vzdialený prístup

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

vzdialený prístup

Príspevok od používateľa dekarbon »

cawte..chcel by som si sparviť jednu taku vec...A ta je žeby som bol niekde mim svojho domu s notebookom a na Nb by som mal pripojenie na net..z Nb by som nejakym sposobom dal prikaz aby sa mi zapol komp doma( niečo an štýl wake on lan) a potom sa na neho pripojil cez VNC alebo team viewer ktorý by po spustení PC bežal na pozadí..ako yb sa to dalo spraviť aby som si Pc prebudil prosterdnictvom netu nikdy som to totiž neskúšal no viem že sa to dá...v Biose mam take cosi ze wake on extrenal modems..može to byť niečo ako wake on LAN?

a ešte taka maličkosť berte do uvahy fakt že by som mal verejnu IP doma+NAT v routri presmerovany port na svoj komp v LAN za NAT a otazka je ako ho prebudit cez LAN ked sa dostanem po router?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Za najjednoduchsie riesenie by som videl IP zasuvku a pocitac nastavit tak, aby pri preruseni el. prudu ho automaticky zaplo. Nevyhoda, ze cena takejto IP Watchdog zasuvky je okolo 90 eur.

Ci to pojde spravit na PC cez internet a este k tomu, ak si za routrom, tak to je otazne. Skor si myslim, ze to bude zrejme problem, pretoze neviem ako tam posles a presmerujes magic packet pre wake on lan.
refr0
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa refr0 »

a preco nepouzijes proste wake on lan ? ja som mal v iphone program na prebudzanie cez wol a pohode som si presmeroval cez nat port ktory to ma na starosti a budil som to cez iphone a pohode som sa pripojil s nim aj na vnc
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

okej mac adresu som odpisal z nastaveni sietovej karty kompu ktory chcem nadialku prebudit Ip adresu som zadal taku ktoru mi vyhodil router prednastavenu WAN IP od mojho ISP masku podsiete som dal presne taku istu aku ma konfiguracia WAN settings od ISP teda 255.255.255.255 boot cez siet mam v biose kompa povoleny..port zo stranky co mi zaslal tom4s3 teda port 7 som cez NAT forwardol na lokalnu IP mojho kompu ktory chcem prebudit.. a po odoslani magic packetu sa komp nezapol jak je to mozne..malo by to ist..

//autoeditácia príspevku ( 25 Dec 2009, 20:51 )
okej aa ešte takto s spytam aky portokol treba povolit v routri aby to fungovalo za predpokladu ze na doske WOL mma zapnute? ICMP som uz povolil..ja som z toho uz magor chalani..vsetko by malo chodit nakoniec este nech vysvitne ze mi to doska nepodporuje a slahne ma

mam p5K premium wifi/ap

//autoeditácia príspevku ( 25 Dec 2009, 21:09 )
ozaj a je nutne aby router priamo podporoval službu wake on LAn lebo somsa prave dozvedel ze ten magic packet je Bcast teda routrom neprechadza..nevyriesil by to port forwad na TCP 7 ALEBO UDP 9? som na pochybnostiach ze mi to zasa kvoli routru blbemu nepojde

//autoeditácia príspevku ( 25 Dec 2009, 22:58 )
okej..videl som ze otazka vzdialeneho pristupu a wake on lan sa na tomto fore uz riesila... takze ja to akosi hrniem a opravte ma kde mam chybu

1.sedim pri pc a odosielam magic packet

2.magic packet prejde cez server stranky ktora magic packet odosiela,prebehene cez DNS a cez routre sa presmeruje k mojmu ISP

3.magic packet pokial to moj ISP neblokuje prejde routrom mojho ISP router ho nasmeruje k routru u mna doma

4.magic packet dorazi k mojmu routru

5.kedze magic packet je neseny adresou WAn mojho ISP NAT tuto adresu presmeruje na vnutornu LAn adresu PC ktory sa ma prebudit cez port 7 alebo 9 a pokial je komp v LAN nastaveny sparvne mal by sa prebudit..

lenze ono mi to takto nefunguje..niekde robim chybu..router mam Zyxel,port mam presmerovany na lokalnu Ip adresu kompa v sieti za routrom,wake on lan mam povoleny ako an sietovej karte pomocou magic packetu+pattern tak aj v biose ale ono to prostenechce prebudit..pouzivam win 7 ultimate 64 bit..skusil somsa napojit na jednu volnu wifinu a tadial ist..aha..a teraz mi doplo zee v tom pripade je mozne ze ma ten uzivatel cez tkoreho somsa napajal blokovany tento port alebo ICMP protokol a kvoli tomu packet nemoze prejst dalej...aha..
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Davas tam IP z sieťovky alebo od ISP ? ja ked som skusal WOL tak tam bola dolezita hlavne MAC sieťovky
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

mno chalani uz sa mi to podarilo rozbehat ako pd LAN tak aj cez net len otazka je teraz ako si skontrolujem ze to pc sa uz nastartovalo a mozem ksusit remote acces?

aa este k otazke...ked sa pripajas cez net an svoj komp a chces ho prebudit zadas MAc adresu sietovej karty kompa svojho ktory chces prebudit v routri musi byt presmerovany port ce NAT konkretne 7 alebo 9 ked to robis cez net,potom zadas IP adresu (WAN) od tvojho ISP zadas spominany jeden z portov nastavis ze sa pripajas prostrednictvom internetu a stlacis wake me up..

