Nehoda - spoluvina - ako s poistovnami ?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
TomAss
King
King
Používateľov profilový obrázok

Nehoda - spoluvina - ako s poistovnami ?

Príspevok od používateľa TomAss »

Caute. 24.12 sa mi stala mensia nehoda. Tuknutie aut (ja mam trocha vykryvene koleso, zniceny blatnik. On ma blatnik a naraznik. Nic extra, no vyklepat to nepojde). Nevedeli sme sa dohodnut na vine, tak sme zavolali policajtov. Ti to vyhodnotili ako spoluvinu. Dostali sme 20e pokutu, podpisali papiere a poslali nas domov s tym, ze si skodu hradi kazdy sam. Druhy ucastnik mal aj havarijnu poistku, ja nie. No od vela ludi som uz pocul, ze ked je spoluvina, tak by to mala skodu hradit moja poistovna jemu, a jeho mne (zo zakonnej poistky). Zajtra sa chystam volat do poistovne, ale chcem sa spytat vas, ci nahodou neviete ako to je. Mame navzajom vymenene udaje aj fotky nehody.
ccimo
Star
Star

Príspevok od používateľa ccimo »

je to presne ako vravis. tvoja poistovna hradi jemu a jeho poistovna hradi tebe zo zakonnej poistky. ak mas dohodnutu aj spoluucast tak musis poistovni zaplatit prislusnu ciastku dohodnutu na spoluucasti ale to uz je o inom..proste si to vase poistovne hradia navzajom.havarijna poistka s tymto nema nic docinenia. :)
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

situacia je, ze ste obaja vinny aj nevinny :D

platite si navzajom..
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

v dnesnej dobe nemat havarijnu poistku je luxus
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

Trussardi: no na nove auto ano, na ojazdenku je havarijna luxus..
TomAss
King
King

Asi tak :). Na 10 rocnu feliciu si havarijnu davat fakt nemienim :). A diki. Je to tak ako hovorite. Malo by sa to krizovo z poistovni uhradit. Prave to vybavujem.

//autoeditácia príspevku ( 28 Dec 2009, 21:39 )
Neviete mi priblizne niekto povedat, ake % by predstavovala amortizacia u 10 rocnej Skoda Felicie ? Ide o to, ze banka pri spoluvine hradi len 50% + este strhava amortizaciu u mojho auta. Cize by ma oprava s papiermi, a tych par % z poistovne, pravdepodobne vyslo drahsie jak oprava u kamosa bez papierov, a bez tych par % z poistovne. Co myslite ?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No keď sa otcovi stala nehoda, v ktorej bol nevinne a škoda na aute bola cca. za 40 000 Sk na 15 - ročnom aute, tak mu poisťovňa preplatila asi 30 000 Sk, takže iba tých menej ako 50% sa mi zdá až príliš málo. Ale zaplatila mu to aj napriek tomu, že si to nedal robiť v žiadnom servise a opravil to sám, kupoval iba diely. Myslím, že poisťovne preplatia autorizovaný servis v plnej výške max. 3 - ročným autám, ale tak či tak by Ti mali dať peniaze, aj keď si to nebudeš dávať robiť v servise, ale u kamoša.
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andreso »

Na každý kilometer klesá hodnota auta o 0,183 EUR, tak si to vypočítaj.
TomAss
King
King

Ked mam najazdenych 187 000 kilometrov znamena ze mi klesla hodnota o 34221 eur ? To auto ma hodnotu tak 1200 eur :D. Totalka ?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Určite by Ti mala poisťovňa zaplatiť aspoň polovicu škody. A neberie sa to ako 100% škody - amortizácia auta? Však keby to brali iba 50% a ešte odčítajú amortizáciu, tak Ti dokopy nič nezaplatia :?

