oplati sa upgradovat?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

oplati sa upgradovat?

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

mam doma jeden stary pocitac je to 512mb sdram duron procesor a grafika Sis. pouzivam ho len na kancelarske prace. ide dobre, staci mi, a novy nechcem. ale zistil som ze dajak uz je slaby ma slabu ram aj cpu viem ze by sa oplatilo novy tak ma napadlo ze by som mohol nakupit bazarove kompomenty a upgradovat ze bude lepsi a isiel pobezal by som nanom este tak 1-2 roky a potom novy. ked som si to prepocital tak za 100-150 E je by som mozno nasiel taky uz dobry ale upgrade toho by ma visiel menej a pocitac by bol dobry co vi nato?
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: oplati sa upgradovat?

Príspevok od používateľa Dunlop »

nie, žiadny upgrade...
hod tam daky linux s xfce/gnome kôli vykonu, ale žiadne peniaze dohoho...
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

zacat setrit na novi?

//autoeditácia príspevku ( 17 Dec 2009, 14:58 )
inac linux velmi nehcem musi to byt windows kvoli tomu ze som zviknuty na windows a potrebujem office a to iste co ma windows. a keby som chcel linux nemoze to byt ubuntu, opensuse, nieco zname. a aby isli vsetky aplikacie tak ako na windowse a aj csko
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

ano, začať šetriť...

ak windows, tak skus xp fundamentals for legacy PCs. S tym som dakedy fičal na kompe odosť horšieho od tvojho
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Dunlop napísal:ano, začať šetriť...

ak windows, tak skus xp fundamentals for legacy PCs. S tym som dakedy fičal na kompe odosť horšieho od tvojho
tiez som rozmyslal. a neviem aky ma rozdiel medzi klasickym a ,,osekanym,,, je to plnohodnotni windows? pojde vsetko?
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

je to problem hodiť do gúglu a prečitať si čo to je?

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Fu ... Legacy_PCs

je to priamo od microsoftu, určene pre slabe stroje
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

nikto nic, viac?
Plasmon
Darca
Darca

Re: oplati sa upgradovat?

Príspevok od používateľa Plasmon »

tomaxx_199 napísal:ked som si to prepocital tak za 100-150 E je by som mozno nasiel taky uz dobry...l
Tomu nejak nechapem. To akoze si nasiel nejaky novy dobry pocitac za 150€? Ja nevravim, ze musi stat 500€, ale 150 je dost malo.
A ako hovoril kolega, tu sa uz neoplati upgrade, ked este sluzi tak z neho dostan maximum a potom kup novy.
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

no za 150€ mam mozno pocitac ktory ma 1gb ram a procesor 1,5ghz a grafiku tiez lepsiu a to mi staci a je to lepsie. chcem sa spytat ze preco potom este preedavaju sdram a agp karty? neze by som nesuhlasil a nazorom a dalo by sa nieco taktovat a upravit aj by som doplatil na nieco? a este sa len tak chcem spytat ze kedy sa oplati upgradovat a preco sa nemoze tento upgradovat?
3PO
Medium Professional
Medium Professional

upgrade

Príspevok od používateľa 3PO »

upgrade sa oplati vtedy ak potrebujes navysit vykon koli usetreniu casu (pre hracov aby mohli zahrat najnovsiu hru).je rozdiel napr. pri prevode filmov z formatu do formatu cakat 3 hodiny ked to mozes mat za 15 minut. ale treba brat do uvahy pomer cena/vykon.u starych pc sa to neoplati. v prvom prispevku pises ze ti staci. tak preco riesis upgrade ? nehras najnovsie hry, nepozeras na nom hd video atd tak neries. ak ti bude nieco z toho chybat tak budes musiet kupit aj tak novy/novsi.ak nechces linux tak treba nejaku osekanu verziu xp, popripade skusit win 2000.
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

