všetko nove je zle. ja si osobne myslím ze creavity sú horšie. A myslím že ASUS by neboli TOP na niektorých obchodoch len tak. A X-Fi je asi čisto reklamný trik. Však zajtra uvidím lebo budem mat šancu vyskúšať obi dve.
-
uplink
VIP
Kľudne zober ten Asus, aspoň ho otestuješ, mne ide len o to keď niekto jednoznačne napíše že Creative je šrot a Asus je ubergod, tak to mi pohlo žlčou a riadne. Na Creative značke fičím dlhé roky, majú tieto zvukovky a ich repráky všetci moji zákazníci, ktorých naozaj nie je málo a je to fakt spokojnosť. Nájdu sa medzi nimi čo majú Samsungy a Logitech, ale aj tí konvertovali kvôli problémom neskôr na Creative.
Po technickej stránke je ten Xonar za 260 eur naozaj nadupaný, ale X-Fi Fatality s jeho, alebo mierne slabšími parametrami stojí 100 eur. Takže opäť, je to pomer cena výkon. A že by X-Fi bol len reklamný ťah, to je dosť trúfalé tvrdenie. Prešiel som si ságou Creative zvukoviek od ich prvej legendy Sb 1.5 [1.0 a 1.2 som nezažil, to som mal nejakých 5 rokov len, až v siedmich som dostal 1.5ku] cez Sb Pro 16, Awe 32 a Soundblaster Pro 32 + Awe 64, dokonca som mal aj SoundBlaster PCi 128 ale asi len pol roka, Live!, Audigy 1 a 2 až po X-Fi Fatal1ty, tak mi je trochu blízky vývoj ich zvukových zariadení. Vnímal som aj ostatné značky ako sa snažili, ale proste iní prišli na trh so zvukovkami a hneď aj pošli za pár rokov a Creative funguje už od roku 1990!, ich trademark Sound Blaster od roku 1989. Tomu hovorím tradícia a pevná základňa...preto ich bránim.
Po technickej stránke je ten Xonar za 260 eur naozaj nadupaný, ale X-Fi Fatality s jeho, alebo mierne slabšími parametrami stojí 100 eur. Takže opäť, je to pomer cena výkon. A že by X-Fi bol len reklamný ťah, to je dosť trúfalé tvrdenie. Prešiel som si ságou Creative zvukoviek od ich prvej legendy Sb 1.5 [1.0 a 1.2 som nezažil, to som mal nejakých 5 rokov len, až v siedmich som dostal 1.5ku] cez Sb Pro 16, Awe 32 a Soundblaster Pro 32 + Awe 64, dokonca som mal aj SoundBlaster PCi 128 ale asi len pol roka, Live!, Audigy 1 a 2 až po X-Fi Fatal1ty, tak mi je trochu blízky vývoj ich zvukových zariadení. Vnímal som aj ostatné značky ako sa snažili, ale proste iní prišli na trh so zvukovkami a hneď aj pošli za pár rokov a Creative funguje už od roku 1990!, ich trademark Sound Blaster od roku 1989. Tomu hovorím tradícia a pevná základňa...preto ich bránim.
-
martinez13
Light Professional
Ten asus bezi v ubuntu uplne v pohode. V tej vete si protirecis. Tak ide vsade alebo nejde? Zase ta dookola otrepana mantra cena/vykon. Ak si kupujem nejaku zvukovku je to investicia na dlhe obdobie. A moze mat super zvuk ale bude mi na nic ked s novou generaciou operacneho systemu ju mozem zahodit. a to creative robi.dokonca viedlo spor s vlastnym zamestnancom ktori uvolnil ovladace pre nepodporovane systemy. ale zase k plusu im je ze ovladace pre linux uverejnil ako GPL.A problémy s drivermi? Lol...zvukovky creative idú na všetkých možných aj nemožných systémoch, akurát staré modely nejdú na Win Vista a Seven. Chcem vidieť tie asusy na linuxe, alebo inde. Myslím že to ani nerozozná že je to zvukovka.
.
k asusu je recenzia tuto a je tam porovnanie s creative x-fi fatality http://www.elitebastards.com/?option=co ... &Itemid=27