3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa BX »

Ake stvorceky? :D Myslis polgony? Pytas sa na zakladnu vec. Prejdi si zopar tutorialov a urob presne to, co tam od teba chcu a nic viac. Neskor sa k tym pracam mozes vratit a dotvorit to, ked uz budes vediet ako.
Urcite sa v nejakom tutoriale stretnes s Editable Mesh, alebo Editable Poly kde sa presno toto robi ;)

btw. Este ti odpoviem: Interier som este sice nerobil, vacsinou len modelujem (Kedze texturovanie a nasvietenie mi moc nejde :D). Robil som svoju skolu (GMK) asi mesiac (samozrejme nie kazdy den a nie 10 hodin v kuse) a myslim, ze nevyzera zle :D
V 3Ds-ku sa pri velkom fanatizme naucis robit tak trocha poriadne do dvoch mesiacov, ale kym urobis nieco pekne, tak dost zostarnes :D (Ja uz s 3Ds-kom robim asi 1 rok a furt som neurobil nic pekne :roll:)
Firestone
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Firestone »

No a plati to aj pe Cinema 4D ... to s timi polygonmi
BX
Addict
Addict

S C4D nerobim, ale urcite ano. Vsetko je to jedno a to iste (v zakladoch)
(btw. toto je tema "3Ds max - vase vytvory. Takze ak chces s niecim pomoct, zaloz si temu ;))
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...tak pracujem s 3ds maxom (2010) už asi 2-3 týždne a myslím, že som dosiahol úroveň, kedy moje výtvory začínajú byť publikovateľné...tak sa predvediem aj ja...niektorým som sľuboval halogénovú žiarovku, bohužiaľ, tá nieje v štádiu na predvádzanie ale raz ju určite ukážem, lenže je s tým piplačka a na začiatočníka som si zobral priveľké sústo, ale vďaka Bohu za to, lebo som sa na tom veľmi veľa vecí naučil...tak najskôr môj úplne prvý projekt a zároveň moje prvé animácie:

http://www.youtube.com/watch?v=LBMv9FIX6BA

http://www.youtube.com/watch?v=xaCzeovpsxo

...a teraz nejaké obrázky, s animáciami je nehorázna piplačka...
Prílohy
srob.jpg
sach1.jpg
BX
Addict
Addict

No na 2-3 týždne to nie je vôbec zlé :P Modely OK, ale musíš popracovať na materiáloch a nasvietení. Skús ten šach trocha vylepšiť. Figúrky máš spravené dobre, ale celé je to také monotónne, jednoduché materiály a chabé svetlo... Šachovnica vyzerá ako z roku 9, postavičky sú z nejakého čudného, neidentifikovateľného dreva. No... je tam čo vylepšovať, môžeš sa do toho pustiť :P :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

BX napísal:No na 2-3 týždne to nie je vôbec zlé :P
dik :D
BX napísal:...ale musíš popracovať na materiáloch a nasvietení. Skús ten šach trocha vylepšiť. Figúrky máš spravené dobre, ale celé je to také monotónne, jednoduché materiály a chabé svetlo... Šachovnica vyzerá ako z roku 9, postavičky sú z nejakého čudného, neidentifikovateľného dreva. No... je tam čo vylepšovať, môžeš sa do toho pustiť :P :)
...ja zastávam názor, že v jednoduchosti je krása, ale tak to skús sám keď si taký múdry :) ...s tým drevom som sa prplal asi celý deň...ja viem, stále to nieje ono, ale je to to najlepšie čo som zosmolil...to drevo je robené bez obrázku, čiže celý materiál je robený iba z toho čo ponúka 3ds max 2010. Veľmi nerád robím s nejakými externými obrázkami, lebo sa mi jeden projekt potom rozťahá na viac súborov (.max + obrázky). Ale vidím že sa do toho rozumieš tak by si mi mohol poradiť ako spravím realistickejšie tiene, tie moje sú také ostré a nerealistické a ešte vylepšujem tú žiarovku, ale neviem ako spraviť odlesk na chrómových častiach...v prílohe ti prikladám tie šachy, môžeš sa pohrať s tým drevom, inak možno ti je divné, prečo sú biele z dreva a čierne z akoby umelej hmoty...celé je to robené z reálnych šachov čo mám doma a tam sú čierne figúrky nalakované načierno, takže preto to je tak ako to je...
Prílohy
sach.rar
(594.67 KiB) 126 stiahnutí
BX
Addict
Addict

ale tak to skús sám keď si taký múdry
Sachy som robil aj ja takze viem, ze to nie je len tak. Tak sa pozri ako smo si to "spravil sam" :)
http://www.hojko.com/post1228645.html#1228645