no staci mi ale niekedy mi uz ide pomaly a mam vytazenu ram problem je taky ze cim dalej plinie cas tym viac vychadzaju novsie verzie softwaru ktore pytaju viac naroku . hry hrajem len cs to mi ide dobre chcel by som aj novsie ale co uz. dobre takze asi ostava kupit novy a co by sa oplatilo z bazaru alebo uz nejaky poriadnu novi no a vykon nenavisim ked kupim 1gb ram a duron 1500 procesor. budem mat navyseni a bude lepsi a bude dufam ist uz dobre.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

z blata do kaluže... ale vidim že akekolvek rady idu do vetra
3PO
Medium Professional
Medium Professional

zopakuem

zopakujem sa.ale komu niet rady tomu niet pomoci. neoplati sa. ja mam tiez stary stroj a jedine co kupjem je disk. ostatne komponenty dostnem zadara.proste aj po upgrade to bude stary stroj (nevravim ze nepouzitelny, to vobec)
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

tak potom preco do toho davas peniaze? no keby som si zlepsil ze dam athlon xp 2000+ a ram 1gb lepsia grafika tak to bude óvela lepsie a novy nechcem lebo tento mi staci ale niekedy mam uz to slabe a hry niektore nejdu dobre. no ale vykon by som pocitil a to ovela
3PO
Medium Professional
Medium Professional

preco

precitaj si este raz co do toho kupujem. jedine disk (za 7 rokov jeden povodny a dve novsie.) lebo disk nekupujem kvoli vykonu ale kapacite. a poprosim ta sformuluj najprv poriadne otazku. v prvom prispevku tvrdis ze ho pouzivas na kancelarsku pracu a ze to staci. teraz ze ti na nom idu pomalsie hry a ze nestaci. ja mam athlon 1900+; 1.5 GB DDR1 200 MHz ram a ubuntu. hry nehram ale kvalitnejsi flash seka a HD film neprehram ani vo VLC. ak silou mocou chces upgradni.ale je to ako keby si trabanta za skodovku. po druhe do dosky pre Duron nutne procesor Athlon 2000 nenapchas(treba pozriet manual od dosky.). takze potrebujes aj asi aj "novu" dosku, procesor + 1 GB ramu a lepsiu grafiku. Nepamatam ci dosky s Duronom nemali ine napajanie.vav vymenili sme cele vnutornosti. klobuk dolu. Teraz si prejdi sekciu bazar najdi ceny kolko ta to bude stat a zamysli sa co tym ziskas. a pozri si napr. toto http://forum.zive.sk/forum-932/PC-sesta ... d65a923e09
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

no mate pravdu ze ho uphradovat uz nebudem. len som chcel vediet ze kedy sa oplati a kedy nie
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

doska - 40 €
http://www.alza.sk/zakladne-dosky/socke ... 849508.htm
procak - 60 €
http://www.alza.sk/intel-pentium-dual-c ... 107965.htm
RAM - 53 €
http://www.alza.sk/2gb-ddr2-800mhz-pc6400-d75576.htm
DISK - 40 €
http://www.alza.sk/western-digital-cavi ... d70920.htm
Skrinka + zdroj - 40 €
http://www.alza.sk/pocitacova-skrin-eur ... d81904.htm

Suma sumárum - 233 €

a mas viac nez komp na kancelarsku pracu grafika je tam na doske takze ak by si chcel aj grafu tak cca + 50 eur a zahras sa aj nejake tohtorocne hry.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

lenže on myslel imo že spravi upgrade typu "kupim ramku a procak a hotovo"... to by ovšem nič nemenilo natom že by to bol predpotopny počitač :) (vzhľadom na to čo je dnes).

Upgrade sa oplatí tak pri ročnom, možno dvoj ročnom stroji... Nie 8ročnom :)
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

sak jasne ale preco ho nenakopnut hotovou cenou noveho pc ako neustale mu byt do hlavy ze sa to neoplati upgradovat o nic inde mi neslo :)
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

a aky linux by sa hodil do takeho pocitaca? lebo linuxi si pytaju 256mb ram a duron 700 procesor co je vela xpecko pyta menej

//autoeditácia príspevku ( 29 Dec 2009, 13:13 )
a aky linux by sa hodil do takeho pocitaca? lebo linuxi si pytaju 256mb ram a duron 700 procesor co je vela xpecko pyta menej
Napísať odpoveď