Pokial sa pripajas cez LAN tak staci ti zadat MAC adresu kompa na ktory sa chces pripojit teda zobudit ho aby som bol presny..potom IP adresu kompa v ramci LAN teda v tvare 192.168.x.x a potom port..tu je jedno aky uvedies pretoze router to nepotrebuje presmrovavat z vonka on si to presmeruje cez switch a tam porty az tak moc netreba iba v ojedinelych pripadoch kvoli aplikaciam ktore potrebuju pristup z vonku ako anpriklad utorrent a v nakoniec iba zvolis ze sa napajas prostrednictvom local subnet..

toto vsetko plati pre program wake on LAN od decius firmy aa este aby som nezabudol... velmi dolezita je maska podsiete a je rozdielna ked sa pripajate prostrednictvom netu a LAN..

Pre LAN je to 255.255.255.0 a pre internet je to 255.255.255.255
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ma napadlo ako overiť či sa zapli tie PC :

1 . skusit ich pingnut (po lanke)
2. Prihlasovať sa na router cez web a pozriet tabuľku ARP
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Mhm jasne to by som vedel lenze ja potrebujem zistit ze ci je uz pc nabehnuty ako ze ci je pripraveny na pouzitie ci mi na nom bezi server VNC aby somsa mohol napojit

Mno aa ešte takato otazka..na vzdialenu plochu som použil VNC free edition 4.1 na na routri som forwardol port 5900 na komp v LAN defaultny ktory pouziva VNC..na komp ktory chcem ovladat som nainstaloval server,ten som nastavil na skusku bez autentifikacie,pridal som do povolovacieho listu IP adresu kompu z ktoreho sa pripajam( všetko v ramci LAN)za / masku lokálnej siete 255.255.255.0 cez router som si overil ci je to naozaj sparvne co aj bolo,doonca som pre istotu na kompe na ktory somsa chcel pripojit vypol firewall aby to nahodou neblokoval na pc odkial som chcel ovladat som spustil VNC viewer listening aplikaciu zadal som LOKALNU IP PC na ktorom bzeal v tom case server VNC, na kompe odkial somsa pripajal som povolil komunikaciu cez firewall na port 5900 a vypisalo mi ze timed out..nechapem prečo? kde mam chybu? PCcka sa na net pripajaju cez verejnu IP

a navyše som ešte povolil ten port 5900 cez Port Triggering tak ja uz fakt nerozumiem a firewall v routri vypinat kvoli tomuto nechcem lebo ked to raz NAT forwardne tak by to malo ist..a ešte podotknem ze windowsacky firewall sa automaticky nezapina ked vyhodim ten alternativny

//autoeditácia príspevku ( 27 Dec 2009, 1:40 )
Okej,takže pod LANKOU mi tpo už funguje teraz ešte ako to rozchodiť cez internet..IP adresu mma verejnu cize malo by to fungovať tak pokial mam port 5900 presmerovany na komp v LAN tak vlastne ja budem pristupovat z adresou 147.551.47.885 na adresu mojho ISP(verejna) roter mi tuto adresu z ktorej pristupujem prelozi cez NAT+forwardne cez port 5900 na komp v LAn za routrom nie?a ked mam vytvorene pravidlo na kompe na ktory sa chcem pripojit tak by to malo chodit lenze ono mi to vypise ze pripojenie boo neocakaavane uzatvorene ze ci sa chcem reconnectnut an tu IP adresu...ja nechapem
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Len tak ta prerusim a prečo to nespravis cez remote desktop od mkrvosoftu ?
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

takze chalani neviem akym zazrakom ale všetko zrazu ide tak jak ma:) a ešte jedna otazka keby som potreboval si cez VNc nieco stiahnuť zo svojho kompu do druheho ako an to?

//autoeditácia príspevku ( 27 Dec 2009, 2:21 )
a ešte by sa mi zišla jedna veca to je tá že potrebujem program ktorým by bolo možné overiť že je pc na druhej strane už prístupný..V praxi myslím to že ja by som bol niekde v číne cez wake up program by som si komp zobudil zaslanim magic packetu komp by sa zobudil ja by som si to cez nejaky soft overil cez internet ze je uz zapnuty a spustila sa aj sluzba VNC server a mozem sa napojit toto ja chcem aby bolo všetkým jasné o čo tu ide

//autoeditácia príspevku ( 27 Dec 2009, 2:43 )
a chalani? ako nastavim vo win 7 to aby sa mi nezamykal komp ked ho uspím..proste aby nebol uzamknutý ked ho prebudím
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

To uzamknutie v napájaní sa dá nastaviť aspoň myslím , a na ten prenos súborov prečo nepoužitieš napr FTP nejaké ?
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Mno jo to uzamknutie som už vyriešil..ale ja proste nepochopím či tomu VNC hrabe alebo ja som už totalny magor:D Nič som na nastavení od včerajška nemenil vypol som kompy aišiel spať dnes vtanem chcem sa napojiť presne tak ako včera a nejde to..ja nechapem

//autoeditácia príspevku ( 28 Dec 2009, 11:22 )
môžete lock tuto temu alebo aj vymazat kludne všetko mi už ide diki mooc:)
Napísať odpoveď