Pozriem ten tvoj sach, neskor sem hodim co ukuchtim. Postavicky mas urobene pekne, takze dufam, ze z toho nieco dostanem :)

//autoeditácia príspevku ( 26 Dec 2009, 18:44 )
No nepozriem :) Nejde mi to otvorit. Pouzivas nejake pluginy, alebo nieco? Pise mi error s triedami :?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

BX napísal:Sachy som robil aj ja takze viem, ze to nie je len tak. Tak sa pozri ako smo si to "spravil sam" :)
http://www.hojko.com/post1228645.html#1228645

Pozriem ten tvoj sach, neskor sem hodim co ukuchtim. Postavicky mas urobene pekne, takze dufam, ze z toho nieco dostanem :)

//autoeditácia príspevku ( 26 Dec 2009, 18:44 )
No nepozriem :) Nejde mi to otvorit. Pouzivas nejake pluginy, alebo nieco? Pise mi error s triedami :?
...pluginy nepoužívam, nainštaloval som si V-ray, ale haprovalo to tak som ho vypol, používam 3ds max2010, možno máš nižšiu verziu...
BX
Addict
Addict

Nie mam 2010, mam aj VRay... no nic, popasuj sa s tym sam, alebo este skus nejako to ulozit :P :)
(A zeditni si prispevok, je tam 2x :D )
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...dik za upozornenie, alebo si skús otvoriť nový projekt a pomocou Import -> Merge si tam vlož všetky veci, ale potom neviem či ti tam pôjdu materiály...
BX
Addict
Addict

Nejde ani tak, skusal som to :P No nic z toho... musis si poradit saM :P :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...viac z môjho notebooku nedostanem, pridal som tam daľšie 4 svetlá a potom som to stihol ešte uložiť...potom to celé spadlo a dostal som mat :D ...už to nejde vôbec otvoriť...no a čo hovoríš na tie matičky? Tie chcem spraviť aj hrdzavé, uvidím aký materiál zosmolím...inak ešte mám v pláne si dnes skúsiť spraviť LED diódu, taký oddychový projektík, keď chceš, sprav aj ty a potom porovnáme...no a ešte chcem nakresliť nejaký plošný spoj s IO atď, niečo také ako v prílohe...ale to bude zrejme nadlhšie... :)
Prílohy
electronic2.jpg
BX
Addict
Addict

No ja teraz nemam cas na to (robim nieco ine. Ak sa podari, postnem to sem). Urob nieco, vyhraj sa s tym a postni to sem az ked to bude hotove :) Som zvedavy a drzim palce :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...no tak prvý pokus, trocha prplačka s plastovým materiálom :) , v podstate vymodelovať to nebol problém, iba ten materiál...za povšimnutie stoja tiene, ktoré som dosiahol štyrmi svetlami, 3 tesne vedľa seba a jedno trocha pomimo, toto som mal v úmysle aj s tými šachmi...keby ich bolo aspoň 7 tak by to mohlo vytvoriť trocha reálnejší efekt...vyskúšam neskôr...

