Alkohol v lietadle

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
PepoJr.
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Alkohol v lietadle

Príspevok od používateľa PepoJr. »

hojte,

mam jednu otazku, na ktoru nemozem najst odpoved presnu.
Kamarat cestuje zo SR do Irska a potreboval by vediet kolko litrov alkoholu moze previest bez toho aby nieco platil navyse.

Hladal som a na colnej sprave SR som nasiel obmedzenie 10litrov vramci EU, ale moc sa mi to nezda, zeby to bolo aj do lietadla.

ak ma niekto vie, alebo vie kde mam hladat, budem rad za pomoc :-)
21rOBO21
Star
Star

Príspevok od používateľa 21rOBO21 »

no možno sa mýlim,ale tuším je to liter na hlavu,ale tuším záleží aj natom že či si to chce zobrať do lietadla zo sebou,alebo do kufra
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Liter na hlavu to je a so sebou do príručnej batožiny si to samozrejme vziať nemôže. Pokiaľ ho teda nekúpi na letisku v nákupnej zóne a nedostane pečiatku. Už s voňavkami a hocijakou tekutou vecou sú problémy, nie ešte s fľašou alkoholu. Ja som si chcel so sebou ešte len cez safety kontrolu vziať otvorenú malú fľašu minerálky a prikázali mi ju vyhodiť do koša. No ale úprimne - už som sem do UK trepal aj 5 fliaš Absinthu a nik mi na to nič nepovedal, všetko závisí od personálu, ako vysoko to majú na háku...

You are NOT allowed to take any liquids in the hand baggage over @ 100ml
http://www.traveldocs.com/ie/customs.htm

Goods obtained duty- and/or tax free in the eu, or duty- and tax free on a ship or aircraft, or goods obtained outside the eu:

*
Tobacco....200 cigarettes or 100 cigarillos or 50 cigars or 250 grams of tobacco
*
Liquor.....1 litre of spirits (more than 22% proof) or 2 litres of other alcoholic beverages, including sparkling wine or fortified wine, plus 2 litres of table wine
*
Perfume....50 grams of perfume and 250ml of eau de toilette
*
Goods.....Up to a value of ir£142 (ir£73 if under 15 years of age)
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Kamoska letela z Frankfurtu spat na Slovensko domov. Zhabali jej aj cigarety, povedali, ze ich musi vyhodit alebo zaplatit 11 eur, aby ich mohla zobrat so sebou. Co mi prislo troska chore a samozrejme aj jej, tak sa ich radsej "vzdala" ako mala doplacat. Ako pise vyssie seth, vsetko zalezi od kontroly.
Napísať odpoveď