Andreso, tam máš určite chybu, možno Ti tam za desatinnou čiarkou chýbajú ešte 2 nuly, ale tak či tak to nemôže byť pre všetky autá rovnako :wink:
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

To percento ktore ti chcu vypocitat na zaklade amortizacie zavisi aj od likvidatora alebo cloveka ktori ti robil obhliadku pre poistovnu. Mne v poistovni, ktorej poistenec spravil skodu na mojom aute, povedali ze amortizacia pri 8 rocnom aute bude od 20-30%, trosku som sa s nimi pohadal, preco by som ja mal platit za opravu mojho auta ked plna vina bola prisudena ich poistencovi, ktory spravil skodu mne...a tetka v poistovni stale mlela ze to tak je a ze s tym nic nespravim. Ich likvidator ma mienil navstivit az o tyzden a tak som si obvolal par ludi a nasiel som servis kde robia obhliadky a zaroven opravy. Rano som priviezol auto na obliadku a poobede bolo vse spravene. Zaplatit som musel a cenu opravy som si potom vymahal od poistovne. Trvalo to 5 mesiacov kym som sa k svojim prachom dostal. Na zaklade obhliadky auta, ktoru mi spravili v servise mi poistovna vratila tu sumu, ktoru som platil za opravu, presne do jedinej koruny.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Juicy, tak to si k tomu pristúpil dosť radikálne. Ale nejako sa mi nezdá, že pokiaľ si doniesol faktúru za opravu do poisťovne, tak Ti to ochotne všetko preplatili. Napíš prosím, ako si to presne vybavoval, lebo by ma to naozaj zaujímalo :)
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Z poistovne som si vzal to tlacivo o nahlaseni skody ktora bola sposobena mne. Ten velky papier co sa rozklada na dalsie 3 casti, a vypisujes to 2x. isiel som do servisu, tam mi s jeho vypisovanim pomohla mila pani, ktora robila aj obhliadku, nafotila auto a opravili ho. Poobede som vyzdvihol auto aj s papiermi a siel do poistovne kde som ich predlozil. Pani za stolom na mna kukala ze kedy u mna bol likvidator...a ja ze som si to poriesil po svojom. Dal som im fakturu aj s vyplnenymi tlacivami. Cena opravy bola okolo 6000SK a presne do koruny mi vsetky peniaze vratili...viem ze o amortizacii a tom % tocili v poistovni ale aj pani v servise mi povedala ze by som mal dostat vsetky peniaze. Mal som poskodene celne sklo ako som pisal v teme: http://www.hojko.com/post1325844.html?h ... t=#1325844 a rovnaku skusenost mal aj moj svokor, jemu sa na Felicii stalo to iste a tiez mu preplatili vsetky peniaze a to ta Felda taha na 14 rok prevadzky. Do 30 dni mali byt peniaze na mojom ucte ale akosi stale nechodili, do poistovne som chodil kazdy tyzden a pomohol az telefonat do Bratislavy kde mi povedali ze nahlasenie z poistovne prislo 3 mesiace potom ako som to ja nahlasil...co ma fest nasralo ze sa flakaju v tej pobocke...ale pan v BA ma ubezpecil ze to urychlene napravia...a o mesiac aj nieco som mal peniaze na ucte. Iba podotknem ze slo o Presovsku pobocku Uniqa poistovne a jej nezodpovednu pracovnicku v pokrocilom veku :)
Svokrova skusenost s Allianz poistovnou bezproblemova, este pri oprave mu dali nove tesnenie lebo stare bolo "akoze poskodene". On narozdiel odomna mal peniaze za cca 2 tyzdne. Vela zavisi aj na poistovni a jej pracovnikoch ako sa vam to podari vydiskutovat.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Na celne sklo sa nevztahuje amortizacia, preto ti zaplatili vsetko.
Pri podobnych tukancoch (plechy) je lepsie mat havarijnu, lebo pri plneni z havarijnej poistovna preplati vsetko (okrem spoluucasti) zatial co pri PZP si uz poistovna odpocita amortizaciu. Preto je lepsie aj ked nie ste vinnikom nehody spravit takuto dohodu. Date si to opravit a zaplatit z vlastnej havarijnej a vinnik zo svojho vrecka resp jeho PZP zaplati spoluucast. Vy budete mat zaplatenu celu opravu (ako tu uz bolo spomenute v servisoch maju "nezavislych" likvidatorov, mozu odpisat aj napr len troska skrabnuty plech - co by nejaky uradnicek z poistovne len tazko spravil) a vinnik bude rad ze skodova udalost bude len vo vyske spoluucasti vasej havarijnej
chimetric
Novice
Novice

Re: Nehoda - spoluvina - ako s poistovnami ?

Príspevok od používateľa chimetric »

ak by sa to nahodou niekomu hodilo tak na http://www.netfinancie.sk/ sa da porovnat vsetky poistenia
cena je rovnaka ako cez poistovnu... oplati sa to tam aj uzatvorit nakolko maju vybornu starostlivost o svojich klientov ;)
Napísať odpoveď