//autoeditácia príspevku ( 26 Dec 2009, 21:30 )
...no a druhý pokus...realistickejší tieň je dosiahnutý až pomocou 12 svetiel tesne vedľa seba...
Prílohy
dioda.jpg
druhý pokus
druhý pokus
...a daľší projekt: ...1 218 720 polygónov...
...a daľší projekt: ...1 218 720 polygónov...
...a kľúče...môj druhý pokus, pri prvom som ešte nepoznal veľa funkcií a tak som sa na to vykašľal...ale teraz to myslím vyzerá veľmi dobre...niektoeré detaily ani niesú poriadne vidieť, napr. vyrazené označenie kľúča "FB 27"...
...a kľúče...môj druhý pokus, pri prvom som ešte nepoznal veľa funkcií a tak som sa na to vykašľal...ale teraz to myslím vyzerá veľmi dobre...niektoeré detaily ani niesú poriadne vidieť, napr. vyrazené označenie kľúča "FB 27"...
...tak toto je pokus o ten plošný spoj...ja viem, je to také chaotické ale v podstate išlo o to naučiť sa...
...tak toto je pokus o ten plošný spoj...ja viem, je to také chaotické ale v podstate išlo o to naučiť sa...
...a toto som robil len tak, takto to zhruba vyzerá pred mojim domom v noci...
...a toto som robil len tak, takto to zhruba vyzerá pred mojim domom v noci...
stary kluc.jpg
...toto je trocha vylepšená verzia kadibúdky, ktorú som sem dával pre jedného užívateľa, ktorý potreboval nákresy kadibúdky...
...toto je trocha vylepšená verzia kadibúdky, ktorú som sem dával pre jedného užívateľa, ktorý potreboval nákresy kadibúdky...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Grim, začni používať raytracing, alebo v-ray a Tvoje projekty naberú život, ver mi :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

taká orientačná otázka zo zaujímavosti od niekoho kto s grafikou nikdy nejak profesionalne nerobil: koľko času zabere zvládnutie aspoň základov, napríklad nakreslenie takých skrutiek čo tu nedávno boli, alebo tej šachovnice? (nemám na mysli kreslenie takého čosi, ale naučenie sa pracovat s tým aby som také čosi zvládal)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ja v tom robím od 8.12.2009...takže nieje to problém, základy som vedel hneď prvý deň a potom som našiel aj stránku 3dscena.cz a odtiaľ som čerpal (a čerpám) daľšie veci čo sa dajú v 3dsku robiť...a postupne objavujem aj sám nejaké nové funkcie, prvé z čoho som čerpal boli tie výukové klipy v 3dsku...ale mňa to chytilo a nepustilo...takému kto to bude robiť nasilu to bude trvať asi dlhšie...ten šach mi trval 1 alebo dva dni - v kuse celé dva dni (aj som spal medzitým samozrejme), elkovo by som to odhadol asi na 20 hodín čistej práce, tie skrutky boli jednoduchšie....lenže ja keď sa niečoho chytím tak potom nevnímam čas, takže to neviem až tak dobre odhadnúť...a k tomu renderu, teraz používam mental ray, čo bol v 3dsku, ale stiahol som si V-ray a pri renderovaní mi napíše že nemám licenciu a nič sa nevyrendruje...a iný som nenašiel tak keď bude niekto taký dobrý a hodí mi niekde nejaký V-ray budem vďačný...
BX
Addict
Addict

Audiotrack ak to chces ty, tak pod 24 hodin :D Take normalne zaklady zvladnes v pohode pod 2 tyzdne ak ta to naozaj bude bavit. Potom uz len zdokonalovanie, objavovanie novych funkcii, zlepsenie pracovnych metod atd. Vela ale robi aj "esteticke citenie" S 3Dskom robim cez rok a este som v podstate nic pekne neurobil. Niekto, kto v tom robi 2 mesiace urobi zase uplne nadherne fotorealisticke "nieco" :)
A taktiez (neskor) velmi zalezi na tom, co presne chces robit. Interiery, exteriery, modely nejakych postav/postaviciek, alebo nejaku prirodu, animacie?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...v podstate ti neodporúčam na začiatok sa púšťať do nejakých projektov nepravidelných tvarov. Skús s niečo jednoduché...keby som ja teraz mal znova spraviť tie kreslá, spravil by som to úplne inak...napr. ja by som si vôbec netrúfol na poskladanú deku, veveričku, človeka alebo nejakú časť ľudského tela...ani na balíček chipsov...nejaký odborník by mi mohol poradiť ako na to...hlavne tá deka ma zaujíma...záves by som už zvládol, stačí plane, modifikátor 2 - sided material a noise....alebo pokrčený paplón...ako keď ráno vstanete z postele...jak sa to robí? Lebo som si skúšal aj animáciu cez reactor - padnutie nejakej deky....ale ako to narafičiť aby aj v projekte ostala taká padnutá?
MadMatt
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MadMatt »

k tej deke , nasimuluj si latku cez reactor daj to do animacie si iba zrendruj snimku v ktorej sa ti zda ze to vyzera najlepsie
Napísať odpoveď