PHP a Blog

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Minoslav
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

PHP a Blog

Príspevok od používateľa Minoslav »

Caute, robim na vlastnej stranke ( portfoliu ), mam tam nejaku galeriu, nieco o mne uvodnu stranku..ale chyba mi tam blog.

Stranka je robena typu " hlavicka a pata je ta ista a iba stred (obsah) sa meni pomocou php $stranka=$_GET[stranka]; "

Kedze naprogramovat blog neviem( neviem tak dobre php-cko) existuje aj ina alternativa ?

Pocul som daco o wordpress ale neviem ani ako a kde zacat, ako to vlastne vlozit do mojej stranky a vlastne nic. :roll:

Mozte mi niekto s tym prosim poradit?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

wp tam takýmto štýlom nevložíš (minimálne to nebude validné, lebo budeš mať dve hlavičky a dve pätky). Prečo jednoduch na blog nespravíš link ktorý nebude odosielať nejakú premennú blog v get parametri stranka, ale obyčajný odkaz? Celý wordpress by si mal nainštalovaný v jednom podadresári.
Minoslav
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Minoslav »

a co keby som nejaku upravim WP ? dalo by sa to ? alebo nejaka ina alternativa ako dostanem blog do mojej stranky aby ostala aj hlavicka a pata ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

wp je príliš zložité na to, aby si ho zvládol upraviť keď máš takýto štýl programovania a takéto zmýšlanie. O ničom takom extrémne jednoduchom neviem, treba pohľadať alebo spraviť vlastné keď sa ti nepáči ten nápad čo som dal
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Prípadne si spraviť vlastnú tému pre WP.
JanJanuska
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JanJanuska »

Možno by ti pomohla tvorba blogu prostredníctvom blogger.com (blogspot). To je blogovací systém od Google. Môžeš si tam urobiť aj vlastnú šablónu (resp. ako tvoj web). Pôvodne je blog umiestnený na doméne 3. rádu (nazov.blogspot.com). No dá sa presmerovať na požadovanú doménu.

Ale naštudovať si, ako použiť vlastnú šablónu na blog vo wordpresse bude možno menej časovo náročné. Vo Wordpresse PHP nie je až také potrebné (na tvorbu šablóny), stačí ísť krok za krokom podľa nejakého jednoduchého návodu. Tých je na webe kopec.
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Teraz vyšiel na tutorials.cz článok ako robiť šablónu na WP. Asi jediný podrobný na SR/ČR: http://www.tutorials.cz/clanek1468-tvor ... ordpress-5
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ak si chce spraviť ten blog do svojej stránky, ktorú má organizovanú tak ako napísal, tak mu tutorial nepomôže. Všetky veci čo sú v hlavičke a v päte musí zakomponovať do svojích hlavičiek a pätky, inak tam bude mať dvakrát otvorené html, head, body..
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

No veď. Podla toho návodu by si spravil vlastnú tému rovnakú ako má aj tú jeho stránku.
A potom si vo WP spraviť ďalšie stránky typu o mne, kontakt...
Napísať odpoveď