Zdravím potreboval by som poradiť dobrý externý HDD tak do 200€ +-.
Požiadavky:
- 1-2 TB
- 7200 rpm
- eSATA
A chcel by som to zobrať z nejakého shopu v KE, žeby som po to zajtra zbehol.
Vybral som toto: http://focus.sk/product.asp?ID=1250
Neviem no skúste mi poradiť aj nejaký shop v KE zatiaľ som kupoval v datacome ale neviem no niečo som o nich čítal a radšej by som sa im vyhol.
Za každú radu ďakujem a k+ samozrejme
Myslím, že tým Seagatom neurobíľ chybu, je to skôr o preferencii značiek. Možno by si ešte mohol zvážiť tento Western Digital. Je to ale asi v podstate jedno.
Inak ešte upresni tú požadovanú kapacitu, lebo 1 TB a 2 TB - ový externý HDD je dosť veľký cenový rozdiel. 1 TB kúpiš aj okolo 100€
Ja by som bral urcite od WD, mam od nich uz dva disky (1 externy 500GB MyBook a jeden interny taky starsi). Tak by som urcite siel do WD, aj do tej ceny sa zmestis urcite. Osobone mam z datacomu cca 20 veci co mam doma od notebooku, cez externu zvukovku a zatial najmensi problem. Podla mna to je jedna z najspolahlivejsich firiem v Kosiciach aj so Zerom (pri Jumbo centre/Hotel Yasmin)
hmmm tak ten seagate asi nie znížil sa mi trošku rozpočet hmm to WDčko je zapojené do raidu radšej by som chcel niečo normálne napr. toto ale neviem či to zajtra budú mať skôr nie WD
jj viem kde je Jumbo a aj ten shop pozriem aj na nich len na datacome myslím, že ten disk už nemajú a potreboval by som to kúpiť zajtra
edit:
tak popozeral som na zere a našiel som tento Seagate tak čo naň hovoríte?:)
Ty nevies co s tym chce spravit. Nevies ci bude ustavicne kopirovat data alebo to bude pouzivat ako sklad dat. Mne osobne pripojenie cez USB 2.0 vyhovuje. Mam na disku 1080p filmy a vsetko to pekne stiha. Ale je na zakladatelovi tohto topicu co s tym diskom chce. Ja som mu len ponukol radu. Ak povie nie, tak fajn.
btw: Ak by to kvantum dat bolo prenasanych len raz za cas tak by som to nejako ozelel, pretoze namiesto 1,5TB disku by som mal o 500GB viac a pre mna by to bol dolezitejsi aspekt ako pripojenie. Ale ako som hovoril, je to na nom.
no chcem, aby to bolo esata pretože ma nebaví dlho čakať a to esata má celkom slušnú rýchlosť a našiel som niečo ďalšie: Seagate
myslím, že je celkom dobrý má tam síce dosť zbytočné šifrovanie čo zrejme nevyužijem ale inak vpoho myslím. Čo vy nato?:)
tak ako rýchlosť esata mi celkom stačí netreba mi raid a díky za rady k+ dám
edit:
tak teda nekupoval som nič stačí ak to bude na nový rok takže môže mi zas poradiť niečo do 200€ s esata a nevadí ak to nebude na sklade hlavne, že bude čo najkvalitnejší a čo najvyššia kapacita za každú radu ďakujem a k+
vybral som zatiaľ toto: WDčko
alebo Seagate
čo vy na nich? ja by som bol asi skôr za to WDčko ale nvm poraďte, ktorý by ste zobrali Vy a prečo?:)
//autoeditácia príspevku ( 30 Dec 2009, 19:35 )
sry