Notebook na klíne = budem neplodný ? :)

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

hrban napísal:tak pozor dáme si malú lekciu fyziky Wi-fi signál tak isto ako mobilný signál je vlnenie a tak isto je vlnenie gama žiarenie ktoré vzniká aj pri jadrových reakciách (a o tom na 100% vieme že spôsobuje rakovinu)
tvojá úvaha je chybná, lebo nie každé vlnenie zabíja bunky. Ide o to, akú má vlnovú dlžku. Keby bolo každé vlnenie škodlivé, tak by sme sedeli v čiernych odhlučnených krabiciach, lebo aj zvuk je vlnenie (a pre tých hlbšie zaoberajúcich sa fyzikou môžem tvrdiť že aj svetlo sa dá chápať ako vlnenie).

//autoeditácia príspevku ( 28 Dec 2009, 19:48 )
jukel napísal:Videl som video ako nasmerovali 4 telefóny anténou smerom k praženej kukurici alebo aká to je zavolali naraz na všetky 4 a z kukurice sa stal pukanec :) Kamarátka mi písala SMS že nemam nosiť mobil vo vrecku :D
aj si to skúšal alebo slepo veríš všetkým videám/textom na internete? Je to nezmysel, rovnako ako že ti to uvarí vajce a neviem čo ešte
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

nestik napísal::D:D Ja keď som bol u endokrinologičky a vypadol mi mobil z vrecka v nohaviciach mi začala kecať tiež že mobil má byť na krku a z tohto sa ti môžu narodiť postihnuté deti alebo môžeš dostať rakovinu, ale to by sa min. každému druhému rodili postihnuté deti... :?
Hej na krku, tak kraasne ti visi a mas ho rovno pri srdci...
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adox »

No a ked ho máš vo vrecku máš ho pri vajíčkach :D tak kde si ho potom dať ? do topánky ?:D
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

adox napísal:No a ked ho máš vo vrecku máš ho pri vajíčkach :D tak kde si ho potom dať ? do topánky ?:D
Šak to je ten problém :) Asi najlepšie riešenie sú tie púzdra na mobil čo sa pripevňujú na opasok ale ktovie čo je zase ohrozované tam... :roll:
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adox »

Kĺby to je jasné :D:D
Vidíš to púzdro si dám spraviť olovené a bude pokoj :D
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

jukel napísal:Videl som video ako nasmerovali 4 telefóny anténou smerom k praženej kukurici alebo aká to je zavolali naraz na všetky 4 a z kukurice sa stal pukanec :) Kamarátka mi písala SMS že nemam nosiť mobil vo vrecku :D
http://www.youtube.com/watch?v=-XqosiP-gkk

veeelmi volny preklad: V Mythbusters sa tomu rozhodli nevenovat ani test, pretoze je to jasna blbost :) kedze na to aby sa ten popcorn napucal, je potrebna teplota 120 stupnov celzia a taku teplotu zvonenie 4 telefonov nedokaze vytvorit ;)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Boha, to su spravy. Keby všetko čo pisali a hovorili v tv bola pravda, už by sme davno vymreli. :)
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Aj tak všetci umrieme v 2012 :)
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

BX napísal:Aj tak všetci umrieme v 2012 :)
Uz sme mali v 2000...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

BX napísal:Aj tak všetci umrieme v 2012 :)
treba veriť, na aštarovích flotilách je miesta pre každého
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tak písať o tom, ako je všetko škodlivé je pekné, ale kto naozaj prestane používať mobily alebo wifi? Najzdravšie samozrejme je nepoužívať nič, ale keď Ti aj doktorka povie, že máš zahodiť mobil, tak ho naozaj zahodíš? :hmm:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ludom sa tlacil kalerab do hlavy, ze mobil sposobuje rakovinu mozgu... a tento rok sa zistilo, ze nie... takze by som sa na tie spravy pozeral s nadhladom...
gm4n
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gm4n »

teplo ti v oblasti klina nic spravit nemoze to je jasne. vsak aj najviac rozpaleny notebook ma 50° a nedotikas sa priamo :). ale je pravda ze dlhodobe pouzivanie wifi uz moze nieco porobyt. Pred rokom som sa rozpraval s clovekom ktory si na strechce domu spravil smerovu wifi antenu s dosahom 1km. a ked sa prednu postavil citil to trocha. take slabe steklenie v zaludku. toto iste roby normalna slaba wifi, len to necitit. kradkodobym pouzivanim sa ti nic nestane ale keby to pouzivas casto na kline uz nieco prist moze. ak nevies tak sila signalu wifi je najsilnejsia v bodoch kde zacina a konci.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

gm4n napísal:teplo ti v oblasti klina nic spravit nemoze to je jasne. vsak aj najviac rozpaleny notebook ma 50° a nedotikas sa priamo :).>>>
Najviac rozpaleny notebook taha ku 90-ke... na povrchu to moze byt 70-80°C.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

btw ale nosiť mobil vo vrecku nohavíc (cca 5 cm od gulí sa mi zdá trochu moc) preto mám ho mám na opasku.
a k tým teplotám semenníky sú jednou z najchladnejších častí tela okolo 30-32°C (oproti stálym 36°C) a neprospieva im veľké teplo
Pilifo napísal:Tak písať o tom, ako je všetko škodlivé je pekné, ale kto naozaj prestane používať mobily alebo wifi? Najzdravšie samozrejme je nepoužívať nič, ale keď Ti aj doktorka povie, že máš zahodiť mobil, tak ho naozaj zahodíš? :hmm:
tu sa nejedná o to úplne prestať používať mobil/wi-fi ale aspoň to regulovať (nedám si mobil pod gule :wink: )
a keď ti doktorka povie natieraj sa cez leto opaľovacím krémom budeš to ignorovať len z princípu??? :hmm:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Zvazoval som, ci sem napisat, lebo to asi zapadne medzi ostatnymi prispevkami, ale skusim to:
K teme: vajcia mas vonku preto, lebo spermie potrebuju nizsiu teplotu ako ma telo, ak ich zohrejes, tak im mozes uskodit, to je lekarsky potvrdene.
Mobily a wifi: vyzaruju mikrovlnne ziarenie (stovky MHz - jednotkyGHz), gamma ziarenie ma viac ako 2 nasobne vyssiu frekvenciu a vznika iba pri jadrovych reakciach. Vlnova dlzka mikrovlnneho ziarenia sa pohybuje v jednotkach centimetrov, u gamma ziarenia su to pikometre. Ziarenie posobi iba na objekty, ktorych rozmery su podobne jeho vlnovej dlzke. Cize mikrovlnne ziarenie nemoze posobit na jednotlive bunky, jedine dnes preukazane ucinky su tepelne. Pouziva sa v mikrovlnnych rurach, ale aj v medicine. U gamma ziarenia je to samozrejme posunute do mensich rozmerov a preto ma znacne destruktivne ucinky na zive organizmy. Tema o ucinkoch EM ziarenia na cloveka tu uz niekde bola, tymto by som chcel ukoncit tento OT v teme o ucinkoch tepla.
PS: ak by chcel niekto tvrdit, ze citi teplo z mobilu pri telefonovani, tak je to len placebo (rozne vyskumy dokazujuce placebo sa tu uz tiez niekde citovali), pretoze vyzarovany vykon na plochu je mnohonasobne ako v mikrovlnke. Ak by clovek stal priamo pri GSM vysielaci, tak by mu dokazal zvysit teplotu ani nie o 0.1 stupna (tusim este menej, ale nie som si presne isty) a to by clovek musel mat plochu presne 1m stvorcovy, co urcite nema.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

audiotrack napísal:tvojá úvaha je chybná, lebo nie každé vlnenie zabíja bunky. Ide o to, akú má vlnovú dlžku. Keby bolo každé vlnenie škodlivé, tak by sme sedeli v čiernych odhlučnených krabiciach, lebo aj zvuk je vlnenie (a pre tých hlbšie zaoberajúcich sa fyzikou môžem tvrdiť že aj svetlo sa dá chápať ako vlnenie).
takže k tomu zvuku zvuk človek počuje od 20Hz do 20000HZ rádove 2x10^4(príliš "veľké vlny" zastaví ich už aj pokožka poprípade koža) frekvencia wifi je 2 .417GHz čiže 2x10^9 (rádovo silnejšie vlnenie je oveľa "menšie vlny" prechádzajú pokožkou a keďže semenníky chráni iba pokožka+koža sú žiareniu priamo vystavené)

ďalej vlnenie nemusí bunky zabíjať bunka má svoj mechanizmy (sama sa reguluje kedy sa má deliť je na to v bunke aparát) počas delenia je bunka najcitlivejšia na nepriaznivé vplyvy a môže sa stať že sa "zle rozdelí v jednej z 2 dcérskych buniek (pri mitotickom delení) chýba tento aparát alebo je poškodený bunka sa potom delí neprestajne vzniká nezastaviteľné bujnenie buniek (nádor)
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

Spermobanky maju preto chladnicky, aby spermie vydrzali dlhsie pouzitelne. Kedze v semenikoch sa vytvaraju stale nove, tak nemusia mat az taku nizku teplotu, aby boli o.k. Preto si myslim, ze to je ako s mliekom...

Je teple, pokazi sa...

Ale mozno, ak by si tie "teple" spermie pravidelne odstranoval, nebol by ziadny problem.

:lol: :lol:

Ale teraz vazne, ked je teplo v lete, tak ste spoteny pomaly az za usami(ak mate nevetranu miestnost bez klimatizacie). Takze urcite budu teplejsie aj semeniky... takze ak nebude studia, ze v marci az maji sa rodia nekvalitne deti(kedze partneri sulozia cez leto predchadzajuceho roka - jun az august - pred 9 mesiacmi), tak tomuto nebudem verit.

Hmm. To moc vazne neznie :roll:
3PO
Medium Professional
Medium Professional

takto

Príspevok od používateľa 3PO »

k skodlivosti EM ziarenia sa popisalo vela. neexistuje nic co by potvrdilo skodlivost WI-FI alebo mobilu (i ked existuje norma SAR).
Co sa tyka booku. Tam ide o teplo. Sterilita je podla mna kravina najhrubsieho zrna. Jedine co sa moze kratkodobo diat je znizena produkcia spermii. Totiz spermie sa tvoria najlepsie pri teplote o zhruba jeden stupen nizssej ako teplota zvysku tela. A toto je ucivom biologie strednej skoly...
Napísať odpoveď